29 Mart 2024 Cuma

ADI ÜSTÜNDE MUHTEŞEMDİ

ADI ÜSTÜNDE MUHTEŞEMDİ

Isparta

Bu yıl 40.sını düzenlediğimiz Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali bugün saat 19:00’da ilçemizde yapılan etkinliklerle kutlandı.

Program öncesinde Isparta Valisi Şehmus GÜNAYDIN'a İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK ve Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ ilçemizi tanıttılar. Sayın Valimiz önce İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerini gezerek kurum hakkında bilgiler aldı ve kurum sakinleri ile sohbet etti. Ardından kiraz alım merkezine geçildi. Burada bulunan firma temsilcileri ve kiraz üreticileri ile sohbet eden Sayın Valimiz Uluborlu Kirazı hakkında bilgiler aldı ve sonrasında festival alanına geçildi.

Kiraz sezonunun mübarek Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiyle kiraz festivalimizde eğlence düzenlenmedi. İlçemiz Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikler saat 19:00’da başladı.

Festivalimizin açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ yaptı. Başkanımız konuşmasında Uluborlu Kirazı hakkında bilgiler verdi ve programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Hemen ardından İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK kürsüye çıktı. Kaymakamımız da aynı duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı. Konuşmasının son kısmında İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK yakında ilçemizdeki görevinden ayrılacağına değinerek Uluborlu Halkından helallikistedi.

Açılış konuşmalarının ardından “En İyi Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni” düzenlendi. Belediye Başkanlığımız tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı değerlendirmelere göre ilçemizde en iyi kiraz yetiştiriciliği ödülünü M. Şahin ÇETİNKAYA aldı. Ödülünü üreticimize Isparta Valisi Şehmus GÜNAYDIN takdim etti. Düzenlenen yarışmada ikinciliği Mustafa Ali KARACALI, üçüncülüğü Recai KİRİŞ, Mansiyon ödülünü Köylere Hizmet Götürme Birliği Adına Ahmet KARADUMAN aldı.

Ödül töreninin hemen akabinde tasavvuf müziği dinletisi yer aldı ve Akşam Ezanının okunması ile birlikte programa katılan misafirlerimiz iftarlarını açtılar.

Katılımın bir hayli fazla olduğu festivalimizde iftar yemeğinden hemen sonra semazen gösterileri ve ilahi dinletileri yer aldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

okur

04 Temmuz 2016 Pazartesi 10:04

bunun neresi bayram çoskusu anlayabilmiş değilim sevgili editör ramazan gününde normal bir iftar proğramı olmuş arşivinizde daha coşkulu burada ne proğramlar oldu görün benzer proğramlar hemen her yerde ramazan boyunca yapılıyor

Ahmet İNANLI

03 Temmuz 2016 Pazar 18:57

İşte biz Vali GÜNAYDIN'la ilgili kendisi için dört dörtlük bir MÜLKİ AMİRDİR dersek onun hünerini Kastamonu'da yaşadıkda onun için dedik.Zira kendisi her alanda duyarlı bir VALİ idi.Herkes tarafından bilinen TAŞKÖPRÜ Sarımsağı ile ilgili her yıl geleneksel olarak yapılan FESTİVAL'de bile halkıyla bütünleşip,Yerel yöneticilerle bir olup bu tür etkinlikleri sonuna kadar desteklerdi.Ne diyeyim Allah selamet versin ve ISPARTA'da sayın Vali'nin kıymetini bilin.Fazla söze gerek yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR