29 Mart 2024 Cuma

AHLAKLI MÜDÜR BÖYLE OLUR

AHLAKLI MÜDÜR BÖYLE OLUR

Isparta

Isparta’nın 7 yıldır devam eden tek televizyon programı Basın Kulübünde atama krizi yine gündeme geldi. Gazeteci Mehmet Erçakır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e tıpkı Milletvekili SaitYüce’ye sorduğu gibi sordu.  Isparta’nın Kültür ve Turizm ile Sağlıkta iddialı bir şehir konumunda  olmasına rağmen bu iki kurumun sık sık müdür atamasıyla gündeme geldiğini belirten gazeteci Erçakır, “Ne olacak bu işinsonu?” diye sordu.

BENİM ADAMIM YAKLAŞIMIM OLMADI OLMAZ DA

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise kesinlikle bu tür atamalarda benim adamım olsun gibi bir anlayışı hiç taşımadığını belirterek “Beni 10 yıldır tanıyorsunuz. Bu tür bir yaklaşım hiç doğru olmaz. Elbette bir dürüst ve ahlaklı müdür tanımlaması var. Benim başarılı müdürden anladığım şey işini yapan, masa başında oturmayan, Isparta’yı Ispartalıyı kucaklayan müdürdür" dedi.

Bilgiç şöyle konuştu.

"Ben her zaman işin ehli, liyakati önceleyen biriyim.Kurum amirlerine bakarken hiç bir zaman şu da benim adamım olsun gibi bir anlayış içinde olmadım. Bir kere adamım olsun son derece yanlış bir kelime.Buralara gelen bütün arkadaşlarımız benim yol arkadaşlarım. Nasıl siyasette yol arkadaşlarınız varsa bürokraside de var. Kamu kurumlarındaki çalışanlar il müdürleri ve başkaları valiler kaymakamlar siyasetin emrinde değil. Onlar devleti temsil ediyorlar.

Ben bu işe en iyi şekilde hakkıyla kim yürütebilir,Isparta'ya nasıl hizmet edebilir onun arayışı içinde oldum: Benim için başarılı ahlaklı liyakatlı kurum amiri masa başında oturmayan, yönetmeliklerin arkasına saklanmayan, vatandaş lehine çalışan insandır. Bu şekilde olduğu zaman her şey olur"

SAİT YÜCE NE DEMİŞTİ?

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce ise bu iki kuruma yapılacak atamayla ilgili soruya "Ben atanacak şu kriteri ararım.Birincisi dürüst ve ahlaklı olacak, ikincisi başarılı olacak. İşin ehli olacak" diye yanıt vermişti. Daha sonra krize dönen bu açıklamalar Milletvekili Bilgiç'in zibidi çıkışıyla devam etmişti.

Milletvekili Bilgiç bugünkü Basın Kulübünde kimlere zibidi dediğini de açıkladı. Bilgiç, "Eli boş dedikodu üreten kim varsa onları kastettim" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş Rıza

06 Temmuz 2016 Çarşamba 12:33

Bu problemin sonucunu veriyorum şakşakçı+vekil=şakırşukur

ramazan

06 Temmuz 2016 Çarşamba 11:25

Ruşen Keskin adam gibi adamdır en iyisi o olur bence.

taktınız

06 Temmuz 2016 Çarşamba 08:11

Sait Yüce de Sait Yüce

cevriye

05 Temmuz 2016 Salı 23:57

vekil efendi ıspartayı siz değil akpartili olmayan sonradan sizinle gelen adamlarınız yönetiyor gerçekleri daha fazla saklayamazsınız

M..r

05 Temmuz 2016 Salı 01:28

3+5=8 X+8=y5+y=x ise 3x-7y/5x+2y=?Ödüllü soru, bilene m..r

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR