29 Mart 2024 Cuma

AK PARTİ'NİN KONGRESİNDE BEKLENEN OLDU

AK PARTİ'NİN KONGRESİNDE BEKLENEN OLDU VE YENİ SEÇİM ŞARKISI ....

Isparta

AK Parti'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan 5. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlandı. AK Parti genel başkanlığına, Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, geçerli bin353 oyun tamamını alarak yeniden seçildi.

 

OYLARIN TAMAMINI ALDI

 

Kongre Divan Başkanı Bekir Bozdağ, seçim sonuçlarına göre kayıtlı bin 445 delegeden bin 360'ının oy kullandığını, bin 353 oyun geçerli, 7oyun geçersiz sayıldığını bildirdi. Bozdağ, Başbakan ve Konya Milletvekili Davutoğlu'nun, bin 353 oyla, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini duyurdu.

 

PARTİ ORGANLARININ SEÇİMİNE GEÇİLDİ

 

Kongrede, genel başkanlığın ardından parti organlarının seçimine geçildi. Delegeler, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyelikleri için oy kullanıyor.

 

DAVUTOĞLU: O DEV AYAĞA KALKTI

 

Bu kongrenin bir veda değil bir vefa kongresi olduğu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti susturuldu, uyudu zannedilen devrin ayağa kalkmasıdır. O dev ayağa kalktı artık diz çöktürülemez. Artık tereddüt yok." dedi.

 

ERDOĞAN'A YAKIN İSİMLER MKYK LİSTESİNDE

 

AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde, parti yönetiminin en etkili organı olan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nda (MKYK) çok büyük değişim yaşandı. 31 yeni ismin girdiği listede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın isimler dikkat çekti. Erdoğan'ın A takımındaki Efkan Ala gibi isimlerin yanı sıra, Davutoğlu'na karşı liste çıkaracağı söylentileri çıkan Saray'ın danışmanı Binali Yıldırım ile Erdoğan'ın damadı Berak Albayrak da listeye girdi.

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Neyyyse

13 Eylül 2015 Pazar 22:26

Eeeey site sizin vekiller ne alemde etkili bir pozisyon lari varmi yok degilmi olmaz olamaz olabilemez

AKısparta

12 Eylül 2015 Cumartesi 19:25

Evet,her tarafımız maskeli parelelci ve yamuklarla dolu.Bilhassa Isparta ve ilçelerinde.

Vatandaş

12 Eylül 2015 Cumartesi 18:59

Herkesi kucaklayacağız diye,teşkilatlarımızı,devlet kadrolarını liyakatsız menfaatçılarla doldurduk.Onlar da altımızı oydular.Samimi,vefalı partililerimize,gençlerimize sahip çıkmadık.VE GERİYE SAYIM BAŞLADI.İnşallah sonumuz anap gibi olmaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR