18 Nisan 2024 Perşembe

ACİL SERVİSTE YENİ DÜZENLEME

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz hafta acil servislerle ilgili yeni düzenlemeler içeren bir genelge yayınladı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan imzasıyla yayınlanan genelgede, acil servislerdeki yoğunluğu azaltacak güncellemelere yer verildi. Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir toplantı düzenleyerek, yeni düzenlemenin bugünden itibaren başladığını açıkladı.

Isparta

 

Genelgede, acil olmayan hastalar için yeni poliklinikler açılması, kısa müşahedelere zaman sınırlaması getirilmesi ve klinik hastaların acillere gelişinin engellenmesi gibi düzenlemeler yer aldı ve 63 hastanenin bu düzenlemeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi istendi. Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir toplantı düzenleyerek, yeni sisteme bugünden itibaren geçildiğini duyurdu.

Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş, bugünden itibaren 16’sı İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde hasta sayısı binin üzerinde olan 63 hastanede ayakta hastalar için ‘uzamış vardiya poliklinikleri’nin saat 23.00’a kadar hizmet vereceğini açıkladı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bnhpol

05 Şubat 2018 Pazartesi 12:58

Büyükşehirler için ve 1 günde acilde 1000 hastadan fazla bakılan yerler için gerekli. Acil olmayıp mesaiden sonra bir doktora görüneyim diyenler yüzünden aciller kilitleniyor ve gerçek acil hastalar atlanıyordu. İnsanlar acil olmadığı halde acil servislere yığılınca böyle bir çözüm bulundu. Belediye,valilik,bankalar emniyet noterler gibi yerlerde gece 11'e kadar açık olsun o zaman. ben ehliyet başvurumu gece 10 da niye yapamıyorum? yada noterdeki işimi gece 10'da niye yapamıyorum.

HÜSEYİN

05 Şubat 2018 Pazartesi 10:48

ŞEHİR HASTANESİNDE BU DÖNEM BAŞLAMIŞ DİYE DUYDUM, ÇOK GÜZEL OLDU,ARTIK DÜZEN GİDEREK OTURDU.ALLAH SAĞLIK BAKANLIĞINDAN VE ŞEHİR HASTANESİNDEN RAZI OLSUN..

yaşasın şehir hastanesi açık kalacak

05 Şubat 2018 Pazartesi 00:12

nufusu 1000 olan hastaneler için geçerli sanırım şehir hastanesi buna dahil. çok istiyordum işten izin alamıyoruz hastaneye gidemiyoruz bu saatten sonra saat 11 00 a kadar şehir hastanemiz hizmet verecek. zaten şehir hastanesi 1000 kişiden fazla çalışanı var yaşasın

Gülistane

04 Şubat 2018 Pazar 21:03

Isparta Şehir Hastanesinde böyle bir uygulama var mı? Başladı mı? Ne zaman böyle bir uygulama başlatacak?

Sado

04 Şubat 2018 Pazar 14:04

Kardeşim bak bu 2. Yazışım milleti yanlış yönlendirmeyin şehir hastanesinde böyle bir uygulama yok vatandaş olarak ben akşam geldiğimde uzmana muayene olmak istiyorum şehir hastanesinin böyle uygulaması yok

Anestezi uzmanı gelendostlu

04 Şubat 2018 Pazar 02:32

Tabi güzel uygulama.sağlık bakanı iyi düşünmüş.ama anestezi uzm.dr hy gözükmüyor.göremiyoruz.her nedense hiç selam sabah ta vermiyor artık.gerçi bu adama sevam veren de yok zaten.

Şehir hastanesi

04 Şubat 2018 Pazar 02:20

Bu haberi asıl tuna ünala okutun bence, bi de söyleyin doktora iftira atmasın!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR