28 Mart 2024 Perşembe

75 KİŞİ SORGUDA

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçtiğimiz Cuma gecesi otomobilde başlarından vurularak öldürülen Ispartalı Murat Yavuz ve arkadaşının ölümüyle ilgili ilgili azmettirici olduğu şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Isparta

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Cuma gecesi Alanya'nınGedevet Yaylası yolu üzerinde 31 yaşındaki Murat Tabuk ve 22 yaşındaki MuratYavuz'un araç içerisinde infaz edilmeleri ile ilgili olarak yürütülensoruşturma tamamlandı. Cinayetin ardından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında işlenenPeter Horvath (65) ve eşi Kerstin Horvath (50) cinayetini çözen 12 kişilik özeljandarma ekibi, olayı soruşturmaya başlamıştı. Murat Tabuk'un cep telefonu ilegörüşmelerinden yola çıkan özel ekip, olaydan saatler önce Murat Tabuk ve MuratYavuz'un, azmettirici olduğu ileri sürülen Naci K. ile telefonla görüştüğünütespit etti. Bu görüşmenin hemen ardından ise Tabuk ve Yavuz'un, arkadaşlarınaNaci K. (44) ile buluşmaya gittiklerini söyledikleri öğrenildi. Naci K'nın isegörüşmeleri arasında İsrafil Ç. (37) ve Mahmut B. (37) ile olay günü sıkçagörüştükleri belirlendi. Naci K'nın ise olaydan yaklaşık 1 hafta önce MuratTabuk'la tartıştıkları ve birbirlerine karşılıklı tehditler savurdukları ilerisürüldü. Gözaltına alınan Naci K. ve beraberindeki iki kişi suçlamaları kabuletmezken, şüpheliler için istenen ek gözaltı süresi bugün sona erdi. 3 şüphelibugün geniş güvenlik önlemleri altında Alanya Adliyesi'ne getirildi.

Çifte cinayet olayıyla ilgili görevlendirilen ve aralarındabir çok cinayet dosyasının da aydınlatılmasında büyük rol oynayan uzmanlarındayer aldığı ekip öncelikli olarak, Tabuk ve Yavuz'un cep telefonları ile sosyalmedya hesaplarını incelemeye almıştı. Olay gecesinden itibaren, çarşımerkezinde 142 işyerine ait güvenlik kamerası kaydı incelenirken, yolgüzergahında bulunan 64 işyeri ve çok sayıda MOBESE kamerası da mercek altınaalınmıştı.

75 KİŞİ SORGULANDI

Telefon görüşmelerinden yola çıkan jandarma ekipleri 2 gündeyaklaşık 75 kişiyi sorguya almış, sorgulananlar arasında şüpheleri üzerineçeken, 2011 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu belden aşağısı felç olan ve2013 yılında ise başka bir olayda azmettirici olarak tutuklanarak ceza yatanNaci K. olmuştu. Naci K. ve aralarında daha önce konuşmalar geçtiği tespitedilen İsrafil Ç. ve Mahmut B. için ek gözaltı süresi alınmıştı.

SUİKAST HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANMIŞTI

Murat Tabuk'un 30 Mart 2007'de Antalya İncil Kilisesi'ninTürk rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığındayken yakalandığı, ardından iseAlanya BDP binasına saldırı planı kurduğu sırada yine polis tarafındanyakalanarak gözaltına alındığı öğrenilmişti. Jandarma ekipleri, çevredeyaptıkları araştırmada Tabuk ve Yavuz'un olaydan kısa bir süre önce birrestoranda üçüncü bir şahısla yemek yediklerini ardından ise oradanayrıldıklarını tespit etmişti. Görgü tanıklarının ihbarına göre hareket edenjandarma ekipleri, üçlünün restorandan ayrılmasının ardından kendilerini takipeden bir kamyonet ve bir otomobilin peşine düşerken, olay yerinde savcılık vejandarma tarafından yapılan incelemede araç içerisinde iki boş, dışında ise7.65 mm çapında bir adet dolu tabanca mermisi bulunmuştu. Murat Tabuk ve MuratYavuz'un cesetleri otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morgu'nagönderilirken, araç ise emniyet otoparkına çekilmişti. Otopsinin ardından TabukAlanya'da, Yavuz ise Isparta'da toprağa verilmişti. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR