29 Mart 2024 Cuma

6 İŞ ADAMININ BÜYÜK VURGUNU

6 İŞ ADAMININ BÜYÜK VURGUNU

Isparta

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ)destekledikleri belirtilen bazı iş adamlarının, vatandaşlardan bağış olarak aldıkları 20 milyon lira değerindeki arsayı tapuda kendi üzerlerine geçirdikleri tespit edildi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen FETÖ operasyonu kapsamında, örgüte ait bazı dernek ve vakıfların Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan alınan raporla şüpheli finans hareketleri olduğu belirlendi.

Polis ekipleri, operasyon kapsamında FETÖ'ye ait Sarıkaynak ve Çamdağı Turizm Şirketini de incelemeye aldı.

Yapılan incelemede, şirket yöneticilerinin bağışlayacaklar ıarazi üzerine öğrenci yurdu ve cami yapılacağını söyleyerek, yaşlı vatandaşları kandırdıkları, bu yöntemle toplam değeri 20 milyon lira olan arazi aldıkları belirlendi.

Arazileri bağışlayan kişilerin şikayetleri doğrultusunda dün gözaltına alınan iş adamları Bekir Bıçakçı, Ahmet Kemal Kaya, Adnan Antalyalı,Uğur Bozdağ, Mehmet Karaca ve Uğur Tığlı'nın, arsaların tapularını önce üzerlerine geçirdikleri, ardından da üçüncü kişilere satarak örgüte finans sağladıkları tespit edildi.

İş adamları dün gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmış, aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen iş adamı Vedat Savlu ise evine gelen polis ekiplerinden kaçarken 4. kattan düşerek hayatını kaybetmişti. Savlu'nun bavulunda, 3 Ağustos tarihli Lizbon uçak bileti, çok sayıda tapu belgesi ve senet ele geçirilmişti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sade bir vatandaş

09 Ağustos 2016 Salı 13:14

"Dedecim, o arsayı bağışlarsan cami yapacağız, kalan yerlere de öğrenci yurdu yapacağız. Ölünce arkandan dua edenlerin olsun... Hatta cennette o arsanın 10 misli büyük yerin tapusunu verelim... Biz hiç teröriste benziyor muyuz dedecim..."

Vatandaş

04 Ağustos 2016 Perşembe 01:16

Büyük esnaflara bakılsın özellikle önceden akp sonradan dönenlere 2014te adliye önünde zaman gazetesi eylemi yapan pankart açanlarıda alın

YALNIZ KURT

03 Ağustos 2016 Çarşamba 22:48

90 YILINDA DIŞ CEPHE SIVA BOŞLUĞUNUN METRAJLARINININDA YEMİŞTİ., HARAM OLSUN SANA....

istasyon cad

03 Ağustos 2016 Çarşamba 22:00

Hatirlarsayan şerefsiz binamizi yapip hakkimiz olan daire harici paramizi gasp ettiginde anam yüzüne karşı haram etmişti sende susmuştun allah senin biz gibi yetimlerin paralarini gasp edip **** cocugu fetoya yolladinya colugundan cocugundan ciksin onlarda yetim kaldi insallah bizler dusmedik ya kotu yola insallah seninkiler. Duser omruce hapislerde kalirsin cok şükür bizlerin sag olan babasi var dusurmedi bizleri sizin gibi pexenvklerin kucagina allahim ona benim omrumu alip ona versin

vatandas

03 Ağustos 2016 Çarşamba 17:50

FETÖCÜLERIN ALEYHINE YORUMLARI BEGENMIYENLER , YORUMLARDA BULUNDUKLARI DÜSÜNÜLÜNCE COK DIKKATLI OLMAMIZ GEREKTIGINI GÖSTERIYOR! BUNLARIN ISI MUHALEFETLE IKTIDARIN ARASINI ACMAK, TEMIZ INSANLARA IFTIRA ATMAK, MILLETI BIRBIRINE KIRDIRMAK! ADAMLAR SIKAYETCI OLMUSLAR BU INSANLARDAN HUKUK YOLUYLA! BIZDE BU SAHISLAR IS ADAMI OLAMAZ DIYORUZ BEGENMIYORLAR!

B.y

03 Ağustos 2016 Çarşamba 17:49

Fetoş un kasalarından önemli bir kısmı sanayi esnafı olanlar var mesela mermer işi fetoşcu kardeşler var bunların dinle imanla alakası yok,masum görünümlü zalim bunlar

vatandas

03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:27

SUNLARA IS ADAMI DEGIL; MILLETI ISLETME DOLANDIRMA ADAMI DERSENIZ DAHA DOGRU OLACAK, IDDALA DOGRUYSA TABIKI!

Arsanın

03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:24

Arsanın tam yerini ve satınalanların isimlerini açıklayın daha ne ihbarlar yağacak ortalığa

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR