24 Nisan 2024 Çarşamba

ABD'DEN HAİN FETÖ İÇİN İLK ADIM

ABD'DEN HAİN FETÖ İÇİN İLK ADIM

Isparta

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile açıklama yaptı.

 

Çavuşoğlu, "Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hem fikiriz. PKK, PEJAK, PYD arasında bir ayrım görmüyoruz" dedi.  Çavuşoğlu firari diplamatların sayısını da açıkladı. Çavuşoğlu, " FETÖ soruşturması kapsamında yurt dışından geriçağrılan ancak dönmeyen memur sayısı 32" ifadesini kullandı.

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ elebaşının iadesiyle ilgiliolarak, ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir heyetin 23-24 Ağustos'ta Türkiye'degörüşmeler yapacağını açıkladı.

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

 

Karşılıklı yatırımları artırma konusunda ciddi bir ilgi var.Bizim de görevimiz iş adamlarına yardımcı olmak. Bölgesel konuları dadeğerlendirdik. İran'la ticarette 30 milyar dolar hedefimiz var.

 

Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hem fikiriz. Bazı konularda görüş ayrılığımız oldu, ama yinede ilişkilerimizi kesmedik. Suriye için İran'ın çok önemli bir ülke olduğunu biliyoruz.

 

Terörle mücadelede PJAK, PKK, DAEŞ'e karşı ortak mücadeleetmemiz gerekiyor.

 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in konuşmasından satırbaşları;

 

Türkiye halkını tebrik etmek isterim. Direnişle bölgehalklarına darbeye karşı demokrasiyi korumanın önemini gösterdiler. Türkiyehalkı demokrasi sembollerinden biri oldu. İran halkı, Türk halkınınyakınındadır. Türk hükümeti ve halkı darbenin üstesinden gelmeyi başardı.

 

İran-Türkiye ilişkileri oldukça kalıcı. Bizim işbirliğimizçeşitli alanlarda devam edecektir. İlişkileirmiz siyasi irade sayesinde daha dailerleyecektir. Enreji ve doğalgaz alanında işbirliğine hazırız. Turizmalanındaki sorunları kaldıracağız. Hiçbir engel bizi ayıramaz. Bazı konularda farklıbakış açılarımız olabilir ama önemli konularda ortak bir birliğimiz var.

 

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve Suriye halkının kendikaderini tayin hakkı konusunda hemfikiriz. Rusya ile Türkiye arasındakiişbirliğinden çok memnunuz.Türkiye'nin güvenliği, İran'ın güvenliğidir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR