19 Nisan 2024 Cuma

AK Parti ondan vazgeçemiyor

AK Parti ondan vazgeçemiyor

Isparta
AK Parti hükümetlerinin değişmeyen tek Bakanı olarak dikkatleri üzerine çeken bir ismi var. 2002’de kurulan ilk AK Parti hükümetinde Bakanlık koltuğuna oturan Ali Babacan geçen süreçte kesintisiz olarak Bakanlık koltuğunda oturmayı başardı. Babacan Davutoğlu kabinesinde de ekonominin patronu olarak görev yapacak

EGE MECLİSİ - 2002’de işbaşına gelen AK parti hükümetlerinin tamamında yer alan tek bir isim var. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Davutoğlu liderliğindeki kabinede de koltuğunu korumayı başararak AK Parti’nin en uzun soluklu Bakanı olmayı başardı. Babacan son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanı olan Yiğit Bulut’un kendini hedef alan eleştirileriyle karşılaşmış ancak Erdoğan’ın süreçte ondan yana tavır alması nedeniyle krizi aşmayı başarmıştı. Ekonominin patronu konumunda olan Babacan’ın diretmesi nedeniyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de koltuğunu korumayı başardığı Ankara kulislerinde konuşulan konular arasında.

ALİ BABACAN KİMDİR?

Ali Babacan (d. 4 Nisan 1967, Ankara) Türk mühendis, ekonomist, siyasetçi, 2003 ve 2009 arası Bilderberg toplantı üyesi ve iş adamı. Türkiye Büyük Millet Meclisi 22., 23. dönem ve 24. dönem AKP Ankara milletvekili olan Babacan, aynı zamanda mevcut 60. hükûmetin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısıdır.

Ali Babacan, 58. ve 59. hükûmetlerde de ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapmış, 60. hükümette 1 Mayıs 2009'a kadar Dışişleri Bakanı olarak görev almış ve Mayıs 2005 ila Ocak 2009 arasında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği konusunda görüşmelerin yürütüldüğü makam olan başmüzakerecilik görevinde bulunmuştur.

Yaşamı

1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun oldu.

1990 yılında Fulbright bursu kazanarak, ABD'ye gitti. 1990-1992 yılları arasında ABD Chicago'da bulunan Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.

1992-1994 yılları arasında, Amerika'da finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette danışman olarak çalıştı. 1994-2002 yılları arasında Ankara'da özel sektörde iş hayatını sürdürdü.

2001 yılında AKP Kurucu Üyesi ve MKYK üyesi oldu. 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 60. Hükümet'te ise Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği ile müzakerelerde Başmüzakereci olarak görev yapmaktaydı. Egemen Bağış'ın Devlet Bakanı ve Başmüzakereci konumuna getirilmesinin akabinde sadece Dışişleri Bakanı olarak bir süre görevine devam etti; 1 Mayıs 2009'da gerçekleşen kabine değişikliğinden sonra Dışişleri Bakanlığı'nı Ahmet Davutoğlu'na devretmiştir; Başbakan Yardımcısı olarak hükümette görev yapmaktadır.

Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

veli özdemir

31 Ağustos 2014 Pazar 01:26

ülkemizde bakanken yakını askerde şehit olan tek kişidir.dürüstlüğü zekiliği ve başarılarıyla örnek bir insandır.başbakanlığa da çok yakışırdı bence.ak parti onunla çok daha iyi şeyler yapabilirdi

Ressam1532

29 Ağustos 2014 Cuma 23:00

Biraz ekonomi ile ilğiliniyorsanız Ali BABACAN ın vazgeçilmezliğini kabul edersiniz..Efkan Ala desteğiyle Yiğit bulutta gün doğsaydı vah halimize..Ali BABACAN Bu gün bakanlığı bıraksın..ulusal endeks -10 yapar..Yabancı yatırımcıda slm bile vermeden terk eder..Siyasi konumunu bir yana ama şu şartlarda en iyi ekonomi lideri.

Ak partili 32

29 Ağustos 2014 Cuma 17:07

Yeni HükümetimiziHayırlara vesile olr inşaallah.Her ne hikmetse Isparat 12 yıdan beri bir tane bakan çıkarmış değil.Bu güzel ıspartama yakışmıyor.Bu seçilen veklllerimiz,hiçmi vizyon sahibi değiller.Sevgili partimden bu seçimlerde,Viyonu olan,teknokrat,Isparataya yaklaşık 16-18 yıldır gelmeyen hizmetleri getirecek,Bakanlık yapabilecek kapasiteye sahip bir vekil istiyorum.Sadece mecliste esanmesi okunmyan,el kadır indirmeden başka bir işe yaramayan vekil istemiyorum.

bojuware 201

29 Ağustos 2014 Cuma 16:38

Ey andavallar vazgeçilmezliği Kayıpederinden dolayı. Ama tokatlanır. Başka bir yetenek aramayın. AKP kuruluşundaki ekonomik güç kayınpeder.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR