20 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti-MHP arasında yaşanabilirlik paslaşması

TÜİK verilerine göre Isparta'nın yaşanabilirlikte birinci çıkması meclis gündemine damgasını vurdu. Göker, MHP Grubu adına Belediye Başkanı Günaydın'ı çalışmalarından ötürü tebrik etti. Belediye Başkanı Günaydın, başarının sadece Belediyenin başarısı olmadığını belirterek "biz altyapı, yol ve güzel şehir için çalışmalar yapmasaydık Isparta birinci olamazdı. Ama Valilik kanadında da eğitim, sağlık ve diğer alanlarda yatırım yapılmasaydı da Isparta birinci olamazdı" dedi.

Isparta

AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal da "TÜİK göstergelerinde eğitim, sağlık ve güvenlik önde. AK Parti ve iktidarınhizmetleri bu başarıya etken olmuştur. Ancak Belediye Başkanımıza da katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Isparta Belediye Meclisi'nin şubat dönemi açılıştoplantısına ilimizin yaşanabilirlikte şampiyon olması ve bu yöndeki konuşmalardamgasını vurdu. Belediye Meclisi'nde gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz isteyen Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Göker, MHP grubu adına Belediye Başkanı Günaydın'a teşekkür etti. Belediye'nin bünyesindeki OğuzataDerneği öğrencisi Yusuf Kaan Kılıç'ın Türkiye birincisi olduğunu belirtenGöker, öğrenciyi, ailesini, dershane öğretmenlerini ve Belediye yöneticilerinikutladı. MHP'li Göker, Günaydın'a bir tebrik de Isparta'nınyaşanabilirlikte  birinci çıkmasındanötürü yaptı. Belediye Başkanı Günaydın'ın yanı sıra milletvekillerine, Valilik makamı ve gelişmeleri duyuran basına da teşekkür eden Göker, Demirel'in bir sözünü hatırlatarak şöyle konuştu:

         "Sayın Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel'in 3M tarifi vardı. Mücadele,mükemmellik ve mütevellik. Bizler bu mücadeleyi yaptık ve mükemmele ulaştık. Bubirinciliği el ele vererek, kol kola vererek kimseye kaptırmayacağız. Bu da süreklilik anlamına gelen mütevelliktir."

         BelediyeBaşkanı Yusuf Ziya Günaydın da Göker'e yaptığı konuşmadan ötürü teşekkür ederek"bu mecliste AK Parti Grubunun da oy birliği ile kararların alınması önemlidir. Eğer yaşanabilirlik açısından birinci olmuşsak tek başımıza olmadık.2 elin sesi var terimi burada öne çıkıyor. Eğer biz altyapıya önem vermeseydik,şehrimizi güzel yapmasaydık, 1 milyon adet ağaç dikmeseydik, şehircilik ilkelerine dikkat etmeseydik, estetiğe önem vermeseydik, yol yapmasaydık, yeşil bir Isparta kurmasaydık puan düşüklüğü olacaktı. Dolayısıyla birinci olmayacaktık. Yine eğer Valilik kanadında sağlık, eğitim gibi bazı alanlarda yatırımlar olmasaydı, bu hizmetlerde başarı sağlanmasaydı yine puan düşecekti.Yine birincilik olmayacaktı. 'Bir elin nesi var, iki elin sesi var' sözü bu açıdan çok önemli. Bir teşekkürümüz de Isparta halkına. Isparta halkı hizmetlerden olan memnuniyetinin vizyonunu ortaya koyabilmiştir. Bu da bizidaha çok hizmete şevk etmektedir. Sayın Valimize, milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bu birlik gür bir şekilde ortaya çıktı. Övünmüyoruz. Ama şunu daifade edebiliriz. Çalışıyoruz, yapıyoruz ve başarıyoruz. Isparta'da her şeygüzel gitmeye başladı. Meclisimizde bu dönem çok güzel. İnşallah bir sonraki yıl açık ara birinci olacağız" diye konuştu.

         Daha sonra söz isteyen AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal da TÜİK göstergelerine faydası olan Belediye yönetimi ve görevlilerine teşekkür etti. TÜİK göstergelerinde eğitim,sağlık ve güvenliğin ön plana çıktığının altını çizen Dal, "AK Parti ve iktidarımızın hizmetleri bu alanda etkili olmuştur. Ancak Belediye Başkanımızada hizmetlerinden ve katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

         Belediye Başkanı Günaydın, Dal'ın konuşmasından sonra "Biz MHP demedik ama sen AK Parti dedin" diye espri yaptı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR