25 Nisan 2024 Perşembe

8 Aydır Yatağa Mahkum Olan Hasta Ayağa Kalktı

8 Aydır Yatağa Mahkum Olan Hasta Ayağa Kalktı

Isparta

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü’nde özellikle ileri yaş hastalarda görülen osteoporotik omurga kırıklarında kullanılan Vertebroplasti işlemi ile genel anesteziye ihtiyaç duyulmadan kırık omurun içine kemik çimentosu enjekte edilerek ağrının geçirilmesi sağlanıyor.

Omurgasındaki enfeksiyon nedeniyle 8 aydır yatağa mahkum olan 65 yaşındaki hasta, özellikle ileri yaştaki kişilerin bel ve sırt bölgelerinde gelişen, şiddetli ağrılara neden olan kırıkların tedavisinde kullanılan modern tedavi yöntemleri ile ayağa kalktı. Hastanemiz Girişimsel Radyoloji Bölümü’nde çağın teknolojisine uygun cihazlarla yapılan işlem sonrası hasta normal yaşama daha kısa sürede dönerken şiddetli ağrılardan da kısa sürede kurtulabiliyor.

8 ay boyunca kasları eriyen ve kilo alan hasta işlem sonrası yoğun fizik tedavi ve diyet programı ile yürümeye başlayan hastaya uygulanan işlem hakkında bilgi Yrd. Doç. Dr. Aykut R. Aktaş, “Toplam 4 omurgasına vida ve bunlara bağlı yerleştirilecek çelik çubuklarla desteklenerek yapılacak olanağır bir ameliyat yerine, yaklaşık 15 dakikalık bir işlemle lokal anestezieşliğinde 3 boyutlu Anjiyotemografisi ile tam olarak tespit edilen sırt omurgasındaki boşluğun merkezine hızlı donan yapay kemik çimentosu (metilakrilat) enjekte edildi. Girişimsel Radyoloji Bölümümüzde yapılan işlem sonrasında yapılan 3 boyutlu Anjiyo BT görüntüleri ile maddenin kontrollü bir şekilde anjiyosu sağlandı” dedi. Vertebroplasti ve Kifoplasti işlemi sonrasında hastanın ağrılarının dindiğini ifade eden Aktaş, hastaya önerilen uzun süreli yatak istirahati ve beraberinde getirdiği sorunları bu şekilde ortadan kaldırdıklarını dile getirdi.


 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR