19 Nisan 2024 Cuma

AK PARTİ, MHP İLE BİRLİKTE ÜLKEYİ GELECEK 100 YILA TAŞIYACAK YASALARI ÇIKARACAK

AK PARTİ, MHP İLE BİRLİKTE ÜLKEYİ GELECEK 100 YILA TAŞIYACAK YASALARI ÇIKARACAK

Isparta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç,Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uyum yasalarının 17 Temmuz'dan itibaren görüşülmeye başlanacağını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uyum yasaları için meclisin 17 Temmuz'dan çalışmalara başlayacağını söyledi. CHP ve HDP'nin Meclis Başkanlığı'nın bu yöndeki çağrısına olumsuz cevap verdiğini belirten Bilgiç, "AK Parti ve MHP, ülkemizi 100 yıla taşıyacak, meclis idaha güçlü ve etkin hale getirecek iç tüzüğü ele alacaktır" dedi.

Türkiye'nin gündemini değerlendiren Bilgiç, şu açıklamalarda bulundu:

"Milli iradenin gerçek manada tecellisine maalesef imkan verilmiyordu. TBMM'de ana ve asli görevi olan yasama-denetimi yapamıyordu.Ciddi bir vesayet altındaydı. Vesayet deyince sadece asker, akademisyen grupları değil. Bir de sistemin kendi içerisinde oluşturduğu bir vesayet vardı.TBMM, Yasama ve denetim konusunda yürütmenin vesayeti altındaydı. Önümüzdeki dönem çok daha güçlü parlamento oluşacak. Yasama ve denetim yetkisi parlamentoya geçmiş bir sisteme adım atıyoruz. Bununla ilgili en önemli süreç uyum yasaları. En önemli ayağı Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğünün yeniden ele alınması. AK Parti olarak Meclis Başkanlığımız aracılığıyla bütün siyasi partilere çağrıda bulunuldu. Meclis başkanımız davet yaptı. 'Hep birlikte gelin bu önemli mesafeyi çözelim' dendi. Fakat maalesef CHP ve HDP buişin dışında kalacaklarını ifade ettiler. Önümüzdeki AK Parti ve MHP birlikte ülkemizi gelecek 100 yıla taşıyacak, meclisin çok daha güçlü ve etkin bir şekilde çalışmasına imkan verecek bir iç tüzüğü inşallah 15 Temmuz'dan sonra ele alacak. TBMM, 15 Temmuz'da özel gündemle toplanacak. Ondan sonra 17 Temmuz'dan itibaren uyum yasaları görüşülecek."

AK Parti Milletvekili Bilgiç, CHP'nin adalet yürüyüşünü de şu sözlerle eleştirdi:  "Siyasi partiler milletin temsilcileridir. Millet adına fikirlerini söylemek, millet adına doğruda mücadele etmek için bir platform oluşturulmuştur. O yüce çatı TBMM.Söyleyecek bir şeyiniz varsa o çatı altında söylemelisiniz. Siz bu mücadeleyi vermeniz gereken yer Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısıdır."

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Fatih

04 Temmuz 2017 Salı 16:16

MHP mi? ağam bizimle eğleniyi!!

Hasbünallah

04 Temmuz 2017 Salı 15:49

Gelecek yüzyılı bırakın, gelecek on yılı görebilecek miyiz? Etrafımız ateş çemberi. En alttan en üste yönetimde zaafiyet ve beceriksizlik söz konusu. Hamili kart yakinimdir diye yapılan atamalar ülkenin sonunu getiriyor, haberiniz olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR