19 Nisan 2024 Cuma

AK Parti grubu destek verdi

AK Parti grubu destek verdi

Isparta

Belediye Meclisi’nin Kasım ayının dünkü son oturumunda pazartesi günü Belediye Başkan Yardımcısı ve MHP’li Meclis Üyesi Akif Aslan’ın ISBAŞ için teklif ettiği sermaye artırımı maddesi görüşüldü.  Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer TahirGürakan, bu konudaki komisyon raporunu Meclise sundu. Gürakan, “Sermaye artırımı ayni; 18 milyon 923 bin 592 lira 28 kuruş, nakti; 76 bin 407 lira 72 kuruş olarak. Eskiden gelen Belediyemize ait şirketlerin SKK-Maliye borçlarınıyapılandırmak için ISBAŞ AŞ’nin halen kayıtlı sermayesinin 8 Milyon TL’den 27Milyon TL’ye çıkarılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.

AMACI NEDİR?

Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyesi Salim Nuri Güntaç,sermaye artırımının neye göre yapıldığını ve amacını sordu.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNİ DAHA TEMİZ, DÜZGÜN

 ÇALIŞIR HALE GETİRMEK İÇİN YAPILMIŞ BİR ÇALIŞMA

Bu soru üzerine Gürakan, “ISBAŞ AŞ. üzerinden diğer şirketlerimizin tamamını düşünerek hareket ediyoruz. ISBAŞ’ın en büyük ortağı Isparta belediyesi olduğu için teknik olarak bu şekilde sermaye artırımı yapmamız gerekiyor. Bunu da yaparken de değer tespiti yapılmış bir arsamızvardı. Onun için ayni olarak 18 milyonluk bir rakam girdi. Bu rakamlardan sonra kalan rakam, Kuleönü, Sav, İl Özel İdaresi gibi diğer ortaklarımız var onlar için de belli nakdi kısım kaldı. İkisi toplandığında 19 milyonluk bir artışöngördük. Çözüm odaklı bir çalışma var. Isparta Belediyesi’nden nakit aktarımının hiç olmadığı belediyemize ait bir arsanın farklı kurumlarla mahsuplaşması. Belediye şirketlerini daha temiz, düzgün çalışır hale getirmek için yapılmış bir çalışma” şeklinde konuştu.

AK PARTİ GRUBU DESTEK VERDİ

Salim Güntaç da bu açıklamanın ardından desteklediklerini bildirdi. Yapılan oylamada ISBAŞ’ın sermaye artırımı oy birliği ile meclisten geçti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

doğrucu davut

11 Kasım 2015 Çarşamba 08:38

Başkanın şirketlerden aldığı huzur haklarını kaldırın şirketler senelik 300000 tl kar eder

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR