24 Nisan 2024 Çarşamba

AK PARTİ BİZİM DEĞİL MİLLETİN PARTİSİDİR

AK PARTİ BİZİM DEĞİL MİLLETİN PARTİSİDİR

Siyaset

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 2019 Mahalli İdareler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret ederek "Ak Parti artık tencerisinde pişirip, kapağında yiyecek durumdan çıkmıştır. AK Parti 80 milyonun partisidir. Herkesi kucaklamak zorundayız" dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti'nin kognre sürecini başlattığı Atabey'de önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin milletle kucaklaşması gerektiğini belirten Bilgiç, "koltuklar kimseye baki değil. AK Parti bizim değil, milletin partisidir" dedi. İşte Bilgiç'in konuşması: 

AK PARTİ'Yİ 16 YILA SIĞDIRAMAZSINIZ "

6.olağan kongremizdeyiz. 16. yılı geride bıraktık. 17. yıl içerisine girdik. Bu sayılar çok önemli değil. '80-90 yıllık parti olursunuz, geride ne iz bıraktınız, hangi çiviyi çaktınız' diye baktığınızda arkanızda birşey bulamadınız da o yılları boşa geçirmişsiniz demektir. AK Parti'yi 16 yıla sığdıramazsınız. Bu kutlu yürüyüş bugünün yürüyüşü değil. Bu dava büyük bir dava. Bugün bu davanın sancaktarlığını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti kadroları yapıyor. Bu davaya bizle de son bulmayacaktır. Bu ümmet var oldukça, harçlıların, bu islam düşmanlığı var oldukça bu kavga,  bu dava devam edecek. Çünkü bizim davamız sadece Türkiye'nin davası değil. Bizim davamız güçlü, büyük Türkiye'nin inşası ile Dünyada söz sahibi Türkiye'nin inşası ile her yerde aynı zamanda İslamın da bayraktarlığını yapmaktır. Bütün islam dünyası Türkiye'ye bakmakta, duaları ile Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin arkasında durmaktadırlar. Herkes biliyor ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parçalandığı, yıkıldığı, bölündüğü bir ortamda bizim hiçbir şekilde Türk dünyasını ne de İslam dünyasını ayakta tutabilmemiz, zalimlerin şerlerinden koruyabilmemiz mümkün olmaz. Bizim sorumluluğumuz sadece kendi milletimize karşı değil. Koskoca bir ümmete karşı sorumluluğumuz var. İşte biz her attığımız adımı bu inançla atıyoruz.

DEDESİNİN LAFINI ÖRNEK GÖSTERDİ: PARTİLERİ MİLLET KURAR, MİLLET KAPATIR

16 yıla 3 tane belediye seçimi, 5 genel seçimi, 3 refarandum, 1 cumhurbaşkanlığı seçimi sığdırdık. 16 yıla 11 tane seçim sığdırmışız. Her seferinde de sandıktan güçlenerek çıkmışız. Millet her zaman kendi geleceğine sahip çıkmış. Bu oyunlar ilk kez oynanmıyor. Rahmetli dedemin bir lafı var. Sene 1963. Ankara'ya bir haber geliyor. Deniliyor ki 'Bayar Kayseri Cezaevi'nden tahliye ediliyor' Bu haber üzerine şer odakları ayağa kalkıyor ve 1963 Şubatı'nda Adalet Partisi'ni kuşatıyorlar. Yakıp-yıkmak istiyorlar. Sabaha karşı Rahmetli babam, Demirel, Mehmet Turgut ve arkadaşları oradan çıkıp, bizim eve geliyorlar. Dedem kapıyı açıyor. Sabah 5 gibi. İçerde rahmetli Dedem şunu söylüyor. 'Müftü amca bu ülkede 40 yıl daha demokrasi olmaz, biz partiyi kapatmaya karar verdik' Sabah kahvaltıdan sonra dedem şunu söylüyor. "Çocuklar bu parti sizin babanızın malı değil. Partileri millet kurar, gerekirse millet kapatır. Size düşen milletin partisine sahip çıkmaktır. Bu partiyi kapatıyorum demek, hiçbirinizin ne hakkıdır, ne de haddidir. Size söyleyeceğim bu kadar. Sadettin sizle birlikte böyle bir hareket içerisinde yer alırsa bu evi terk eder, 'ev benim' derse ben terkederim." 

AK PARTİ 80 MİLYONUN PARTİSİDİR

Hepimizin bu bilinç içerisinde olması gerekiyor. Bu parti bizim değil. Milletin partisi. Bizler hepimiz görev ifade ediyoruz. Bu görevler hiçbirimize kalıcı değil. Hiçbirimizin bu kolTuklara kazık çakmamız mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi, metal yorgunluğundan bahsetti. 'Bayrak değişimidir' dedi. Bizim her daim zihinlerimizi, bedenimizi, maneviyatımızı güçlü tutmamız ve değişime tabi tutmamız gerekiyor. Bugün burada bir bayrak değişimi var. Belki baktığınızda Mehmet kardeşimizle devam ediyoruz. Ama onunla devam ediyor olmamız yenilenmemiz anlamına gelmiyor. Üzerimizdeki rehaveti atmadığımız anlamına gelmiyor. 2019'da hep beraber sandığa gideceğiz. 2023 ve 2053'e hedeflerimiz doğrultusunda ilerlememiz gerekiyorsa 2019'u aşmamız gerekiyor. Bizim her daim kendimizi her türlü yorgunluktan çıkarıp, dimdik, enerjik bir şekilde milletle kucaklaşarak bu işi çözmemiz gerekiyor. Ak Parti artık tencerisinde pişirip, kapağında yiyecek durumdan çıkmıştır. AK Parti 80 milyonun partisidir. Bize her düşünceden, her farklı bakış açısından Recep Tayyip Erdoğan sevdalıları var. Bizim herkese kucak açmamız gerekiyor. Sadece teşkilat olarak birbirimize sarılmamık yetmez. Biz herşeyden önce milletle sarılmayı bilmemiz gerekiyor. Kongreleri bitirir bitirmek hep beraber sahaya çıkayoruz ve Genel Başkanımızın gösterdiği rotada ilerliyoruz. Hiçbir şekilde 'yeter' deme, rehavete kapılma lüksümüz yok."

MİLLETİN PARTİSİ OLMAKTAN ÇIKTILAR

Milletvekili Bilgiç, konuşmasında CHP'yi de eleştirdi. CHP'nin artık Atatürk'ün partisi olmadığını belirten Bilgiç, şöyle devam etti: "Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu olabilir. Ama artık Cumhuriyet Halk Partisi sadece kayıtlarda Atatürk'ün partisidir. Artık o rotadan çıkmıştır. Milletin partisi olmaktan, Atatürk'ün partisi olmaktan tamamen sapmıştır, uzaklaşmıştır. Hele hele 15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile olan ağız birliğini müşahaade ediyoruz. Milletin partisi olmaktan çıkmıştır.

CHP, HDP ile PKK ile FETÖ ile yan yana politika sürdürmek istiyor. Bize düşen bunlara geçit vermemek için çok daha fazla çalışmaktır. 16 Nisan'da bir karar verdik. Yüzde 50'nin altında iktidara gelme şansı yok. Onun için bizim bu bilinç içerisinde olmalıyız. 7 Haziran'da yaşadıklarımızı asla unutmadan millete hizmet etmeye devam etmeliyiz. Toplumla doğru iilişki kuramamışsanız, onlarla kucaklaşmayı, birarada olmayı, hoşgörüşü eğer beceremiyorsak yapmış olduğumuz hizmetlerin çok fazla anlamı kalmıyor. Bizim yapmamız gereken gönülleri kazanmak. Önce teşkilatlarımız içerisinde, davanın yol arkadaşları içerisinde başlayalım. Küskünlükleri, kavgaları, yanlışları bir tarafa bakalım. İnşallah kongre süreci ile birlikte yeni bir sayfa ile yolumuzda yürüyelim. Bir olalım, diri olalım."

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ensar

06 Eylül 2017 Çarşamba 18:28

Akp üyesiyim ama metal yorgunluğu muhabbeti cok sıktı ne değişen ilçe başkanı var nede yönetim var ısprtada karagacta arkadasim var 2006 dan beri akp üyesi ilçe başkanı bile 2010 da üye olmuş kadin kollarıda aynı ... zenginleri iş sahibi etmek için görevdeler shm be yasli bakim evi personeline bi bakin anlarsınız ihtiyac sahibine iş yok ama diğerlerine var mal mülk sahibi olsunlar diye akp ye oy orani bı yüzden düşüyr ama kümin umrundaki cepler ferah

akp

21 Ağustos 2017 Pazartesi 14:52

kurulduğunda ezilenlerin partisiydi şimdi zenginlerin ....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR