26 Nisan 2024 Cuma

ACABA İYİ PARTİ Mİ İYİ, GÖKMENOĞLU MU İYİ?

ACABA İYİ PARTİ Mİ İYİ, GÖKMENOĞLU MU İYİ?

Isparta

Kamuoyunun malumu olduğu üzere İyi Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde ülkede var olduğu varsayılan siyasi boşluğu doldurma amacıyla kuruldu. Partinin ismi konusunda uzun tartışmalardan sonra nihayet “artık uzun boylu tartışmak olmaz, herkes bundan (yani "iyi"den) aşağı yukarı herkes aynı şeyi anlar, yani İYİ olsun, çünkü İYİ'nin karşısında söylenebilecek tek bir kavram dahi kalmasın" diye, Meral AKŞENER hanım ve beraberindekiler, partilerine “İyi Parti” adını koydular. Böylece onlar iyi, ama karşıdakiler yani diğerleri "kötü" olmuş oldu. Ama ne yazık ki, bilemediler. Kendilerinin dışındakiler kötü olarak ötekileştirildikleri için ta baştan kaybettiler.

Kurucularının parti ismini İYİ Parti olarak değerlendirmelerinin bilinç altında, İYİ’nin Orta Asya bozkırlarından esintilerle, milliyetçilerin yüreklerini serinletmesi gibi bir ilave getirisi de vardı. Ancak görüldü ki, zaman içinde oluşan o ilave serinlikler unutuldu. Akıllarda yalnız Akşener hanım ve derin bağlantılar kaldı.

İstanbul'da 24 Haziran seçimlerinde, İyi Parti standında, MHP'li ülkücülerle küçük çaplı bir arbede yaşandığında İyi Parti sözcüsünün: “Vatan hainlerine gösterdiği hoşgörünün binde birini, "ülkücülere" göstermekten kaçınan ve devlet-millet düşmanlarına dümen tutmak için sokaklardan çektiği çocukları bizlere saldırtarak sokaklara süren her kimse, hain ve alçaktır”  dediğini de dün gibi hatırlıyoruz.

Yani, ülkücülüğü MHP'ye asla kaptırmıyorlar. Gerçek ülkücü biziz diyorlar. Diğer ülkücüler, devletin dümen suyuna kapılıp gidenlermiş. Yani devletin bekası adına verdiği onlarca kutsal destek yüzünden, bugün ABD'nin bile Suriye'den çekilmesine sebep olan, kamuoyu nezdinde bölgedeki en büyük ve en güçlü aktör olan Türkiye'nin, TAYYİP BEY'den sonra en güçlü ikinci aktörü durumundaki BAHÇELİ beye, ülkücülüğü çok görüyorlar. Üstelik bu ülkede ülkücülüğü, ihdas ve deruhte eden teşkilatın MHP olmasına rağmen. Ve MHP'nin liderinin de BAHÇELİ bey olmasına rağmen.

Bir Ak Partili olarak, bu fotoğraf karşısında inanın kafam karıştı. Ülkücüler MHP'de midir, yoksa İYİ Parti'de mi? Daha net sorayım: MHP'liler mi ülkücüdür, yoksa İYİ Partililer mi ülkücüdür? Bu soruyu Isparta ölçeğinde nasıl soralım? Bugün Isparta'da, İYİ Parti il başkanımızdan daha popüler olan  GÖKMENOĞLU bey mi ülkücüdür? Yoksa, İYİ Parti il başkanı TANDOĞAN bey mi ülkücüdür? Ya da oyun kurucular ülkücülükten iş çıkaramayınca başka yakın denizlere mi yelken açmaktalar?

Her ne olursa olsun. Bunun bence bir çözümü var. Hem ülke genelinde ve hem de Isparta yerelinde. Zaten ülkücülük, bildiğim kadarıyla İYİ Parti tüzüğünde yer almamaktadır. Eğer varsa, ülkücülük adına verilen kavgalar MHP ve İYİ Partiyi bağlar. O zaman da, yeri geldiğinde siyaseten bir şeyler koparmak için milliyetçilik adına yapılacak söylemlerin ülkücü kitleler üzerinden yapılmaması gerekiyor. İlla o söylemler yapılacaksa da ülkücü kitleyi kendi yanlarına çekme adına incitmemek de gerekir.

GÖKMENOĞLU bey bu açmazın içine bence er-geç düşecektir. Ülkücülerden oy isterken, ben de ülkücüyüm demek zorunda kalabilecek ve Ülkücülüğü evirip çevirebilecektir. Hatta ülkücülüğü, milliyetçilik gibi de değerlendirebilecektir. Ayrıca bu sorunlarla sadece GÖKMENOĞLU bey değil, Isparta İyi Parti il başkanı ve il teşkilatı dahi karşı karşıya kalabileceklerdir.

Evet, Isparta'da görülüyor ki, çok renkli bir seçim bizi bekleyecek. Bana göre en rahat aday sanırım BAŞDEĞİRMEN bey.  Zira ne kendisi ne de partisi AK PARTİ, böyle karmaşık zemin problemleri ile karşı karşıya kalmayacaktır. Yukarıda dile getirmeye çalıştığım olası sorunlar başta GÖKMENOĞLU bey için, saniyen mevcut başkan GÜNAYDIN bey için de geçerlidir. Gözümün önüne; Isparta ölçeğinde ülkücülüğün 30-40 yıl çilesini çekmiş ama şu an kendi halinde yaşayan çoğunluğunu benim de tanıdığım güzel insanlar geliyor. Onların benim yazımı okurken, ülkücülüğü GÖKMENOĞLU bey ile GÜNAYDIN beylerin arasına koymamı okuyup da, kah gülümsemeleri ve kah "ahh ahhh" diyerek iç geçirmeleri geliyor.

Evet, hayat böyle işte. Takdir böyle. Kader bazan bizleri, istemesek de bir yerlere sürüklüyor ve orada oyalanmamızı istiyor. Hani mal yalanmış. Mülk de Yalanmış ya.

Evet, her şeye rağmen inşallah güzel olacak seçim. Dua edelim hayırlı da olsun. Kalın sağlıcakla...

İsmail TANIŞMAN

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

murat Ak

26 Aralık 2018 Çarşamba 22:29

ÜLKÜCÜYMÜŞ RABİACIYMIŞ SOLCUYMUŞ BIRAKIN ARTIK İDEOLOJİLERİ.ISPARTA İDEOLOJILERDEN BÜYÜKTÜR.ISPARTAYA EN İYİ HİZMETİ KİM YAPACAKSA ONA OY VERİN.

Barış

26 Aralık 2018 Çarşamba 16:52

Doğru bir şey bizi hiç rahatsız etmez.Okuyup bitirene kadar karnım ağrıdı vallahi.Zaten çıkış noktası bile dayanaksız.İyi adını almakla kimse tek başına iyi olmaz.Ak demekle sadece Ak Partililerin ak olmayacağı gibi.Belediye başkanlığı ideolojilerin çarpıştığı bir makam olmamalı.Halkın ortak değerlerini üzerinde taşıyan ve herkesten oy alabilecek adaylar tercih edilir yerelde.Vakıa,,seçildikten sonra parti rozetini çıkarması gerekmiyor mu adayın?Başdeğirmen hayali yağ çekmekten ibarettir.

kursat

26 Aralık 2018 Çarşamba 14:21

Bozkurt´lar seninle meral hanım

Cemil

26 Aralık 2018 Çarşamba 13:11

Gökmenoğlu aslen yörüktür.Milliyetçi Türk tür.SApına kadarda müslüman evladıdır.

Demir

26 Aralık 2018 Çarşamba 13:01

1 ocakta 487 dolar olan askeri ücret askeri ücrete yapılan zamla 381 dolara yükseldi. Ahhh benim güzel ülkem. Ahhh ki ne ahhh.

okkalı recai

26 Aralık 2018 Çarşamba 12:17

Ak Partimi AK - Yoksa şükrü başdeğirmen mi AK.Bir sonraki yazın bu olsun ismiyıl

tatar ramazan

26 Aralık 2018 Çarşamba 11:32

insan bakınca korkacak bunun fatosundan bundan yeğennnn

Ispartalı32

26 Aralık 2018 Çarşamba 10:56

Gökmenoğlu'nun ülkücülüğünü tartışıyorusun.Madem gazetecisin eşit olmak zorundasın.Başdeğirmenin fetöcülüğünüde tartışsana.16 Temmuz'da evinden kaçırdığı bir kamyon evrak nedir?Yurtdışına neden kaçtı?5 milyon doları nereden buldu ve partiye ne için verdi?Bunlarıda aydınlatında bilelim.

esnaf

26 Aralık 2018 Çarşamba 10:56

iyi partiye gökmenoğlu sonradan katıldı doğru aynı şekilde başdeğirmen akpartiye birgün önce üye oldu ertesigün belediye başakan aday adaylığı müracatını yaptı yaklaşık 20 gün sonrada aday oldu bu iki adayda partilerine sonradan aday oldular bunu bilmeden eleştiri yapmak ne kadar doğru bundan sonra siz eleştiri yapmayın çünkü tutarsızsınız

iyi aday

26 Aralık 2018 Çarşamba 09:57

en İYİ olan badem bıyıklı tanışman bey...

Pasa yılmaz

26 Aralık 2018 Çarşamba 09:07

Yazmışsın ya akp liyim diye yazmana gerek yokmuş belli yazmanda sana birtek soru ülkücüler yani devlet bahçeminim yanında olanlar MILLIYETCILIGI AYAKLAR ALTINA ALAN BEN TÜRKÜM DEMEKTEN KORKAN Biriyle aynı safta olmakmi ülkücülük yoksa TÜRKÜM DEMEKTEN KORKMAYAN tek derdi bayrak vatan olan can gerekiyosa vatana canına verenmidir

Ülküm

26 Aralık 2018 Çarşamba 09:00

Ne gereksiz bi yazı ve haber bu ya. Hala insanlar aynı mantalitede yaşıyor. Fitne veya boş lafa gerek yok. Üreten insanların haberleri olsada mutlu olsak ne güzel olur

YAZMAYA DEVAM

26 Aralık 2018 Çarşamba 08:53

Fenomensin İSMAİİİİİL BOMBA32'nin en fazla yorum yapılan yazılarını yazıyorsun kalemine sağlık.senin kadar sevilen yok İSMAİİİİİİİİL.

Türkçe sevdalısı

26 Aralık 2018 Çarşamba 08:19

Doğru dürüst cümle kuramamış fikir beyan ettiğini sanıyor. Önce Türkçeyi doğru öğren de sonra eline kalemi alırsın

Sparta

26 Aralık 2018 Çarşamba 05:14

Dükkanda tüp kaçağımı var ne anlamıyorum. Arada çıkıp saçmalıyor. Partinin vizyonunu sarsıyor kimse bişey anlamıyor yazdıklarından

MaG

26 Aralık 2018 Çarşamba 02:09

Vakit kaybı boş yazı ak partiliyim değil dönek yalakayım diyeceksin rengin belli olur objektif olun

Vaybe

26 Aralık 2018 Çarşamba 01:20

Ak parti adayı Ispartaya bisiklet yolları ve bisiklet istasyonları yapacağını açıkladı. Asıl dururken niçin taklidi seçsin bu millet! Yusuf Ziya'yı taklit edeceğini söylemiş, o zaman en iyisi biz Yusuf Ziya ile yola devam diyoruz!

Duyduk duymadık demeyin!

26 Aralık 2018 Çarşamba 01:16

Şükrü bisiklet yol ve istasyonları yapacakmış! Vaybe ne ileri görüş ne büyük vizyon! Ya o zaman biz ak parti olarak Yusuf Ziya'ya bu yolları kaldırtmak için niçin bu kadar savaş açtık Yusuf Ziyaya! Özellikle sayın il başkanımız falan ne uğraştık bisiklet yollarını kaldırtana kadar Yusuf Ziya Günaydınla! Şükrü galiba Yusuf Ziya içinmi çalışıyor anlamak mümkün değil!

Şah Reis

26 Aralık 2018 Çarşamba 01:15

21 Aralıkta sinemalarda gösterime giren güzel bir film var; sayın Tanışman izlemenizi öneririm. KURTLAR VE ÇAKALLAR...

alpago

26 Aralık 2018 Çarşamba 01:06

muhalefet edeceğim diye saçmalamış zaman kaybı boş bir yazı

Şah Reis

26 Aralık 2018 Çarşamba 00:58

Bir Akparti'li olarak siz hariçten gazel okumayın, biz ülkücüler bir şekilde bir araya yine geliriz.

Gaza gelme

26 Aralık 2018 Çarşamba 00:37

Acaba Aygaz mi iyi ibre gazmi iyi.Acaba boş yangın tüpümü iyi dolu yangin tüpümü daha Iyi..Sen kendine yermi ariyon hayirdir...

Ilginç karekter

25 Aralık 2018 Salı 23:48

Tanışman senden bu kelimeler bu düşünceler çıkmaz düşünemezsin algılayamazsın yazamazsın bu uşaklık ettiğin kişilerde ötekileştirme ayrıştırma şeklinde söylemlerdeler yanlışa düşme

Hergeleci İbrahim

25 Aralık 2018 Salı 23:32

Editör yorumlar zevkimize zevk,neşemize neşe katıyor,meşk ediyoruz.bütün yorumları patlat gelsinler koçum.zevklenip neşemiz yerine gelsin.sal gelsin aslanım yorumlar

Hüseyin uzun

25 Aralık 2018 Salı 22:47

Kim bu satılmış kalem..kemik yedikçe doğmayan birine benziyor..

Piknik tüpü

25 Aralık 2018 Salı 22:12

Farklı bir gazetecilik anlayışı biz burda cahillerin kaleme aldığı fikirleri görmek istemiyoruz bu arada tüpçü yeni işin hayırlı olsun

Düğün dernek

25 Aralık 2018 Salı 22:01

Bir tek tüpçü tanırım,tüpçü Fikret

Vatandaş

25 Aralık 2018 Salı 21:57

İki kelimeyi bir araya getiremeyen cahil vatandaşı kanaat önderi gibi başlık yapmak da sizin haber sitenizin ayıbı olsun

Kemal

25 Aralık 2018 Salı 21:54

Bu yazıyı yazanin IQ seviyesi yerlerde olmalı.

gazozcu

25 Aralık 2018 Salı 21:31

tüpçü 10 numaralı bakış atmış. kadirizm ekolünde sonra ismailizm ekolü. bakıştan korktum....

Yalakaları sevmiyen

25 Aralık 2018 Salı 21:19

Yalaka belediyeye kaç tüp kaç su satıyon

Kereste uğur

25 Aralık 2018 Salı 21:18

Acaba ak partimi ak Şükrü başdeğirmen mi ak.işte senin yazın bu olmalıydı büyük deha

Mehmet

25 Aralık 2018 Salı 21:02

Bu kim

Gıygıy veli

25 Aralık 2018 Salı 21:02

Cumhurcu olarak ziya yı da Şükrü’yü de eşit desteklemen gerekmiyor mu ? Yok aslında birbirimizden farkımız alayımız cumhurcuyuz

Vatandaş

25 Aralık 2018 Salı 20:33

İsmail abi seni tanmyorum ama şu fotoğrafını değiştir abi valla ciddiye alıp da okuyasım gelmiyor paraya kıy güzelce saçnı yaptr vesikalk bir resim koy.(not;klavyem bozuk)

Ali

25 Aralık 2018 Salı 20:03

Sen kaldırıma tüpleri suları koymaya devam et bu iyimi kötümü ons bak

KURT

25 Aralık 2018 Salı 19:57

SEN KİMSİN ULAN? ÜLKÜCÜLÜK KİM.DE,DE ÜLKÜCÜLÜK ADINA YAZI YAZIYORSUN, ŞAŞI BEŞ,SENİN İDOLOJİN NE ONU YAZ.SENİN NE MAL OLDUĞUNU TÜM ISPARTA BİLİYOR DALKAVUK ! ÜLKÜCÜLER İÇİN ÖNCEDENDE SALLIYORDUN KALDIRIM İŞGALCİSİ TÜPÇÜ.

Naci

25 Aralık 2018 Salı 19:51

Ülkücü bozkurt,kendisine ırkçı diyene eyvallah etmez.önce bunu öğren.yalıyorsa köpek,uluyorsa bozkurttur.bozkurtlar yalamaz sayın yazar.bunu öğren

ali

25 Aralık 2018 Salı 19:51

Moturla ters yoldan getme ya.Telike arzediyo.

Didaktik Nuri

25 Aralık 2018 Salı 19:24

Allah’ın emri emaneti ehline verin adaleti gözetin.hadi bakalım hükümet edenlerin Allah’ın bu emrine ne kadar uyduklarını açıkla.hatta bir yazı döşeniver bakem

Tüpcü

25 Aralık 2018 Salı 19:20

Yettin garı tüpcüüüüü

AOY

25 Aralık 2018 Salı 19:06

Müsadenizle bi kusup gelicem..

Veli

25 Aralık 2018 Salı 18:44

İyidir iyidir gökmen beyde iyidir iyi parti de iyidir .kıskanma

Nargileci İbrahim

25 Aralık 2018 Salı 18:23

Kafan mı karıştı,fetönün siyasi ayağı araştırılsın diyen iyi partinin önergesini niye akp ve MHP reddetti.bunu çöz.kafan billor gibi olur .net ve parlak görürsün

Selim

25 Aralık 2018 Salı 18:21

Yaw ırkçılar,Fatiha bilmezler derken ülkücüleri birden bire nasıl bu kadar aşk ile sevmeye başladınız.hayret

Tencere Necati

25 Aralık 2018 Salı 18:20

İsmail bey megri megri söylesen kimlerle söylerdin.

Şeddeli abdi

25 Aralık 2018 Salı 18:18

Ne kadar omo varsa ne kadar persil varsa alayını Haliç’e döküp akp yi 40 defa yıkayacağım diyen ve tersini yapan lider kimdir ?bil bakalım sayın bilge yazar

Mümtaz Kalan

25 Aralık 2018 Salı 18:17

Senin kahyanmı kimin iyi olduğu Sanki oy verecekmiş gibi Zaten sen oy verirsen o işten hayır gelmez zaten

Ahmi

25 Aralık 2018 Salı 18:16

Ülkü yolunun uzun yollan çilesini çekmiş ülkücü Bozkurt’lar geldiği zaman;bu davaya ırkçı ve Fatiha bilmezler diyenlerin kimler olduğunu söyleme cesaretin var mi ?

Vişdan

25 Aralık 2018 Salı 18:16

Ya Kardeşim 2'De 1'Çikıp İncir Çekirdeğini Doldurmayacak Bir'Şelerden Bassedip'duruyosun Sivri'Simek Vızıltısı Gibi Vızılıyıp Duruyorsun. Ne Dediyinde Ne Demek İsdediyin Anlaşılmıyor? Her Geçen Gün Bu Ülkede İnsan'ların Sorunları Okadar Katlamalı Artıyor ki, Niçin? Onlardan Hiç Bassetmiyorsun? Bu Ülkede Olup Bitenler Hiç mi? Vişdanını Zızlatmıyor.?

Ziya celebi

25 Aralık 2018 Salı 18:11

Iyi de sen akp degilmisin git zabunmu iyi sukrumu iyi yazsana akp darbe yiyen baska yere donuyor partiler multeci kampi oldu

Ispartalı

25 Aralık 2018 Salı 18:05

BIRAK ONU BUNU KRAL SENSİN TANIŞMAN

Kerim

25 Aralık 2018 Salı 18:04

Editör yorumları sal gelsin

Yiğit börteçine

25 Aralık 2018 Salı 18:03

Gökmen gökmenoğlunun asteğmen olarak sınırötesi operasyonlara timi ile katılıp pkk ya kan kusturduğunu biliyormusun?gökmenoğlu gerçek bozkurt tur bozkurt.sen eşrefi mahlukat diye yanındakilerle bilmeden yürü bakalım.he çıkacaklarını allah bilir

Yoklamacı Hacı

25 Aralık 2018 Salı 17:59

İsmail kardeş fetönün siyasi ayağı araştırsın diye iyi parti önerge verdi .ak parti ile MHP niye bunu reddetti.araştırmacı gazeteci olarak bir yokla bakalım

Turfanda keşir

25 Aralık 2018 Salı 17:56

İsmail abi şehitlere kelle diyenler çıkmış ti sen onları hiç yazmadın ama ?megri megri diye türkü tutturmuşlar dı ?kimlerdi İsmail abi derin bilginle bir açıkla bakalım

İlistir Necmi

25 Aralık 2018 Salı 17:53

Habur’a gettinmi İsmail abe.gökmen gökmenoğlunun atıl adam Kadir İnan’ırla kavga ettiği ve onu gıcır büklüm ettiğini biliyormusun ?

Hasan

25 Aralık 2018 Salı 17:36

Sayın Ziya Öztürk kendi yazını kendi adınla yaz artık İsmail tanışman adıyla yayınlatma herkes biliyor bunu ismailin 2 kelimeyi biraraya getiremeyeceğini

Asıl biz Ne umduk, ne bulduk!

25 Aralık 2018 Salı 17:24

Öyle yazılar yazıyordunki; Yusuf Ziya Günaydın yaşlı diye! Bizde dedik hah Ak partimizin içinden genç ve dinamik bir aday geliyor herhalde! O da ne? hiç Ak partiyle alakası olmıyan Yaşı Ziyadan birazcık küçük olsada, Ziyadan yaşlı ve çökmüş birini aday çıkardınız ya parti tabanını hiçe sayarak! Şimdi yazamıyorsunuz bakıyoruzda Genç ve dinamik adayımıza oy verin diye!

Çok zorlanmışsın bu hafta!

25 Aralık 2018 Salı 17:16

Yazık yâ! Kıyamam ! Hele eski türkçe olimpiyatları videolarına falan girince, ve Altınbaşak iddaları falan derken! Milletin aklında bin soru! Zaten millet rahatsız eden bir durum muhterem hoca efendiden tesbih takke aldım diye övünenlerin halâ siyâsetten arındırılmamış olması milletin vicdânını rahatsız ederken! Bu yazıda çok anlaşılmaz ve zorlama olmuş! Çokmu zorlandın bunu ortaya çıkarabilmek için????

Ötekileştirmek demişken!

25 Aralık 2018 Salı 17:06

İyi karşıtı kötü ise, Ak karşıtıda Kara, Adalet karşıtı zulüm!!! Ötekileştirmenin âlâsını 2002 den beri iyi yaşadı milletimiz, adam kayırmanın, akraba , eş, dost, yan, yandaş, cemeat kayırmanın en âlâsını yaşattınız Türk milletine!!! İşte budur asıl ötekileştirme!! Adam, Akraba kayırma partisi olmakla ötekileştirdiniz zâten milleti! Karpuz gibi ortadan ikiye yarmaktır ötekileştirmek!

lütfen

25 Aralık 2018 Salı 17:05

kaldırımdaki tüp arabasını sularını alır mısın lütfen....

Yalelli Mustuk

25 Aralık 2018 Salı 16:59

30-40 yıl ülkücülüğün çilesini çekmiş arkadaşlarına fatiha bilmezler,ırkçılar,hayvanlar diyen kimdi. ?Bil bakalım.? Milliyetçiliği ayaklar altına alan bana türklükle gelmeyin diyen marko paşa mı sanki ?Sen ülkücü arkadaşlar gelince bunları bir söyle bakalım nasıl cevap alacaksın ?

dümbüllü ali

25 Aralık 2018 Salı 16:59

yorumları kesme motoröter sakın haaa ismail abimi kızdırma çikin bakmış.İsmail abim hak ve hakikat yolcusudur,ne görse onu yazar

Şabbakların ahmet

25 Aralık 2018 Salı 16:58

30-40 yıl ülkücülüğün çilesini çekmiş arkadaşlarına fatiha bilmezler,ırkçılar,hayvanlar diyen kimdi. ?Bil bakalım.? Milliyetçiliği ayaklar altına alan bana türklükle gelmeyin diyen marko paşa mı sanki ?Sen ülkücü arkadaşlar gelince bunları bir söyle bakalım nasıl cevap alacaksın ?

Tanışman

25 Aralık 2018 Salı 16:57

Sanane

davut

25 Aralık 2018 Salı 16:57

30-40 yıl ülkücülüğün çilesini çekmiş arkadaşlarına fatiha bilmezler,ırkçılar,hayvanlar diyen kimdi. ?Bil bakalım.? Milliyetçiliği ayaklar altına alan bana türklükle gelmeyin diyen marko paşa mı sanki ?Sen ülkücü arkadaşlar gelince bunları bir söyle bakalım nasıl cevap alacaksın ?

Avukat Hülya

25 Aralık 2018 Salı 16:56

KÖŞE YAZISI YAZMAK İÇİN KAÇ TL VERİYORUZ? LÜTFEN İNSANLARIN ŞAHSİ DÜŞÜNCESİNİ HABER KANALINDA YAYINLAMAYIN, GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Kerim

25 Aralık 2018 Salı 16:51

YAZ YAZ SEN YAZDIKÇA GÖKMENOĞLU YÜKSELİYOR.ALLAH RAZI OLSUN.ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN BEY AK PARTİ VE SENİ SAVUNMAK İSMAİLE KALMIŞSA YANDINNNNN

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR