18 Nisan 2024 Perşembe

AH GAZİ GİRAY HAN AH

AH GAZİ GİRAY HAN AH

Isparta

Seçimler biteli bir ay oldu. Meclis başkanı seçimi yapıldı.Meclis başkanı, 550 vekilin başkanı olması hasebiyle önemli bir mevki. Milletive vekillerini temsil ettiği için ayrıca önemli. Cumhurbaşkanının yurtdışı seyahatlerinde yerine vekalet bırakacak kişi olması hasebiyle çok daha önemlibir görev.

 

Meclis başkanı sokaktaki vatandaşı belki çok fazla ilgilendirmiyor. Vatandaş koalisyona endekslenmiş durumda. Sanayici koalisyonu bekliyor. Bankacının gözü koalisyonda. Memur ve emekli de bir an önce koalisyon kurulsun istiyor.

 

Seçimin hemen o akşamında, Ak Parti karşısında bulunan muhalefet ve Ak Parti’ye oy vermemiş herkes zafer sarhoşu idi. Attıkları zafer naralarında, Ak Parti’ye verilmeyen oyların, bu ülke için bir milat olduğunu savunuyorlardı. Tayyip beyden kurtuluşun başlamış olduğunu düşünüyorlardı.Yanıldıklarını çatıyı bir türlü kuramadıkları meclis başkanı seçiminden hemen sonra anladılar. 

 

Evet, son seçimde Ak Parti yüzde 40 oy almış ve 258 vekil çıkarmıştır. Yani Ak Parti tek başına iktidar etme sayısına ulaşamamıştır. Yani Ak Parti paralel, asimetrik, Siyonist, Kemalist, ırkçı ve terörist emperyalist iç ve dış mihrakların ayak oyunlarının sonucunda 7-8 puan oy kaybetmiştir.Birilerinin tam istediği gibi değil ama yüreklerini hafiften soğutan bir kayıp gerçekleşmiştir Ak Parti için.

 

Buna sevinmek değil millet olarak üzülmek gerekir bence.Çünkü, tarih eskisi gibi bir kez daha tekerrür etmiştir. Hani, Kırım Hanı Gazi Giray’ın Viyana’ya Rusların girişine vazifesi olmasına rağmen engel olmayarak Merzifonlu Kara Mustafa Paşa üzerinden Osmanlıya “ders” vermeye çalışması görünüşte Kırım Hanı için başarılı bir hamle olmuştur. Ama 1700’lü yıllardaki bu hadise yüzünden aslında atalarımız Osmanlı Avrupa’ya karşı büyük bir direnç kaybetmiştir, elini zayıflatmıştır. Ancak olayın müsebbipleri olan Kırım Hanlığı da yaptığı bu aymazlığın neticesinde ne Rusya’ya karşı ne de başka milletlere karşı bir daha tarih sahnesinde boy gösteremez olmuştur.

 

Evet, Osmanlı devleti, kendi komutanlarının kişisel hataları nedeniyle bu ve benzeri talihsiz olaylar neticesinde duraklama ve hatta gerileme dönemine girmiştir. İç ve dış oyunlar neticesinde yıkılan Osmanlıdan hemen sonra İttihat Terakki ve Jön Türkler karışımı yapılanma ile Ankara’da dualar ve niyazlarla Türkiye Cumhuriyeti kuruluyor ve meclis açılıyordu. Ama yeni devletin yöneticileri saltanattan yaka silkerken daha ilk yıllarından itibaren Osmanlı mirasına sahip çıkmak yerine İstanbul saraylarındaki saltanatlarına rakı sofraları ile devam ediyorlardı.

 

Dünyaya net 500 yıl yönetim, idare ve barış dersleri vermiş Osmanlının torunları olan bizler, adında “halk” ibaresi olan partilerin dayatmaları ve yanlış politikaları neticesinde 80-90 yıl iktidarlarımızda büyük hayal kırıklıkları yaşadık. Şurası bir gerçek ki, bu mazlum millet dört-beş asırdır özlediği büyük devlet olma ruhunu ancak Ak Parti iktidarları dönemlerinde görmüştür. Amerikan başkanlarının karşısında Ecevit ve Erdoğan’ın duruş farkını Ak Parti iktidarı döneminde görmüştür. Osmanlının ilim ve irfanı ve cesareti birleştirme neticesinde dünya milletlerinden gördüğü saygı ve sevgiyi bu millet ancak Ak Parti hükümetleri ile görmüştür.

 

Seçim meydanlarında iktidar görevini kendilerine isteyenler 8 Haziran’da sandıktan Ak Parti karşısında yenik olarak çıktılar. Boy sırasına göre yenik çıkan CHP, MHP ve HDP vatandaşa seçim meydanlarında günlerce vaatler üflediler. Bol keseden attılar. Bekara hanım boşamak kolaydı. Savurgan genç gibi etrafa dağıtıp duruyorlardı. Seçim sonrasında hala saldırganlar ve zafer sarhoşluğundalar. 

 

Evet, insanın Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik krizi düşünüp biraz insaf etmesi gerekiyor. Orta Doğu’dan Doğu Türkistan’a, Mısır’danTunus’a, Balkanlardan Ukrayna’ya, İran’dan Suriye’ye kadar tüm coğrafya AkParti hükümetinin devamı adına beklenti içindeydiler. İçimizdeki Kırım Hanları,faşist ve şövenist işgüzarlar, paralel ama dışarıdan bir o kadar da yamukgörünen yapılar ve yıllardır bir iş yapmayan ve yapılmasından da hoşnut olmayanla ikler artık oturup çözüm bulsunlar. İstedikleri oldu. Ak Parti harici bir formülde bakalım bizim ATM’ler kaç para verecek yurttaşlarına…


İsmail TANIŞMAN YAZDI 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Emre Tokel

07 Mayıs 2016 Cumartesi 14:50

Viana Kuşatmasında'ki Kırım Hanı'nın ismini ve kim olduğunu bir öğren önce. Gazi Giray han bu kuşatmadan yaklaşık 100 yıl önce Kırım Hanı idi. Ama Devşirme , hiç liyakat'i olmayan bir Osmanlı sadrazamı için hain bulacaksını ya, yalanınızın ölçüsü yok tabii. O Bahsettiğin Murat Giray Khan dır. Ama Bir Khan'dır. Saf Tatar TÜRK Bir kahraman Khan'dır. Alışmışınız ya birşeyi beceremeyip, yıkıma uğradığınızda başkasını suçlamaya, uydurun yüzyıllarca yaptığınız yalanların yenilerini. Utanmazsınız .

Vatandaş

05 Temmuz 2015 Pazar 20:15

İğneyi kendine çuvaldızı Başkasına batıracan devlet yönetmek kargadan başka kuş tanımam demekle, haram yemekle, bu Vatanın kurucularına sarhoş demekle olmaz. Ama AKP siz dün olduğu gibi Yarin da olur. Sen tasalanma. Sen Kaldırım saki işgaline son ver tüpçü.

HERKES YAZAR

05 Temmuz 2015 Pazar 14:24

HERKES YAZAR OLURSA BÖYLE OLUYOR İŞTE BÖYLE YAZARIMSI YAZARLAR DA GÜNEBAKAN ÇİÇEĞİ GİBİ HANGİ YANA DÖNDÜYSE NE YAZACAĞINI NASIL TARAFININ KILICINI SALLAYACAĞINI ŞAŞIRIYOR. ÇOK GÖRMEYİN YARIN BAŞKA PARTİYE GEÇER O ZAMANDA BAŞKA BAŞKA YAZAR.

Analist

05 Temmuz 2015 Pazar 13:03

Herşey Menfaat arkadaş bana edebiyat parçalamayın. Yarın HDP iktidara gelse MENFAAT için herkes HDP önünde kuyruğa girer.

Tupcu

05 Temmuz 2015 Pazar 12:56

Senin begenmedigin ecevit kibris harekati yapti apo denen iti kenyadan kulagindan tutarak getirdi. Dil uzattigin ecdat da hilafet soyudur tarihi 100 yil sonra yargilamak gunun sartlari icinde degerlendirmek gaflettir. En kotusunun icinde bile vatan millet aski vardi. Simdi zerreleri bile nasip olmamis cuhela ya

Mehmet kurt

05 Temmuz 2015 Pazar 10:18

İsmailcim senin beynin hala ali ata bak fişinde takılı kalmış ..insanları yunanistanla korkutacağına , gercekleri anlatsana burda . Rte nin israille olan bütün ilişkileri bozulur desene, bilal oğlanı gemicikleri iş yapamaz desene , eger muhalefet koalisyon kurarsa ve 4 bakanı yargılarsa rte kacacak delik arayacak desene .. Tüpcü bu devran döner merak etme işte o zaman sende yaadığın rte ye söyle kactığı ülkeden sana da yer ayarlasın .. Birde bisiklete binerken kask takacaksın !!! Unutma

Yargıç

04 Temmuz 2015 Cumartesi 22:31

bu gerzek zeka fışkırtanları olmasa akp rte gibi ürünler hayat bulurmuydu. bunları gübreyle beslemek lazım.

ERDEM

04 Temmuz 2015 Cumartesi 19:13

BÜYÜK DÜŞÜNÜR TANIŞMAN.BIRAK SEN ONU BUNU DA ŞU KALDIRIM İŞGALİYELERİNDEN VAZGEÇ.BIKTIK USANDIK KALDIRIMDAN GEÇEMİYORUZ. EL İNSAF BE

,,

04 Temmuz 2015 Cumartesi 17:20

BEĞENMEDİĞİN YUNANİSTAN DA PETROL DAHA UCUZ BİLİYONMU

VATANDAŞ

04 Temmuz 2015 Cumartesi 17:18

YAZAR İÇİN ÇOK YORUM YAPILABİLİR AMA EN BASİTİ KENDİSİ BİR PSİKİYATRİ UZMANINI ZİYARET ETSİN.ZİRA AKP YE OY VERMEDİM AMA SİYONİZMLE HİÇİŞİM OLMAZ

basketcii

04 Temmuz 2015 Cumartesi 17:06

giray han savas stratejisi icin cekingen kalmıştı bu olayda.. osmanlı yenilsin diye değil. elinize sağlık yine de..

YORUMUNA

04 Temmuz 2015 Cumartesi 16:09

CUMHURİYETE ATATÜRK'E VE SİLAH ARKADAŞLARINA HAKARETLER YAĞDIRAN BU KİN VE NEFRET DOLU BU YAZIYI YAZAN ŞAHIS OSMANLIDA MI YAŞIYOR HALA.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR