27 Nisan 2024 Cumartesi

AHH GÜNAYDIN AHH!

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın çürük dediği bina Isparta'nın en sağlam kurum binası çıktı. Başkan Günaydın yine şaşırttı. Başkan Günaydın yine "Ah Günaydın Ah" dedirtti.

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın,  İl Sağlık Müdürlüğü’nün bulunduğu binanınşehrin en çürük binası olduğunu söylemesinin ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün raporu ortaya çıktı. Resmi kayıtlara göre 1997 yılında yapılanbina, dönemin teknolojisi ve imkanlarıyla C25 dozunda ki betonla yapılmış olup, depreme de dayanıklı şekilde hizmet veriyor.

Geçtiğimiz hafta basın toplantısı düzenleyen ve otoparklarla ilgili açıklama yapan Başkan Günaydın açıklama sırasında İl Sağlık Müdürlüğü’nün bulunduğu binanın da şehrin en çürük binası olduğunu kaydetmişti.Bunun üzerine binaya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen raporaulaştık.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİKİL MÜDÜRLÜĞÜ RAPORU NE DİYOR?

Isparta Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü (Çevre ve Şehircik İlMüdürlüğü ) teknik elemanlarının hazırlamış oldukları keşifler doğrultusunda raporhazırlatılmış, kontrollük işlemleri de Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yürütülmüştür. Hizmet binası karkas olup, o zamanın şartlarında C 25 dozlarında betonlar kullanılmış ve yeterli miktarda ve ebatlarda demir kullanılmıştır. Binanın hizmete açılmasından sonra ilimizde meydana gelen depremlerde herhangi bir hasar meydana gelmemiştir” raporu verildi.

GÜNAYDIN NE DEMİŞTİ?

Belediye Başkanı Günaydın, İl Özel İdaresi'ne aitKaymakkapı'daki alanın tek alternatifinin yer altı katlı otopark projesiolduğunu söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otopark projelerini anlatırken İl Genel Meclisi'ne yönelik eleştirilerde de bulundu. Sağlık Müdürlüğü arkasındaki Belediye otopark alanı ile İl Özel İdaresi alanının bitişik olduğunu belirten Günaydın, "bu konuda defalarca görüştüm. En sonyine teklifler sundum. 'İster medcezen, ister ortak ister yap­işlet devretmodeli ile yapalım' dedim. Sonsuz teklif sundum. Orayı yapamazlar. Arası yeşilsaha ilan edildi. Ama gelmediler. Valimize projeyi 3­4 kez gösterdim ama sesyok. En son bir sürprizle karşılaştım. Bizi mahkemeye vermişler. Aferin...Günaydın.... Bu adam ne istiyor? Arsaları birleştirmek istiyor. Şehrin geleceğiiçin yapılabilecek tek proje bu. Üstü yeşil alan, altı otopark. Bulsunlar böyleyardımsever bir belediye başkanını. Biz yapıyoruz, beklemiyoruz. Ama projemizde yapacağımız yerle İl Özel İdaresi'ne ait alanın ablukesini sağladık. YineSağlık Müdürlüğü binası. Orası Isparta'nın en çürük binasıdır. Yıkılmasıgerekiyor. Yıkıldıktan sonra altının otopark olması için de şimdiden hazırlıkyaptık. Fırsatı kaçırdılar.” 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

BABA

28 Kasım 2014 Cuma 11:29

Binanın dışına aldanmayın içinin odalarının kolonlarının görmediği kalmamış

Kenan ŞAHİN

28 Kasım 2014 Cuma 09:16

Yollar çok dar. Otopark acil ihtiyaç. Şehir merkezine bir meydan yapılmadan, bazı kavşaklarda trafik yer altına alınmadan buranın şehir görüntüsüne kavuşması imkansız. Özellikle büyük şehirlerden gelenlerin gözüne kasaba gibi görünüyor Isparta. Ben başkanın yerinde olsam o meydanda sadece camiyi bırakır gerisini yıkar yeşil alana çeviririm.

komiksiniz

04 Aralık 2014 Perşembe 09:08

camiyi neden bırakıyorsun gerekliyse o da yıkılsın hatta özellikle cami yıkılsın 50 metre arayla camimi olur canı sıkılan cami yapıyor zaten bu memlekette namaz kılan yok cami yapan var gitmediğiniz camiler öbür tarafta sizi kurtaramaz

spartans

27 Kasım 2014 Perşembe 22:57

eller gider mersine başkan ne derse tersine.Gökkubbe yapılırkende çökmeden önce ropörtaj verip çalışmalarımız yolunda herşey kontrol altında falan filan demişti ama 1 haftasına çöktü...allah koruyor memleketi.

AD SOYAD

27 Kasım 2014 Perşembe 17:42

YAHU ADAM DİYORKİ ORAYI OTOPARK YAPMAM LAZIM O BİNA BANA LAZIM ANLASANIZA . BİNA ÇÜRÜK BAHANE

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR