28 Mart 2024 Perşembe

Aday Adaylığı İçin İstifa Etti

Aday Adaylığı İçin İstifa Etti

Isparta
Büyükelçi Dr. Hüseyin Avni Bıçaklı MHP'den Milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etti.

Türkiye’nin Türkmenistan ve Filistin Büyükelçisi görevlerinde bulunmuş 33 yıllık diplomat Dr. Hüseyin Avni Bıçaklı geçtiğimiz Cuma günü Dışişleri Bakanlığı’na istifa dilekçesini verdi.

Türk Hariciyesi’nde Büyükelçilerin ancak emekli olduktan sonra iç siyasete girdiklerine tanık olunduğu yakın geçmişe göre Büyükelçi Bıçaklı’nın istifası bu anlamda 12 yıllık AKP iktidarı döneminde yaşanan “ilk”ler arasında yer alıyor.

Şu anda, görevi sırasında faaliyet alanını değiştirerek dış siyaset kulvarından iç siyaset kulvarına geçme girişiminde bulunan iki yeni diplomat Büyükelçi bulunuyor. Birisi, yakın geçmişe kadar AKP’nin Kamu Güvenliği Müsteşarı iken tepkiyle bu görevinden ayrılarak CHP yönetimine giren Büyükelçi Murat Özçelik, diğeri de Türkmenistan’da Büyükelçi iken görevinden ayrılarak 2011 genel seçimlerinde MHP’den Isparta milletvekili adayı olan Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı.

Geçtiğimiz Cuma gününe kadar Dışişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda Bakanlık Müşaviri Büyükelçi olarak görev yapan Bıçaklı, Ispartalı olup lise öğreniminin ilk iki yılını Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi’nde yapmış, Afyon Lisesi’nden mezun olmuş. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1981 yılında mezun olan Bıçaklı, Uluslararası İlişkiler alanında Master, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora sahibi. Dışişleri Bakanlığı’na 1982 yılında girmiş, Tel Aviv Büyükelçiliği İkinci Katibi, Zürih Başkonsolosluğu Başkonsolos Yardımcısı, Dublin Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı ve Bükreş Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı olarak ülkemizi yurtdışında temsil etmiş. 2000-2005 yıllarında Türkiye’nin Filistin Ulusal Yönetimi Nezdinde Temsilcisi olarak Kudüs’te görev yapan Bıçaklı 2008-2011 yıllarında Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisi olarak görev yapmış. Buradaki görevini kendi talebiyle bırakarak 2011 Genel Seçimleri’ne MHP Isparta milletvekili adayı olarak katılan Büyükelçi Bıçaklı bilahare Dışişleri Bakanlığı’na dönerek Bakanlık Müşaviri olarak görev yapmış. İngilizce, Türkmenistan Türkçesi ve biraz İbranice ve Romence bilen Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı evli ve iki çocuk babası. Türkiye-Bulgaristan İlişkileri (1878-2008) adlı yayınlanmış bir kitabı bulunuyor.



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

09 Şubat 2015 Pazartesi 11:09

Ya artık bir tane bürokrasi içinde olmayan aday çıksın. Neden hep üst mevkilere teklif ****ürüp adaylık teklif ediyorlar??? Yeni yepyeni adaylar istiyoruz ama çıkmayacak sanırım. Çıksa da aday yapılır mı ki?:(

zavallı ıspartalı vatandaş

07 Şubat 2015 Cumartesi 23:25

Yine mi çantacı bir bürokrat.

Ali Öztürk

08 Şubat 2015 Pazar 14:25

Doğru... O bir eli çantalıdır. Ama bilki çantasında Isparta ve Büyük Türkiye projeleri vardır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR