19 Nisan 2024 Cuma

60 Yıl Sonra Madalya Aldılar

60 Yıl Sonra Madalya Aldılar

Isparta

Isparta’da düzenlenen törenle Kore Savaşı’na katılan 21 Koregazisi ve yakınına 60 yıl sonra madalya takıldı.

 

Isparta Subay Orduevi’nde düzenlenen törende gazilere veyakınlarına Türkçe olarak seslenen Güney Kore’nin Ankara Büyükelçiliği SavunmaAtaşesi Albay Jooseong Han, Kore ve Türkiye’nin coğrafi olarak uzak olmasınarağmen iki kardeş ülke olduklarına dikkat çekti.

 

Isparta’da görev yapan Tümen Komutanı Tümgeneral MetinAkkaya ile Kara Harp Okulu’nda birlikte görev yaptıklarını belirten Han,“Komutanımızla 7 yıl sonra birlikteyiz Bu kardeşliğin göstergesi. BenIsparta’ya ilk defa geliyorum. Hiç yabancılık çekmedim. Bunun nedeni kardeşimdediğim insanların olması. Buradaki Kore gazileri ve aileleri benim akrabam,babam, amcam, teyzem, kardeşim gibi. Burayı ilk defa görüyorum ama kendimimemlekette gibi hissediyorum. Sizler 60 yıl önce Kore Savaşı’na kardeş olarakkatıldınız ve savaştınız. Bizi komünistlerden kurtardınız. Savaşa Birleşmişmilletlerden 16 ülke katıldı. Onlardan en kahraman ve cesuru Türk askeriydi.Bunu herkes biliyor. Kore halkı Türk askerlerin kahraman olarak hatırlıyor”dedi. Han, konuşmasını şehit olan gazileri anarak tamamladı.

 

Han’ın konuşmasının ardından Kore Savaşı’na katılan 21gaziye ve yakınlarına gazilik madalyası verildi. Han, madalya ve şilt verdiktensonra gazi ve yakınlarının elini öptü. Bu an duygulu anların yaşanmasına nedenoldu. Törende 7 gazi torununa eğitim süresi boyunca burs sağlanacağı daöğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet

17 Nisan 2015 Cuma 18:05

benim dedemde kore gazisi ne arayan oldu ne soran ...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR