02 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylar Üzerinden, Isparta Siyaseti

Adaylar Üzerinden, Isparta Siyaseti

Isparta

Partilerimizin milletvekili adaylarının belirlendiği Salı günü akşamı tüm ülkede olduğu gibi Isparta’mızda da hararetli ve hareketli bir akşam yaşadık. İnternetten yerel medya üzerinden vekil adaylarını görenler/okuyanlar, klavye başına geçip yorum üzerine yorumlar yaptılar. Bizlerde Isparta’da hep beraber Bomba 32'deki haberleri okuduk.  

İsimlerini alfabetik sırayla yazdığım bu sitelere milletvekili aday sıralaması için yorum yapan çoğu hemşerilerimizin istekleri birbiriyle çok benzer idi. Kendilerine yakın adayların yerlerinden memnun olmayan yorumcular, anlık reflekslerle yorum yapmışlar gibi… Zira, bu memnuniyetsizlik durumu sadece Ak Parti’de değil, MHP listesindeki adaylar,internete meraklı kesim tarafından insafsızca eleştirilmiş gibi… Ancak bilinen o ki, sandıkta oy verenler sadece bu yorum yapan arkadaşlardan ibaret değil.Bunu hepimiz biliyoruz. Evinde sakin sakin yaşayan, işinde/gücünde olan, büyük fotoğraf ile ilgilenen binlerce seçmen de siyasilerin hepsi tarafından bilinmekte ve değerlendirilmektedir. Zaten siyaset de, siyasetçiler tarafından bu büyük dilimi oluşturan kesim üzerinden şekillenmektedir.

Evet, siyaset enteresan bir iş. Herkesi her zaman ve her yerde memnun etmek çok zor. Siyasi yarışta kazanan ve listeye girenler olduğu gibi, kazanamayan ve listeye giremeyenler de muhakkak olacaktır. Siyasetin doğası bu. Yoksa gönül, ülkesine hizmet aşkıyla tutuşan, idealist tüm değerli aday adayı arkadaşları aday yapmayı ister ama bu da seçim ve sandık yasaları buna izin vermiyor.

Evimizde, işimizde, arkadaşlıklarımızda, komşuluklarımızda,katıldığımız sohbetlerde, gittiğimiz toplantılarda, misafirlikte ve yolculuklarda yakınızda diğer insanlarla beraber oluruz. İnsan sosyal bir varlıktır ve diğer insanlarla birlikte yaşayarak var olur. Bazen üzülürüz ve bazen de seviniriz. Hayatta her şey umduğumuz gibi çıkmaz. Ama yaşam yine devam eder gider. Su aka aka yolunu bulur. İşimize bakarız, darılırız ve kırılırız belki. Ama görüştüğümüz bu insanlarla selamı/sabahı da kesmeyiz. Çünkü çevremizdeki insanlar ile bir bütünüz biz. Onlar olmasa bu şehirde olmanın ne anlamı var ki? İşte bütün bu yaşananlar hayatımızın sonraki safhalarında birer tecrübe olur bizlere. Eğer bu yaşananlardan ders almak istersek.

Çevremizle siyasi görüşmelerimiz ve konuşmalarımız da olur.Zira siyaset de hayatımızın bir parçasıdır. Siyasette tercihler ve beklentiler içinde oluruz. Bazen tercihlerimiz siyasette kazanan/iktidar ile örtüşür. Bazende ters düşer yanılırız. Ancak yanılgıyı kendimizde veya karşıdakinde aramak yerine önümüzdeki günlere bakmaya ve işimizin peşinde koşmaya devam etmeliyiz.Hepimize yakışanın bu olduğunu büyüklerimiz yıllarca söyleyegelmişlerdir. Yani bunların hepsi dünya halidir ve nasip işidir. Bu noktadan işe bakmak hepimizi rahatlatacaktır. 

Yoksa, aday adayı olan seçiliyor ve seçilenler siyaseten payeler kazanıyor ve kendilerince hizmet etmeye çalışıyorlar. Başarılı oluyor ya da olmuyor/olamıyorlar. Ama biz yine ailemizle ve işimizle/güzümüzle başbaşa kalıyoruz. Yani herkesin nasibi ve herkesin imtahanı türlü türlü. Bizimde, siyasilerin de. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır…  İktidar yani hükümet ülkesi ve insanıiçin  kendi ilkeleri doğrultusunda duraksamadan çalışmaktadır. 

Zira bu milletten bir önceki seçimden (2011)itibaren yönetim ve iktidar izni almıştır. Isparta’ya hızlı tren havaalanı civarından geçecektir. Antalya duble yolu yapımına başlanmıştır. Sağlık alanında bölgenin en büyüğü olacak bölge hastanesi temeli atılmıştır.Havaalanımız çalışmaktadır. Havacılık okulu bitmek üzeredir. Kırsalda her türlü tarım ve hayvancılık destekleri sürmektedir. Üniversitemiz ve askeri birliklerimiz şehrin ekonomisine çok büyük katkılar sunmaktadır.

 

İktidara muhalif belediyemiz de çalışmaktadır. Otoparklaryapmaktadır. Fabrika üstüne fabrika doğuran fabrikaları yine belediyemizyapmaktadır. Yakın zamanda bitecek ve kara geçecek bu fabrikalar sayesinde bumemlekette işsizlik de ortadan kalkacaktır. Güzel memleket şehrimiz. Çok da telaşetmemek lazımdır. Çok daha iyi günler hepimizi beklemektedir.

Evet, Haziran 2015 seçimleri ile yeni vekillerimiziseçeceğiz.  Ortaya çıkan vekilaritmetiği  ne olursa olsun, bu seçimbirçoğumuz için yaşadığımız son seçim de olmayacaktır. Bu seçimde tümpartilerimizde ithal vekil adaylarımız da yok. Bu büyük bir avantajımız olacak.Bizim partinin iki tane tecrübeli, bilgili ve özel vekil adayımız da var.Hangileri seçilirse seçilsin Ispartalılar olarak seçeceğimiz bu vekillerimizlebu memlekete biraz daha hizmeti “nasıl” alabiliriz ona bakmamız lazım. İsmi neolursa olsun, vekillerimizle hangi konularda bu memlekete “biraz daha katkı”kazanırız bunun derdine düşmeliyiz. Yoksa siyaseten birbirimizi üzmek vekutuplaşmak hiçbirimize fayda sağlamaz. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz.

 

Isparta; geçmiş son seçimde belediye, belediye meclisi ve ilgenel meclisinde verdiği oylarla siyasilere bir yol haritası zaten çizmiştir.Seçilecek vekiller, son yerel seçim ve önümüzdeki Haziran 2015 seçiminidüşünerek  hizmetine bu iki noktadanbaşlayarak devam etmeli... Siyaseti, eskilerin dediği “ilm-i siyaset”mantığıyla yapmak gerek. Birbirimizi üzerek hiç değil. Sanırım demokrasikültürü de böyle oluşacaktır…

 

İsmail TANIŞMAN

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

CENGIZHAN

12 Nisan 2015 Pazar 12:21

Ecdadim isparta nin yarısını bağışla mis. yiğidin harman olduğu Kafkasya türklerindenim belediye meclis üyeliğine müracaat ettim beni neden almadılar dosyası istedim ankaraya gitti dediler telefon numaramı bulamadıklarını söylüyorlar dosyamda açık adresim olduğu halde yalan söylüyorlar gazeteci yazar olduğum için işlerine gelmedi önce kutsal topraklara ****ürecek diye pasaportlari hazırlattiran Memduh Oğuz daha sonra ilçe başkanı ömer parlak bizi sattı

Ali Bilir

12 Nisan 2015 Pazar 00:32

İsmayil abiyi okudukça stresin azalıyor

hamdidey

11 Nisan 2015 Cumartesi 21:28

haydi 3 silahşörler ıspartayı kalkındırın ısparta adı kadar güzel olmalı siz recep tayyibin elemanısınız ben diyarbakırdan ıspartalı

demokrat

11 Nisan 2015 Cumartesi 12:41

Sen ne dediğinin farkındamısın Sayın Tanışman!Babakanın başka söyler, cumhurbaşkanın ayrı söyler,vekillerin ayrı söyler, Nasıl hepimiz aynı gemideyiz yani! yasa gereği tarafsızlık yemini eden R.T.E. akp ye oy ister diğer partileri yok sayar ne diyon sen ya,insanları kutuplaştırarak siyaset yapıyor ve oradan besleniyor senin ağaların siz milleti malmı sanıyorsunuz

deniz

11 Nisan 2015 Cumartesi 11:19

dambaşında saksağan.kim yazıp veriyo bunları herhafta çıkıyosun tüpçüü

ali

11 Nisan 2015 Cumartesi 10:48

tüpçü sen taraf oldukça insanlar davadan uzaklaşıyor.vekillerimizin sana ihityacı yok.Allah yardımcıları olsun. hayırlı olsun

Mehmet Kurt

11 Nisan 2015 Cumartesi 09:53

sıfatına dahi laf söyleyemeyecek kadar aciz tip ; bizlerde işimizde gücümüzde insanlarız , ama fotoğrafa bütünüylede bakarız , detaylı da inceleriz .. Anlaşılan burada yazılan yorumlar seni biraz sinirlendirmiş.akpnin 8haziranda yaşayacağı şokun sende farkına varmışsın liderin gibi geri vites yapıyorsun . Sakin ol hepiniz yok olacaksınız

kehanetçi tüpçü

11 Nisan 2015 Cumartesi 03:39

arkadaşlar bir saz tüpçügüzeline vercen bir saz imralıdaki mahluka vercen valla reytink rekorları kırarlar.

Kemal TURAN

11 Nisan 2015 Cumartesi 00:01

Ispartada parelelin fazla olmasından mıdır yoksa nedendir bilinmez,Yorum yaparken kendini kaybediyor insanlar,bu hırs nedir anlamıyorum.Adaylar sizin kadar heyecanlı değil,değermi şu kısacık dünyada kalp kırmaya,Yunus ne diyor. Bir tek gönül kırdın ise kıldığın namaz niye.

nuuuu

11 Nisan 2015 Cumartesi 17:12

sende akpyi sevmeyenlere paralel dedin iftira attın senin kıldıgın namaz niye. Bu arada paralel dedigin iki yıl önceye kadar otuz yıllık ahbap ustad ve ustanızdı

gazete

10 Nisan 2015 Cuma 22:28

sende git artık gazeteci oldun

Bojuware 201

10 Nisan 2015 Cuma 21:57

Bak tüpcü şehir adına kendine muzdarip aklınla ahkam kesme. Sen işine aklı zorken. Seninle aynı gemide değiliz. Sen zulumkar hırsız yalancı riyakarların gemiside onlara yalakalıkta. Biz diğer gemide sizlerle mücadeledeyiz. Aramızda fark var. Sosyal medya turunda nedense hakkındaki engin iltifatlar seni uçurmuş adeta. Sen ne içiyor neyin kafasını yaşıyorsun tüpcü. Hayırlı çöküşler tüpcü. çırpınma. %30lara düştünüz beterine nail olun. İNŞALLAH.

halkın

10 Nisan 2015 Cuma 21:25

akp:1 MHP:2 chp:1 sen ne dersen de.Buda halkın resmi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR