24 Nisan 2024 Çarşamba

9 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMDE BİLE AMELİYATA DEVAM EDİLECEK

9 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMDE BİLE AMELİYATA DEVAM EDİLECEK

Isparta

Isparta'nın en büyük Kamu-Özel ortaklığı yatırımı olan Isparta Şehir Hastanesi 9 şiddetinde depreme dayanıklı deprem simülatörü ile depreme dayanıklı olarak inşaa edildi.

Bilindiği üzere Isparta: Büyük kısmı 1. ve 2., geri kalan kısmı 3. Derece deprem bölgesi olarak tanımlanmıştır. Isparta Şehir Hastanesi inşaatında bu detay dikkate alınarak deprem simülatörü ile beklenen depremlerin en az hasarla simüle edilmesi planlanmıştır. Buna göre hastanenin en üst katında devam eden bir ameliyat esnasında oluşacak maksimum 9 şiddetinde bir depremde binanın sarsılmasının devam eden ameliyatın seyrini değiştirmeyecek kadar hafif olacağı ve ameliyata ara verilmeden devam edilebileceği belirtilmektedir.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet

02 Şubat 2017 Perşembe 14:24

9 derece ve üstü depremler İnsan eli ile yapılmış hiçbir eser ayakta kalmaz. Her şey harap olur. Eşyalar havaya fırlar, deprem dalgalarının yeryüzünde görüldüğü söylenir, zeminde büyük değişiklikler olur (ivme: 980 cm/s2'den yerin gravitasyon ivmesinden daha büyük). yer çekimi ivmesinden daha büyük deprem ivmeleri meydana geliyor. hastanede yapılan deprem izolatörleri belki bu yükü üste vermez veya az verir ama temel nasıl dayanacak bu yüke ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR