26 Nisan 2024 Cuma

Acılı Babanın Son isteği yürekleri burktu!

Acılı Babanın Son isteği yürekleri burktu!

Isparta

Isparta’nın Sav Beldesi’nde yaşayan Bahattin Gül,Bayırbucak’ta öldüğü iddia edilen oğlunun ölümünün resmi olarak ispatınıistiyor.

 

İddiaya göre, evli ve üç çocuk babası Ahmet Gül, 4 Nisan 2015 tarihinde Bayırbucak Türkmenleri’ne destek olmak amacıyla Suriye’ye gitti.16 Ağustos 2015’te doğan üçüncü çocuğunu görmeye Isparta’ya gelen Gül, Ekim ayında yeniden Suriye topraklarına geçti. Ahmet Gül’ün 2 Aralık’ta Bayırbucak Türkmenleri cephesinde çatışırken öldüğü ve cenazesinin Türkmen bölgesine defnedildiği ailesine ulaştı.

 

Oğlunun öldüğüne ilk başta inanamadığını dile getiren baba Bahattin Gül, oğlunun yaklaşık bir yıldır kendisi, eşi ve yakın arkadaşlarına Bayırbucak’ta rejim güçleri karşısında savaşmak istediğini söylediğini anlattı.Baba Gül, oğlunu kararından vazgeçirmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını, oğlunun bu yılın Nisan ayında Bayırbucak’a gittiğini söyledi.

 

Gül, "Bana giderken ’Baba bana hakkını helal et. BenAllah’ın adına gidiyorum. Ben senden sadece dua istiyorum. Namazını kıl,ardımdan sadece dua et. Benim aileme bakmışsın, bakmamışsın onları düşünmüyorum. Ben kafirlerin karşında durmak istiyorum. Bu can, benden gitmediği sürece kafirlerin karşında olmak için gidiyorum’ dedi"ifadelerini kaydetti.

Suriye’de olduğu dönemde oğlunun kendisine mesaj attığını,telefonunun çekmediğini, durumunun iyi olduğunu belirttiğini aktaran Gül,"2 Aralık’ta oğlumun bir arkadaşı aradı. Ahmet’in şehit düştüğünü söyledi.Bu duruma ilk başta inanmadım ve öldüğünün kanıtlanması gerektiğini söyledim.Sonraki gün oğlumun cenazesinin fotoğrafını gönderdiler. Bunu aldıktan sonra Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne gittik ve yetkilileri durumdan haberdar ettik" dedi.

 

Gül, tek isteğinin oğlunun öldüğünün resmi olarak ispatlanması ve ailesinin devletin verdiği haklardan yararlanması olduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet Emin COŞKUN

10 Aralık 2015 Perşembe 12:36

Bahattin Abi seni tanıyorum Evladının bayırbucak Türkmenleri için savaşmaya gittiği ve orada şehit olduğunu öğrendim böyle vatan için şehit olmayı göze alan bir evlat yetiştirdiğin için öncelikle seni tebrik ederim helal olsun Şehit oğluna Allah Gani Gani Rahmet Eylesin devletimizin böyel vatan uğruna şehit olanların yetimlerine maaş bağlamasını bekliyoruz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR