29 Mart 2024 Cuma

63 MİLYON TL YATIRIM 400 KİŞİYE İSTİHDAM

63 MİLYON TL YATIRIM 400 KİŞİYE İSTİHDAM

Isparta

Vali Vahdettin Özkan, BAKA ve TKDK gibi kurumlar sayesindebu yılsonunda Isparta ekonomisine 63 milyon TL girdi sağlamayı başarmışolacaklarını bildirdi. Özkan, ayrıca bu yatırımlar sayesinde 400 kişiye deistihdam sağlandığını duyurdu.

 

Vali Vahdettin Özkan, Isparta’da kırsal kalkınma hamlesinibaşlattıklarını duyurdu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Tarım ve KırsalKalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) Isparta’ya katkılarını aktaran Özkan,“Isparta kırsal kalkınma planında yer alan stratejik amaçlar doğrultusundaçalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu anlayışla BAKA, IPARD ajansı gibi kurumlarınbu yöndeki gücünü kullanarak, kırsal ekonominin gelişmesi ve istihdamimkânlarının artırılması, kırsal çevrenin iyileştirilmesi ve doğal kaynaklarınsürdürülebilirliğinin oluşturulması, kırsal yerleşimlerin sosyal ve fizikiimkânlarının geliştirilmesi, kırsal toplumun beşeri sermayesinin geliştirilmesive yoksulluğun azaltılması hedefleniyor. Bunlar tabi stratejik amaçlar. Bustratejik amaçları geliştirmek yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Ulusal veuluslararası kaynaklardan desteklenme faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

 

23 PROJEYE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

 

Öte yandan Isparta’da IPARD ve BAKA’nın destekleriyle çokgüzel projelere imza attıklarını bildiren Özkan, şöyle devam etti; “KalkınmaAjansı’nın desteklerine baktığımızda tarımda özellikle modernizasyon ve kırsalkalkınma sağlanması amacı doğrultusunda 2010-2013 dönemlerinde BAKA tarafındantarıma dayalı sanayi sektöründe toplam 23 projeye yüzde 50 hibe desteğiverilmiştir. Bu da yaklaşık 10 milyon TL civarında bir yatırım gerçekleşmesinevesile olmuştur.

 

YILSONU İTİBARİYLE 63 MİLYON TL’LİK

 

YATIRIM KAZANDIRILMIŞ OLACAK

 

Bugüne kadar desteklenen ve sözleşmesi imzalanan IPARDprogramı kapsamında 109 projemiz var. Bunların toplam bütçesi yaklaşık 65milyon TL. IPARD programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 32 milyon TL’likhibeyi Ispartalı çiftçilerimize verdik. Fiziki gerçekleşme yüzde70-80’lerde.  2014 sonu itibariyleIsparta ekonomisine 63 milyon TL yatırım kazandırılmış ve yaklaşık 400 kişilikistihdam sağlanmış olacaktır. IPARD programını yürüten TKDK, yeni çağrıdönemini başlattı. TKDK, 13’üncü çağrı başvuru ilanına çıktı.

 

YENİ ÇAĞRI DÖNEMİNDE DESTEK MİKTARI 187 MİLYON AVRO

 

Bu çağrı döneminde toplam hibe destek miktarı 187 milyonAvro’dur. Destekleme tedbirlerine baktığımızda su ürünlerinin işlenmesi vepazarlanması alanında mutlaka projelerin hazırlanması lazım. Bu yöremizaçısından önemli. Çiftçi faaliyetlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi içinilimizdeki çiftçilerin proje hazırlaması ve TKDK’ya vermesi lazım. Yerelürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi önemli. Kırsal turizm ilimizaçısından önemli. İlimizde turizmin çeşitlendirilmesi ve projelendirilmesinişiddetle tavsiyesi ediyoruz. Kültür balıkçılığı da ilimiz açısından önemli. Tümbu başlıklarda ilimizdeki yatırımcıların proje yapıp TKDK’ya sunması ilimizinkalkınması ve işletmelerin kar elde etmesi açısından daha sağlıklı çevre açısıve iyi yaşam kalitesi için önemli başlıklar ve önemli imkânlar. Yerli yabancıtüm yatırımcıların böyle bir coğrafyaya yatırım yapmalarını ve Isparta’nıngelişmesine katkı sağlamalarını bekliyoruz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR