27 Nisan 2024 Cumartesi

9. Cumhurbaşkanı Demirel, doğum gününde anıldı

9. Cumhurbaşkanı Demirel, doğum gününde anıldı

Isparta

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 92'nci doğum gününde, Isparta'ya bağlı İslamköy'deki Çalcatepe'de bulunan mezarı başında anıldı.

Geçen yıl 17 Haziran'da 90 yaşında yaşamını yitiren Süleyman Demirel'in doğum günü için doğduğu İslamköy'ün girişinden itibaren köy içerisindeki birçok noktaya posterleri asıldı. Demirel'in doğum günü çelenkleri arasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in çelengi de dikkat çekti. Kırmızı karanfillerle süslenen Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in mezarına'Cumhurbaşkanı' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı' yazılı çelenkler bırakıldı.

Mezarı başındaki doğum günü ve anma törenine TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlar Yaşar Topçu, Esat Kıratlıoğlu, Hamdi Üçpınarlar, Vefa Tanır, Isparta Valisi Şehmuz Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Demirel'in doktoru Aylin Cesur ve çok sayıda seveni katıldı. Törende adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nden ve İslamköy İlkokulu'ndan öğrenciler de Demirel'i doğum gününde yalnız bırakmadı.

DOĞUM GÜNÜ ARKADAŞLARI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu Demirel'i anma programında, onunla uzun yıllar birlikte siyaset yapan isimler İsmet Sezgin, Esat Kıratlıoğlu, Yaşar Topçu, Hamdi Üçpınarlar ve Vefa Tanır, üzerinde 'Doğum Günü Arkadaşları' yazılı kırmızı karanfillerle süslü bir çelengi Demirel'in mezarına bıraktı. Törende Kuran-ı Kerim okunarak, dua da edildi. Törende Demirel'in eski çalışma arkadaşları ve dostları olan eski bakanlar Demirel'i anlattı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ISPARTALI OLMAK

01 Kasım 2016 Salı 22:07

DEMİRELİN NELER YAPTIĞINI ANLAMAK İÇİN ONU BİLMEK GEREKİR.ONU BİLMEYENLER ONUN NELER YAPTIĞINI BİLMEZ.BOŞ LAF EDERLER.MEKANIN CENNET OLSUN BÜYÜK DEVLET ADAMI HALKIN BABASI.

cemil

02 Kasım 2016 Çarşamba 11:19

memlekete ne hayrı olduğunu yazda herkes bilsin ama yazılacak hiç birşey yapmadı milleti evinize kapı tarlanıza tapu diyerek uyuttu kendisi yerinde rahat uyuyamıyordur

aynı olay üç ayrı sonuç

01 Kasım 2016 Salı 12:57

ihraçlarda ilginç bir olay.Toroslarda bir ilimiz. 3 sağlık çalışanı- üçününde .ocuğu okula gidiyo , biri açığa alınıp göreve iade edilirken, biri ihraç biri açığa bile alınmıyor.... isimleride belirticem yakında

cemil

01 Kasım 2016 Salı 15:56

bu insanın memlekete zerre kadar faydası olmadı

süleyman göde

01 Kasım 2016 Salı 12:09

Memleket sevdalısı ısparta ve köy sevdalısı Cumhuriyet ve illede demokrasi sevdalısı susayan toprağa su karanlığa ışık cahile okul gidilemeyenyerlere yol barajlar ve illede demokrasi ve sandık millet sevdalısı tam bir devlet adamı seni arıyoruz ve seni çoook seviyoruz ALLAH Rahmet eylesin iyi ki doğdun bu millet sana aşık

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR