27 Nisan 2024 Cumartesi

7 KASIM'DA İLK DURUŞMA BAŞLIYOR

7 KASIM'DA İLK DURUŞMA BAŞLIYOR

Isparta

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aralarında eski Isparta Valisi Mehduh Oğuz ve eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 52'si tutuklu, 130 sanığın yargılandığı davada 2. mahkeme 7 Kasım 2016 Pazartesi günü başlıyor.

İlk Duruşmaya, aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasanİbicoğlu, eski Rektör yardımcıları Prof. Dr. Şakir Şahin, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı.

İlk mahkemenin tamamlanmasının ardından tutuksuz olarak yargılanan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında yakalama kararının çıkmasının ardından tutuklanarak Isparta cezaevine konuldu. Bu mahkemeye eski Vali Memduh Oğuz’da katılacak.

Bir önceki mahkeme yaklaşık 2 hafta sürmüştü. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

öğrenci

07 Kasım 2016 Pazartesi 12:04

ali yavuzun ne durumda olduğu da merak konusu yaktınız iibf yi maliye bölümünde hoca kalmadı be

gülkentli

05 Kasım 2016 Cumartesi 17:35

7 kasımda davası olanlar bakın üniversiteyi ıspartayı ne hale getirdiniz Allah sizi bildigi gibi etsin sizlerin yüzünden suçu günahı olmayan insanlarıda magdur ettiniz,sizin yüzünüzden bir sürü iftiracı yamyam türedi memlekette..işlerini namusuyla şerefiyle bile yapamaz oldu insanlar...

dikkat

06 Kasım 2016 Pazar 11:46

belki de içeride olanlardan baazıları da iftira ile ordalar. ne dersin sen açığa alınmışssın orda masum boşa 8 aydır yatanlar var.

Vatandas

05 Kasım 2016 Cumartesi 17:33

Bütün bunlari soylerken diplomasiz lise muzunu olup devletin basinda olanlarida dahil ediyormusun? Haksizlik diyirsun ya liyakati olmayip senelerdir devleti yoneten cahillere ses cikariyormusun?

Joseph Ziya Morning

05 Kasım 2016 Cumartesi 23:35

Lise mezunları cahilmi oluyor şimdi! Biz ne diplomalı cahiller vatan hainleri biliyoruz hiç ondan bahsetmezsin. Biri kahvehanede sana CB nı lise mezunu demiş adam diplomasını gösterdiği halde senin aklın kahvehanedeki oyun arkadaşında kalmış. Senin gibi aptal vatandaşların acil vatandaşlıktan çıkartılmasını talep ediyorum.

Hasan BOZKURT

05 Kasım 2016 Cumartesi 17:27

Ah Fetoş vah Fetoş yaktın garibanları By Fetoş Fe Fe Fetoş Fes Fetoş neredesin hain Fetoş yani it Fetoş

üniversitesi

05 Kasım 2016 Cumartesi 16:52

üniversiteyi aile üniversitesine çevirdiler dönemlerinde, sanki milletin üniversitesi değilmiş gibi. kendinden olanları kafası gram çalışmasa bile kadro verdiler. hak eden insanları yüksek puanı olan insanları sırf onlardan değil diye almadılar. kim ne yaptıysa cezasını çeksin. millet enayimi,o kadar sınavlara çalışsın yüksek puan alsın ama kadroya giremesin. hangisinin yakını akademisyense nasıl kadroya girmiş, puanları kaçmış hepsi araştırılsın !

ıspartalı

05 Kasım 2016 Cumartesi 15:58

Hayırlısı......

v

05 Kasım 2016 Cumartesi 17:15

hayırsızlardan hayırlı iş çıkmaz beter olsunlar

Öğrenci

05 Kasım 2016 Cumartesi 15:43

Herhalde dünyanın görüp görebileceği en saçma olay Talip Türcan(bütün hayatı boyunca bu yapıya karşı savaşmış birisi) gibi alanında dünya da tek olan birinin bu mahkemede yargılanması Haksız yere suçlanıyor hocam bunu da herkes biliyor burdan şikayetçi yalancı hocalara sesleniyorum yüzünüzü gormek istemiyoruz

fatih

06 Kasım 2016 Pazar 14:05

Haklısın arkadaşım. Talip Hoca bu ülkede fetö mücadelesinde fikrine danışılan, danışman düzeyinde biri olmalıydı.Oysa ne oluyor, onun gibi bir hukukçuyu içeride tutuyorlar. Kendisinin ve ailesinin geçmişi bu kadar temiz Türkiye'deki ender hukukçulardan biri hoca. Ama içeride. Türkiye'de işler böyle yürüyor işte. Hiç bir şeyin kıymeti yok bu ülkede.

şahin

05 Kasım 2016 Cumartesi 15:53

hatırın kırılmasın bir beğeni kodum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR