27 Nisan 2024 Cumartesi

65 Yaş Konusu Meclise Taşındı

65 Yaş Konusu Meclise Taşındı

Isparta

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, şoförler vevatandaşları karşı karşıya getiren 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz taşınmasına ilişkin kararla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a bir soru önergesi yöneltti.

 

YASA VE YÖNETMELİKDE DÜZENLEME ŞART

 

Milletvekili Haydar Akar, 65 yaş uygulamasının yaşlılarımız ve ihtiyacı olan kişilerin ücretsiz seyahat hakkını kullanabilmeleri açısından doğru olduğunu ancak maliyet boyutunda otobüs ve minibüs esnafını mağdur ettiğini belirterek, uygulamada yapılan eksik düzenlemelerin vatandaşla esnafın karşı karşıya getirdiğini söyledi.

 

HER KENTTE AYNI TEPKİ AYNI BEKLENTİ

 

Akar, sorunun sadece bir ilde olmadığını, yurdun dört bir tarafında sadece basın haberlerine bakınca bile her gün konunun işlendiğini ve beklentilerin bu konuda her iki tarafı da mağdur etmeden devlet eliyle çözülmesi olduğunu vurguladı.

 

EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın soruları şu şekilde:“Konu ile ilgili kanunun yayınlanmasının ardından 8 aylık süre zarfında ilgili yönetmeliğin çıkartılmasının ve söz konusu yönetmeliğin gecikmesinin sebebinedir? Yasa çıkmadan önce şoför esnafına verilen ‘meslek sahiplerine ödeme yapılması’ konusundaki sözün yerine getirilmemesinin ve kanunda bu yönde bir düzenlemeye gidilmemesinin sebebi nedir? 65 yaş üstü seyahat hakkı uygulamasının mali olarak üstlenicisi hangi kurum veya kuruluşlardır? Bu uygulamanın şoför esnafı için ortaya çıkardığı zararlara ilişkin nasıl bir önlem alınacaktır? Vatandaşlarımızla minibüs esnafını karşı karşıya getiren konu ile ilgili yasal bir düzenleme yapılarak söz konusu eksikliklerin giderilmesi planlanmakta mıdır?” 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

recep kurt

24 Ocak 2015 Cumartesi 14:45

Altı yedi aydır bu yasayla esnafı mahvettiler bu adamlar v3rgi vermiyomu coru çoğu yokmu banka borçları haddinden fazla kim ödeyecek bu borcları polisten alma engelliden postacıdan zabıtadân daha birçok sayâmacam kadar kimden alacak ta bu çarkı döndürek yazık yazık bu kadar olmaz bi çare bu işe herkes huzursuz bu konuda bi carareeeeee

yusuf Bilgiç

12 Kasım 2014 Çarşamba 20:18

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti nin ezik bir yasasi yüzünden o kadar yaşlı insanla karşı karşıya geldik ve hala geliyoruz hattı hesabı yok. Ülkenin parasi bitti kendi yagiyla kavrulmaya çalışan küçük esnafin sirtindan insanlara peşkeş cekiyor. 6:30 da evime ekmek ****ürmek icin çalışıyorm 3 tane binasiolani 2 emekliliği olani bana tasitiyorsn.aksarayi da oyle bir belediye baskanina teslim ettik ki Allah nazardn saklasin borc alarak evimizin kirasini oder olduk sebep olan hrkese hakkim helal olmasin

ZULÜM GÖREN OTOBÜSCÜ

07 Ekim 2014 Salı 14:36

ULAN TAYYİP HAKKIM SANA HARAM OLSUN SEÇİP YATIRIMI YAPIP BİZ OTOBÜSCÜLERE ZENGİNLERİDE BELEŞ TAŞITIYORSUN YA ALLAH BU DÜNYADA İKİ YAKANI BİR ARAYA GETİRTMESİN.. PERİŞAN OLURSUN İNŞALLAH...KADDAFİDEN BETER OL ..SONUN PERİŞAN OLSUN..

ESNAF

06 Temmuz 2014 Pazar 23:15

belediyeler 65.yaş üzeri su parası almayacakmış fırıncılara 65 yaş üstü kimlik göstermesi yeterli bedava ekmek alacaklar sabah akşam iki hakkı var nasıl olsa toplu taşıma bedava .

sütçülerli

06 Temmuz 2014 Pazar 14:14

Dünyanın neresinde var bedava hizmet? her hizmetin mutlaka bir bedeli vardır. belediye su saatini okumaya gönderdiği eleamanın parasını bile kullanıçıdan alıyor.ALLAH bile vermeden almıyor önce veriyor daha sonra alıyor.bu çıkarılan tayyip edoğanın seçim yatırımı idi. yapaçagın bir işin önce alt yapısını yaparsın daha sonra ne çıkaraçaksan çıkarırsın.buna bir örnek 2 yıldır hükümetin çıkaraçagı yeni evlenecek kişilere evlilik yardımı var hala çıkmadı.neden bunun çıkması için bekleniyor?

dinle bak

05 Temmuz 2014 Cumartesi 17:32

şimdi gezmeye giden çoğaldı.otobüslerde kavga çoğaldı.AYRICA mazot fiatınımı düşürdünüz.ayrıca kdv oranında değişiklik mi yaptınız. Vermeden almak allaha MAHSUSUTUR. KALDIRIN BU 65 YAŞ MESELESİNİ PARASI OLAN BİNSİN DİĞERLERİ İNSAN DEĞİLMİ.LÜFTEEEEEEEEEENNNNNNNN

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR