25 Nisan 2024 Perşembe

91 yıl önce tarihi gün

91 yıl önce tarihi gün

Isparta

ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 6 MART 1930 ATATÜRK’ÜN ISPARTA’YA TEŞRİFLERİNİN 91.YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA YAYIMLADIĞI MESAJI

Milli mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 91.yılını büyük onur ve sevinçle kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

91 yıl önce, o günün Valisi Ekrem Bey, Belediye Başkanı Hilmi Çakmakçı Bey ve tüm Ispartalı hemşehrilerimizin yerine getirdiği görevi, yaşadığı mutluluğu bugün bizlerde Sayın Valimiz ve sizlerle birlikte büyük coşku ile yaşıyoruz.

Dönemin Ispartalı devlet büyükleri tarafından şehrimize davet edilen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa ‘Sevgili Ispartalılara selamlarımı götürünüz. Bir fırsatını bularak şehrinize geleceğim’ diyerek cevaplamış ve milli mücadelede eşine az rastlanacak bir gayret gösteren güller, gönüller diyarı sakinleri hemşerilerilerimizi ziyaretini 6 Mart 1930 gününde gerçekleştirmiştir. İlimize büyük bir gurur ve onur yaşatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü bu vesileyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhu Şad olsun.

Isparta’mızın en müstesna günlerinden birisi olan ve tarihe altın harflerle geçen 6 Mart 1930, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizde sevgi ve heyecanla karşılandığı, gencinden yaşlısına, kadınından, erkeğine tüm hemşehrilerimizin Ata’sına saygı duyduğu günün adıdır 6 Mart.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bugün bizlerde 91 yıl önceki, aynı heyecan ve gururla şehrimizde ağırlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milli Mücadele yıllarında İstiklal Harbini başlatarak, Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan milletimizin önünde yeni bir ufuk açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu milletin en önemli değerlerinden bir tanesidir.

Isparta’mız her yönüyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu milli mücadeleye destek vermiş, Kuvay-ı Milliye ile bütünleşmiştir.

Mustafa Kemal Paşa’nın safında Milli Mücadeleye giren Isparta’mız 871 şehit ve binlerce gazi vermiştir. Milli mücadele döneminde gösterdiği üstün hizmetlerle saygınlığını kazanmış bir ilimizdir.

Özellikle Milli Mücadele sırasında milli birlik ve beraberlik açısından önemli bir duruş sergileyen hemşehrilerimiz, gelecek kuşakların onları tanımasına, hatırlamasına ve saygı duymasına layık olmuştur.

Hayatını cephelerden, cephelere koşarak vatan savunması için geçiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her daim halkın içinde olmaya, vatandaşların düşünce ve fikirlerini de öğrenmeye önem vermiştir.

Isparta’yı ziyaretlerinin yanı sıra Anadolu’yu o günlerin ulaşım alanındaki zorluklarına karşın karış, karış gezen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu azmi, bir belediye başkanı olarak şahsıma millet aşkının, millete hizmetin ne kadar kutsal bir görev olduğunu bir kez daha hissettirmiştir.    

Atatürk’ün bu azim, cesaret dolu hayatından hepimizin kendimize çıkarması gereken önemli dersler olduğunu düşünüyorum.

Asıl görevimizin daha çok çalışarak, bayrağımızı çok daha yükseklere taşımak olduğuna inanıyorum.

Biliyoruz ki Atatürk'e ve Cumhuriyetimize yapılacak en büyük katkı, iç ve dış mihraklara karşı her daim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, özellikle de Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu 2023, 2053, 2071  hedeflerine sıkı sıkıya sahip çıkmamızdır.

Bizlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği yolda ‘Millete efendilik yoktur, hizmet vardır’ düsturuyla, gece-gündüz demeden, durmadan, yorulmadan çalışmaya milletçe devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

HAYRET BİŞEY

08 Mart 2021 Pazartesi 16:09

ANLADIKTA ZORLADA OLSA KUTLADIĞINIZ YETMEZ GİBİ HÜKÜMET BİNASINDA ATATÜRÜN RESMİ ASILACAK TAYYİP ERDOĞAN RESMİ NE ALAKA BUGÜNLE NE İLGİSİ ALAKASI VAR VE NERDE BÜYÜK ATATÜRK RESMİ ANLAMIYORUZ BİZ ISPARTALILAR ISPARTAYA GELEN ATATÜRK CUMHUR RESMİ NE ALAKA HAYIR ÇOK SEVDİĞİ BİRİ OLSA ANLAYACAGIZDA

YANGIN VAR

07 Mart 2021 Pazar 18:24

ne mutlu türküm diyene......güzel tesbit.. sinekler nerde dolaşır.*.*...ampülün etrafında :) :) :)

Vatandaş

07 Mart 2021 Pazar 17:41

Başkan bitir artık şu ITMK 'yi ne bekliyorsun seçimi mi yoksa yandaşlar para kazansın diyemi uzatiliyor

500 ISPARTALI

07 Mart 2021 Pazar 16:56

ATATÜRKÜ ÇOK SEVDİĞİNİZDENMİ BAYRAMLARI KALDIRDINIZ MISIR PÜSKÜLÜ FESLİ DELİ ATAMA HARET EDİP 1O KASIMDA............................ GİDİN DERKEN NERDEYDİNİZ HİÇİNANDIRICI DEGİLSİNİZ MUSTAFA KEMAL BU ÜLKENİN DEGERLERİNDEN Bİ TANESİ DEGİL TAMAMIDIR

YANGIN VAR

07 Mart 2021 Pazar 16:52

fahir ettin..b en yazacaktım aynen öyle sahtekarlar zerre ATATÜRK SEVGİLERİ SAYGILARI VARMI ACABA GERÇEKTEN SAYGILARI OLSA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNİ ASLANLAR GİBİ YIKTIM DEYİP ALKIŞLATMAZDI SARAY ZABİTİ STADLARDAN ATATÜRK İSMİNİ ÇIKARTIP ARENA YAPMAZDI ANDIMIZ KASLKTI İÇİNDE ATATÜRK GEÇİYOR DİYO VE UTANMADILAR VE MHP NİN SESİ ÇIKMADI DÜNYANIN HAYRAN OLDUĞU ATAMA AYYAŞ DEDİ O BÖYYYYÜK MİLLİYETÇİ DEVLET BAHÇIVANIDA GIK DEMEDİ YANİ DİYECEGİM KANMIYORUZ BUNLARA

Ata Ata

07 Mart 2021 Pazar 11:03

Arada bir Atatürk seviyorlar. Arkasından yeni bir antin kuntin. Çıkıyor.

SANA ENBÜYÜK ZARAR BUNLARDANDIR ARŞTIR.

07 Mart 2021 Pazar 06:03

Ispataya altın taksan bu neden sarı diyecekler.Sen bu müdürleri ve başkan yardımcıların bazı çok çalışıyormuş gibi gözülen içinden pazarlıkcıları degiştirmezsen dahada kötüye gidecegini UNUTMA.ARKANDA GÜÇLÜ İKTİDAR OLDUGUNU UNUTMA.

Türk ‘ ler

06 Mart 2021 Cumartesi 23:25

Hayırlı bir iş olmuş bu konuşmalar senin için başlanım. Şehir hastanesinin ordaki döner kavşaktaki küçük detayda hoşumuza gitmedi değil

MÜLAYİM SERT

06 Mart 2021 Cumartesi 19:36

YİNE BEN BAŞKAN...BU ASRİ MEZARLIĞIN SULARI NİYE KESİK..ARKADAŞ HUZUR BULDUĞUMUZ BİYER VAR ONUNDA SULARINI KESMİŞ.BAŞKA İŞİN YOKMU SENİN YA

Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene

06 Mart 2021 Cumartesi 18:55

tıpkı dine karşı tutumunuz gibi Atatürk'e karşı tutumunuz da kolpa AMpul kafalar

Bilmen Lazım

06 Mart 2021 Cumartesi 18:27

Şükrü Ders 1-Adaletden Hukukdan vazgeçmeyeceksin 2- yolları imara açmayacaksın 3- İl başkanın oglunu milletin gözünün içine baka baka torpil ile işe almayacaksın 4-Mütahitlere rant sağlamayacaksın 5- Her soruya benden benden önce diye cevap vermiyeceksin varsa bir suç ilk önce sen savcılığa başvuracaksın 6- Seçildiğin gün öceki farsa yapılan hukuksuzluklardan sorumlu olduğunu bileceksin maval okumayacaksın v.s v.s Bomba 32 sende bütün yorumları yayınlaman lazım basın tarafsız ve özgür olmalı

Erdoğan

06 Mart 2021 Cumartesi 14:40

Seni hiççç sevmiyoruzzz Başkannn

FAHİR ETTİN

06 Mart 2021 Cumartesi 14:02

"AKPNİN ARTAN ATATÜRK SEVGİSİ ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK İÇİN YETERLİ ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAMIYOR OLMASINDAN OLABİLİR Mİ" DİYE SORMAZLAR MI ADAMA???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR