20 Nisan 2024 Cumartesi

700’DEN FAZLA KADIN MAHKEME KARARI İLE KORUNUYOR

Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü, her yıl olduğu bu yılda çok sayıda kurum ve kuruluştan 8 Mart nedeniyle kadınların sosyal hayatta daha aktif rol alması, kadına şiddetin ortadan kalkması gibi temennileri içeren mesajlar yayımladı.

Isparta

Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü, her yıl olduğu bu yılda çok sayıda kurum ve kuruluştan 8 Mart nedeniyle kadınların sosyal hayatta daha aktif rol alması, kadına şiddetin ortadan kalkması gibi temennileri içeren mesajlar yayımladı. Isparta’da 2015 yılında 700’den fazla kadın şiddet mağduru olduğu 6284 sayılı kanuna göre tedbir kararları ile koruma altına alındı.Isparta’da geçen yıl gerçekleşen boşanmaların %70’den fazlasının temel sebebi şiddet. 421 bin 766 olan nüfusun 211 bin 614’ünü kadınlar oluşturuyor.

 

Türkiye genelinde her dört kadından biri obez, Okuma yazma bilmeyen kadın nüfus oranı erkeklerden 5 kat fazla, kadınlar tüm eğitim düzeylerinde erkeklerden daha düşük ücret alıyor, her 10 kadından 4’ü eşinden veya birlikte yaşadığı kişiden fiziksel şiddet gördü, kadınlar siyasi alanda erkeklere göre daha az yer alıyor. Bunlara rağmen tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyoruz. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR