17 Nisan 2024 Çarşamba

7.7 MİLYARLIK YATIRIMIN 44.2 MİLYONU ISPARTA'YA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 7.7 milyar TL maliyetle yapımı tamamlanan 375 dev eserin açılışı Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

Isparta

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan 7,7 milyar lira yatırım bedelli 375 dev eser, 29 Kasım 2017 tarihinde Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle hizmete alındı.

Açılışı yapılan 7.7 milyar TL bütçeli projelerin 355 milyon TL'si DSİ 18.Bölge'de, 44.2 milyon TL'lik kısmı ise Isparta'da gerçekleştirildi. Isparta'da hizmete sunulan tesislerden yıllık 14 milyon TL gelir artışı öngörülüyor. Hizmete açılan yatırımlar arasında Isparta'dan Sütçüler Kesme Barajı, Sütçüler Kesme Barajı Sulaması, Gönen Bağarası Göleti Sulaması, Eğirdir Sarıidris Sulaması, Eğirdir Barla Pompaj Sulaması, Gönen Güneykent Barajı Sulaması ile 21 adet taşkın koruma inşaat projesi bulunuyor. Tüm bu tesisler 44 milyon 200 bin TL'ye maledildi.

Bu eserlerden milli ekonomiye yıllık 14 milyon TL gelir artışı olması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'un susuz günlerini hatırlatarak, "O dönemde su istasyonları vardı. İnsanlar ellerinde bidonla kuyruklarda bekliyorlardı. Evlerindeki küvetleri o sularla dolduruyorlardı. İstanbul susuzluktan kırılıyordu, İSKİ adı yolsuzluklarla anılan bir kurum haline gelmişti. Veysel Hocamızı İSKİ’nin başına getirdik. Kurumu ayağa kaldırdık. İstanbul’un su sorununu kökten çözdük” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Yapılan barajlarla hem içme suyu hem tarımsal sulamada çok önemli mesafe kaydettik. Ülkemiz zirai gelir alanında dünyada 7. sıraya yükseldiyse gerisinde bu yatırımlar vardır. KKTC'ye de su götürdük. Bu dünyada uygulanabilir bir şey değidi. Bu adımı attık. Afrika'da da insanların içme suyuna kavuşmasını temin ettik. Her eserin temelini atarken açılış tarihini birazda öne çıkararak ilan ediyoruz. Belirlenen tarihte açılışı yapıyoruz. Bir başka başarılı olduğumuz alan ağaç dikimidir. Uygun alan olan her yerde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. 2023'e kadar 7 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Çevrecilikte bizimle kimse yarışamaz. Bizim için tabiatın imkanları Rabbimize hamdimizin vesilesidir. Geçtiğimiz 15 yılda her konuda ülkemize adeta çağ atlattık. Eğitimde inşaa ettiğimiz dersliklerle öğretmen sayımızı 906 bine çıkarttık. Sadece üniversiteli öğrencilere burs vermedik, ilköğretimde olan öğrencilere de destek olduk." Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında açılışı yapılan tesisler hakkında da bilgi verdi.   Erdoğan "375 tesisin 77 adedi baraj, 32 adedi gölet, 139 adedi sulama tesisi,21 adedi içme suyu temin tesisi,1 adedi ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi,74 grup taşkın koruma tesisi,4 ulaşım tesisi,12 grup ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti,4 erozyon, sel ve çığ modelleme tesisi,9 grup tabiat turizmini geliştirmek için milli park ve tabiat parklarında altyapı ve tanıtım merkezleri, 2 grup meteoroloji tesisi hizmete sunulacak. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Pes valla

01 Aralık 2017 Cuma 20:02

44 milyon da yatirimmi caniiim niye haber yapiyosuz ki. Ustunu ortmeye calistiklari rusvetlerin binde biri anca...

fatih

01 Aralık 2017 Cuma 12:33

birde Cumhurbaşkanına laf ederler. 1 saniye düşünmek gerek; yerinde kılıçdaroğlu olsa ne olacaktı ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR