25 Nisan 2024 Perşembe

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER NE OLACAK?

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER NE OLACAK?

Isparta

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, açığa alınan,ihraç edilen ve göreve iade edilen öğretmenlere ilişkin son rakamları verdi.Açığa alınan öğretmenlerden bir kısmının göreve iade edildiğini belirten Tekin’in son dakika açıklamaları…

 

Türkiye genelinde 30 bin 351 öğretmenin tamamen ihraç edildiğini ifade eden Müsteşar Yusuf Tekin, ihraç edilen öğretmenlerden 311kişinin ise yeniden göreve iade edildiğini belirtti. Tekin, 16 bin 688 öğretmenin ise daha önce açığa alındığını ve bu öğretmenlerden ise 6 bin 474‘ünün yeniden göreve iade edildiğini belirtti. Eğitim-Sen sendikasından açığa alınan öğretmenler için de bir değerlendirme yapan Tekin, bu öğretmenler için yapılan soruşturmalara ilişkin sürecin ise sona gelindiğini ifade etti.

 

GÖREVE İADE EDİLECEKLER

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Hatay CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise, Müsteşar Yusuf Tekin’in açıklamalarına paralel olarak açığa alınan öğretmenlere ilişkin yapılan soruşturmalarda sona gelindiğini ifade etmişti. Yarayıcı, açığa alınan öğretmenlerden bir kısmının ihraç edileceğini ancak büyük bir kısmının göreve yeniden iade edileceğini belirtti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nda açığa alınan öğretmenlere ilişkin dosyanın halen açık ve incelemede olduğu belirten Yarayıcı, tarih belirtemediğini ancak yakın tarihte iadelerin yapılmasını beklediklerini açıkladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR