19 Mart 2024 Salı

AEK KOLEJİ İDDİALI BAŞLADI

AEK KOLEJİ İDDİALI BAŞLADI

Isparta

Isparta’nın yeni bir koleji daha oldu. Uzun yıllar Isparta’da Özel Eğitim kursu veren Arı Eğitim kurumları Isparta’ya yeni bir eğitim kurumu kazandırdı. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda faaliyete geçen AEK Koleji'nin ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi vereceğini belirten Özfidan “Arı Eğitim Kurumlarının baş harflerinden güç alarak eğitim kurumlarımızın amiral gemisi olan AEK Koleji'ne de hayat verdik” dedi.


Eşinin kariyeri dolayısıyla 8 yıl önce Isparta'da ikamet etmeye başlayan Kurucu Ceyda Özfidan, bugün ilimizin en önemli eğitim yatırımcıları arasında yer aldı. Eylül-2015'de AEK Isparta Arı Eğitim Kurumları adı altında YGS ve LYS'ye yönelik özel öğretim kursu ile ideallerinin peşine düşen Ceyda Özfidan, başarılarını katlayarak 2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemi için ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi veren bir kolejin kuruculuğunu üstlendi. İstanbul Yolu üzerinde 7100 m2'lik alanda kurulan AEK Koleji, 523 öğrenci kapasitesi ile Isparta'nın yükselişinde eğitim liderliği anlamında yerini aldı.

                17yıllık Biyoloji Öğretmeni Ceyda Özfidan, 2 milyon TL'yi aşkın bir yatırımla Isparta'ya kazandırdığı AEK Koleji'ni anlattı. Büyük hedefler ve yüksek başarı çıtası ile yola çıktıklarını anlatan Özfidan, eğitim sektörüne giriş öyküsünü paylaştı:


EĞİTİM YATIRIMLARI 2015'DE BAŞLADI

                "2000 yılında Balıkesir Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi'nden mezun oldum. 10 yılım Denizli'de dershanecilikle geçti. 8 yıldır eşimin kariyeri nedeniyle Isparta'dayız. Taşındıktan sonra evimin kolilerini bile açmadan 'bu mesleği çok seviyorum. Hemen işe başlamalıyım'diyerek Isparta’da dershanecilik hayatına başladım. Dershanelere yönelik idari kararlardan sonra bu yolda devam etmek isteyenlere özel öğretim kursu açma hakkı verildi. 2015 Eylül ayında Isparta Arı Özel Öğretim Kursunu açtık.Bugün  ise yine idari kararlardan dönüşüme uğrayarak 4 dersten özel öğretim kursu hizmeti vereceğiz. Matematik,Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında ayrı ayrı özel öğretim kursumuz mevcut.

AEK ISPARTA ARI EĞİTİM KURUMLARI

                'AEK'Arı Eğitim Kurumları'nın kısaltılmışı. Marka yönetimi konusunda bir takım danışmanlarla yola çıktık. Bugün hedeflediğimiz başarı kriterlerini Türkiye genelinde yakalayabilmek için hem anlamlı hem de akılda yer tutan bir markanın temellini attık. Nihayet, Arı Eğitim Kurumlarının baş harflerinden güç alarak eğitim kurumlarımızın amiral gemisi olan AEK Koleji'ne de hayat verdik."

                2017-2018Eğitim ve Öğretim Yılı'nda faaliyete geçen AEK Koleji'nin ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi vereceğini belirten Özfidan, şöyle devam etti:

4000 M2'DEN FAZLA AÇIK ALAN

                "İlkokul,ortaokul ve lise seviyelerinde çalışma iznimizi aldık. 40 derslik kapasitemiz var. Bu dersliklerin bazılarını drama sınıfı, müzik stüdyosu ve resim atölyesi gibi değerlendirdiğimiz için 24 tane derslik ile en uygun şekilde faaliyete başladık. Konferans salonu, lezzet salonu ve araştırma atölyeleri başta olmak üzere birçok aktivite alanlarımız da var. 7100 m2'lik bir alan. 3800 m2'si kapalı alanı, 4000'den fazla m2 alan da açık. Halı saha ve basketbol sahası var. 2 milyon TL'yi aşkın bir yatırım gerçekleştirdik. 523 kişi öğrenci kapasitemiz var. İlkokulda 189, ortaokulda 168, lisede 166 kontenjanımız var.


GÜVENLİ BİR ORTAM

                Dershanelere ilişkin idari kararlardan sonra ilköğretim kısmı Etüt Merkezi, lise kısmı da Özel Öğretim Kursu diye adlandırıldı. Geçtiğimiz temmuz ayında da etüt merkezleri kapatıldı. Etüt merkezlerinin şöyle bir rolü vardı. Çocuklar devlet okuluna gidiyorlardı. Okuldan çıktıktan sonra da bu etüt merkezlerinde ek çalışmalar, takviye çalışmalar yapıyorlardı. Şimdi o tür etüt merkezleri kapatıldı. Bu yüzden veliler çocuklarını güvenli bir şekilde emanet edebileceği yerler arıyorlar. Bu anlamda da düşünülürse velilere çocuğunu sabahtan okulumuza bırakıp akşam 17.30-.18.00'a kadar okul olmanın gereklerinin yanında  hem ödevlerini, hem de çalışmalarını yapacak anlamda bir ortam hazırladık."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

verim

16 Eylül 2018 Pazar 16:15

naime yalçın.....Lütfen bir defolup gitseniz ülkemin aydınklık geleceğiden..Sizi Arbistana alalım..Ya da İHL adıyla araplaştırılmaya çalışılan binlerce dini okula..Lütfen buraya göz dikmeyin YETER!

ramazan açıkgöz

25 Ocak 2018 Perşembe 16:06

inşallah bende bu sene gelecem

Ahmet DAVRAS

21 Ağustos 2017 Pazartesi 18:28

Ceyda Hanımı tebrik ederim. Ceyda Hanım'la ilk tanıştıktan sonra, oğlumun kaydını yaptırttım. Çok başarılı bir okul olacak. Şimdi karalama yapanlar, ileride çocuklarını kayıt yaptırabilmek için sıraya girecekler. Allah herkesin kalbine göre versin...

Yılmaz

19 Ağustos 2017 Cumartesi 17:40

Eğitimci olmanın şartı günlük gazete okumak ise; günlük gazete okuyanların tümü potansiyel eğitimcimidir? Komik olmayın:-) Karalamak için efor sarfedip içinizdeki ziftleri dökeceğinize seyredin ve görün ki Arı Eğitim Kurumları bu yıl Allah'ın izniyle ne başarılar elde edecek.

Burcu

19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:34

Ceyda hn i tebrik ederim.Egitim kadrosu cok kaliteli. Eğitim sektöründe basarilar dilerim

asıl adı

18 Ağustos 2017 Cuma 17:40

reklam kokan hareketler bunlar.... ceyda hanımın kapasitesi yetmez bu işe... günlük gazete bile okumayandan eğitimci mi olur... önce yalan söylemeyi bıraksın...

ibrahim

18 Ağustos 2017 Cuma 17:38

Ahmet Çelik hocamın olduğu yerde sorun olmaz.adam gibi adam ahmet hocam

Eski öğrenci

17 Ağustos 2017 Perşembe 22:14

Hemen karalama kampanyası yapın zaten bizim halkımız neden böyle ben tebrik ediyorum tek başına bir kadın bu kadar yükün altına girmiş ve bişeyleri değiştirmeye çalışıyor tebrikler ceyda hocam başarıları daim olsun hayırlı olsun

aydın aker

17 Ağustos 2017 Perşembe 16:34

Uzun yıllar Ispartada özel eğitim kursu veren dediğiniz 2 yıl mı

naime yalçın

17 Ağustos 2017 Perşembe 15:56

buraya başvuru yapan başörtülü bayan öğretmenler neden tercih edilmedi çok merak ediyorum ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR