26 Nisan 2024 Cuma

AK PARTİ KURMAYLARINDAN BAYRAM MESAJI

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Isparta

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Zabun, mesajında, Sevgi, barış, kardeşlik,dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha dapekiştirildiği bir kurban bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarınıbelirtti.

Bu milletin, tarih boyunca adaletten, barıştan, kardeşlik ve hoşgörüden yana olduğuna değinen Zabun, şu ifadelere yer verdi: " Millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu bir Kurban Bayramını daha birlikte idrak etmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Dünya coğrafyasında gerekinsanlık onuru, gerekse Müslümanlar zulüm altındalar. Yaşanan üzücü olaylar neticesinde canlarını bizlere teslim etmiş veya birçok yakınını kaybetmiş olan Müslüman kardeşlerimiz, bir kurban bayramına daha içlerindeki bu buruklukla girmektedir. İnancımız ve insanlığımız gereği, evlerinden, yurtlarından uzakolan kardeşlerimize kucak açmak bizim görevimizdir. Bu nedenle dün olduğu gibibugünde dünyanın neresinde olursa olsun her mazluma sahip çıkmaya devamedeceğiz.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ

Kurban Bayramı; Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindekien önemli iki bayramdan biridir. Bayramlar; toplumların fertlerinin birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşma, yardımlaşma, birbirlerinin gönlünü alma, mutluluk ve sevgiyi dolu dolu yaşama günleridir.

Bayramlar, Topum olarak büyük önem verdiğimiz, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı önemli günlerdir. Geçmişten bugüne kazandırılan enbüyük zenginlik ve manevi derinlik olan toplumsal birlikteliği sağlayan bayramlarınmanevi atmosferini ve değerlerini dinimizin ve milli kültürümüzün gereği olarakgelecek nesillere aktarmaya devam etmeliyiz. Bayramları birer tatil vesilesi olarak değil amacının gerektirdiği şekilde kutlamalıyız. Bayramlarımız Müslümanların kardeşliğin, saygı ve sevginin yaşandığı, insanlar arasında kaynaşmanın, yardımlaşmanın ilerlediği, sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hâkim olduğu günlerdir. İnsanları bir araya getiren, mutlu olmalarına,kaynaşmalarına, konuşur halde olmalarına, zemin hazırlayan bayramların dışındabir zaman dilimi yoktur. Bunun değerini idrak ederek hakkını vermeliyiz. Bu vesileyle Kurban Bayramı‘nın da ifade ettiğimiz güzellikleri, mutlulukları,küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günleri şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa getirmesini yürekten diliyor,Türk-İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ RECEP ÖZEL

Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi dileklerimle kutluyor,tüm dünyada kardeşliğin, hüküm sürmesini, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum. Gönül isterdiki, bu bayramı daha bir coşkuyla, daha bir heyecanla kutlayalım ama olmadı.Bazı İslam coğrafyalarında yaşanan dramlar gönlümüzü burksa da, ağzımızın tadını kaçırsa da yaşanacak olan bayram sevinci ve bu müstesna günlerin acıların sona ermesine vesile olmasını diliyorum. İnşallah, bu bayramın bütünyaralarımızı sarmak için bir vesile, bir fırsat olur. Bayramlaşmak barışmaktır,bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır. Bayramlar, sevginin,şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir.Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Bu düşüncelerle Antalyalı hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik ediyor, huzur dolu, sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini Allah’tan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Cem

03 Ekim 2014 Cuma 00:16

Kurmay mı ... Nöbetçi çavuş bunlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR