26 Nisan 2024 Cuma

AĞAÇ SANATINI FARKLI BİR BOYUTA TAŞIDI

ISPARTA'nın Sütçüler İlçesi Çandır Köyü'nde yaşayan Mustafa Şahinkaya, doğadan topladığı ağaç figürlerini işleyerek doğallığıyla oynamadan bir birinden farklı sehba ürünleri ortaya koyuyor. 

Isparta

41 yıl yurt dışında çalışıp emekli olduktan sonra memleketine geri dönen Mustafa Şahinkaya, 2 yıldır bölgedeki ormanlık alanlardan topladığı ağaç figürlerini işleyerek çeşitli ürünler ortaya çıkarıyor. Ağacın doğallığıyla oynamadan ürettiği ürünleri IYAŞ PARK AVM'de sergiye çıkardı. 
Sergilenen ürünlerde ise Osmanlı tuğrası, Aslanın oturmuş vaziyetteki hali, İnsansız Hava Aracı (drone) görüntüsü, örme masa ağaçtan (Altı Ardıç , üstü dokuma), hiç boya kullanılmadan 15 Temmuz Şehitler Anısına yapılan ve 246 parçadan üretilen Türk Bayrağı, Ağaç gövdesinden Sehba, Afganlı bir bayan figürü var. Tesbih üreterek başladığı bu işe baston ile devam etmiş ancak kendini geliştirdikçe ortaya farklı ürünlerde çıkaran Şahinkaya, hem sergiliyor, hem de satışa sunuyor.
Isparta'da ilk kez sehba sergisi açtığını söyleyen Şahinkaya, doğadan hazır buluyorum. Şekil veriyorum. Doğallığıyla oynamıyorum. İlk kez sehba sergisini açan benim. Müşteri olursa satıyorum. Şekil olarak çok bu ürünler çok değerlidir. Sadece üstlerine vernik atıyorum dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Erol yılmaz

28 Eylül 2017 Perşembe 14:24

Ellerinize sağlık,doğa aşığı hemşehrim.doğal güzellikler ile kıymetli çalışmalarınız biraraya gelince mük****l tasarımlar ortaya çıkmış.köyümüzün adını duyurmakla beraber Güller diyarı Ispartamıza da ayrı bir değer kattınız.tebrik eder daha büyük organizasyonlarda da görmek isteriz.

ganicus

28 Eylül 2017 Perşembe 13:39

hap yap para kap :D

Van Gogh

28 Eylül 2017 Perşembe 13:38

Çok güzel çalışmalar, yapanların eline sağlık.

Ahmet karabacak

28 Eylül 2017 Perşembe 11:05

Eline sağlık dayı hepsi ayrı ayrı emek isteyen eserler ne mutlu sana tebrikler.

serdar

27 Eylül 2017 Çarşamba 23:04

Değişik ve enterasan ama güzel ,emek verilmiş eline sağlık

mahmut aksu

27 Eylül 2017 Çarşamba 17:19

Eline sağlık. çok güzel bir çalışma.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR