24 Nisan 2024 Çarşamba

AK Parti Kadın Kolları aşure dağıttı

AK Parti Kadın Kolları aşure dağıttı

Isparta

Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür. Muharremayı, Kuran-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birincigünü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletli olduğubelirtilmektedir. Bu nedenle AK Parti Isparta Kadın Kolları Başkanı GülsümTunçbilek dün saat 12.30’de parti binası önünde aşure dağıttı.

Aşure dağıtımına AK Parti İl Kadın Kolları BaşkanıGülsüm Tunçbilek, yönetim kurulu üyeleri ve mahalletemsilcileri de hazır bulundu.

Aşure dağıtımı esnasında kısa biraçıklama yapan Gülsüm Tunçbilek, Muharrem ayı ve Aşure gününün kıymeti vefaziletinden bahsetti. Bereket ve paylaşma ayı olduğunun altını çizen İl KadınKolları Başkanı Tunçbilek “Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, ihsan vekeremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Teşkilatlarımız da geleneksel halegelen aşure dağıtılması eski bir gelenektir. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin,birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır

 

Tunçbilek, “Hazret-i Âdemin tevbesinin kabulolması, Hazret-i Nuhun tufandan kurtulması, Hazret-i Yunusun balığın karnındançıkması, Hazret-i İbrahimin ateşte yanmaması, Hazret-i İdrisin canlı olarakgöğe çıkarılması, Hazret-i Yakupun, oğlu Hazret-i Yusufa kavuşması, Hazret-iYusufun kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyübün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa’nınKızıl denizi geçmesi, Hazret-i İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarakgöğe çıkarılması Aşure günü oldu.

Hicri aylarımızdan Muharrem ortak bir hüzün günü olduğu kadar Hz.Hüseyin 'in adalet, hak ve hakikat ilkesini korumakiçin gösterdiği direnişin de sembolüdür. Geçmişte yaşanılan bu müessif olayınbirlik ve beraberliği zedeleyemeyeceğinin açık göstergesi günümüzde yaşatılanAşure geleneğidir. Aşure, dayanışma ve kaynaşmanın, hoşgörünün sembolüdür.Aşure yemeğindeki çeşitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesifarklılıkların nasıl bir zenginlik oluşturduğunun ispatıdır. Milletimiz, aşuregeleneğini yüzyıllardır sürdürerek, birlikte yaşamanın en güzel örneğinigöstermekte, sevinci ve hüznü paylaşmakta, birlik ve beraberliğipekiştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kerbela şehitlerini rahmetleanıyor, Muharrem ayının ve aşure gününün barış ve kardeşliğe vesile olmasınıdiliyorum" dedi






YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR