19 Mart 2024 Salı

AK Parti'nin Yeni Yargı Paketi

AK Parti Isparta Milletvekili Özel: "CMK'daki tedbir kararlarına yönelik olarak; Anayasa'ya, devlete ve Anayasal düzene karşı işlenen suçlar da katalog suç kapsamına alınıyor" "Böylece mahkemeler daha kolay, yakalama, el koyma, dinleme kararı verebilecek" "Hakimlerin yakalama, el koyma ve dinleme kararlarında.

Isparta

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, dün AK Parti'ninTBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifle, Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki (CMK) tedbirkararlarına yönelik olarak; Anayasa'ya, devlete ve Anayasal düzene karşıişlenen suçların da katalog suç kapsamına alındığını belirterek, "Böylecemahkemeler daha kolay, yakalama, el koyma, dinleme kararı verebilecek"dedi.

 

Özel, Adalet Komisyonu toplantısı öncesinde bir gazetecinin,dün kendisinin de imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifle el koyma,dinleme ve teknik takibin kapsamının genişletildiğini anımsatarak, "Bunaneden ihtiyaç duyuldu?" sorusu üzerine, "Yakalama, dinleme, el koymaile ilgili, yani CMK'daki tedbir taleplerine, kararlarına yönelik olarak,Anayasa'ya, devlete ve Anayasal düzene karşı işlenen suçlar da katalog suçkapsamına alınıyor. Böylece mahkemeler daha kolay, yakalama, el koyma, dinlemekararı verebilecek; tedbir kararı verilmesinin önündeki imkan açılmışoluyor" diye konuştu.

 

"Ne değişti de böyle bir düzenlemeye ihtiyaçduyuldu?" sorusuna Özel, şu yanıtı verdi:

 

"Zaman zaman ülkenin ihtiyaçları, bazı yasaldüzenlemelerin yapılmasını gerek kılabiliyor. O anlamda da böyle bir şeyeihtiyaç duyulmuş. Tabi ki katalog suçu içerisinde olmaması, bunlar hakkındayakalama, el koyma ve dinleme kararı alınması yönünde engel değildi amahakimlerin gerekçelendirmelerini biraz daha kolaylaştırma, biraz daha rahatyapabilmeleri için, katalog suçlar kapsama dahil edildi."

 

Recep Özel, "İletişim tespiti için eskiden ağır cezamahkemelerinden karar gerekiyordu. Şimdi sulh ceza mahkemelerinin kararıyeterli oluyor, hatta dosyanın olduğu mahkemeler de bu kararı verebilecek.Biraz daha genişletildi, biraz daha kolaylaştırıldı. Bunun gerekçesinedir?" sorusunu yanıtlarken, "Soruşturma aşamasında sulh cezahakiminden, kovuşturma aşamasında tekrar ait olduğu ağır ceza mahkemesinden yada soruşturmanın yapıldığı veya suçun işlendiği sulh ceza mahkemesindenalınabilecek örgütlü suçlarla ilgili" diye konuştu.

 

AK Parti'li Özel, "terörün her türlüsüne karşıyız"denildiğini belirterek, terörle daha etkin mücadele yapılabilmesi için, kamudüzeninin ve otoritesinin daha iyi sağlanabilmesi için bu düzenlemeningetirildiğini kaydetti.

 

"Arama için daha önce somut delil isteniyordu ama şimdimakul şüphe yeterli olacak. Geri adım sözkonusu değil mi?" sorusu üzerineise Özel, "Aramada delil elde edilecek. Daha önceki düzenleme de zatenmakul şüphe vardı, şimdi kesin, inandırıcı bir delil olduktan sonra oradayaptığınız aramanın da bir anlamı kalmıyor. Orada bir arama yapacaksınız ki birtespit, delil elde edeceksiniz ki bu soruşturmaya devam edebilesiniz" dedi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

16 Ekim 2014 Perşembe 09:58

Ağaları bişey söyleyince bu vekiller koroya katılıyor. Aslında hiçbişey düşündükleri araştırdıkları tarihten ibret aldıkları yok. bunları tek derdi sadıklıklarını ispatlayıp tekrar vekil olup oturdukları yerden yüksem maaş ve havalarına devam etmek. Bunlar zerre kadar ülkeyi ve milleti düşünmüyorlar. Bütün AKPliler sadece ve sadece Tayyip için çalışıyor. yıllardır Türkiye insanlar bu tip kanunlardan çok çekti. AKP'yide demokrasiyi getirsin diye seçti. Şimdi onlarda millete ihanet ediyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR