19 Nisan 2024 Cuma

55 Bin Turist Geliyor

55 Bin Turist Geliyor

Isparta

Süleyman Demirel Havaalanı, Nevruz nedeniyle bayram yaşayacak. 16 Mart-6 Nisan tarihleri arasında havaalanına, İran Havayolları’naait 275 uçak iniş yapacak. 55 bin İranlı turistin bölgemiz ekonomisine büyükkatkı sağlaması bekleniyor.

 

Süleyman Demirel Havaalanı hareketli günlere hazırlanıyor.İran Havayolları, SD. Havaalanı Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda Nevruz Bayramı dolayısıyla 16 Mart-6 Nisan tarihleri arasında dış hatlarda 275 uçağın iniş,275 uçağın da kalkış yapacağını bildirdi. Bu da Isparta’da büyük bir sevinçyarattı. 20 günlük süre zarfında Isparta’ya ortalama 8 uçak iniş ve 8 uçak dakalkış yapacak. Uçakların kapasitesi ortalama 200 kişilik hesaplandığında Isparta’ya inecek turist sayısı 55 bin oluyor. Bu da 55 bin turistin Isparta’yı ziyaret edeceği anlamına geliyor.

 

EKONOMİK HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

Bu arada gelen turistlerin Isparta’da ilk olarak Davraz Kayak Merkezi’ni ziyaret edecekleri öğrenildi. Kayak Merkezi’nin yanı sıradturistlerin şehir merkezinden de alışverişe çıkmaları bekleniyor. Bu anlamda Isparta ekonomisi de hareketli günler yaşayacak.

 

BURDUR, ANTALYA, İSTANBUL

Öte yandan Süleyman Demirel Havaalanına inen turistler,Burdur’da da bazı fabrikaları gezecekleri öğrenildi. Bir kısmı da Antalya,İstanbul gibi şehirlere geçerek, buralardaki güzellikleri görecek. Gelen turistler ülkelerine dönmek için yine Süleyman Demirel Havaalanı’nı kullanacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

harbi Isparta ki

15 Mart 2015 Pazar 20:32

Kardeşim her şeye belediye mi yetişecek. Bu memlekette vali veya ıtso veya thy. Yokmu servis düzenleyecek.yada halk otobüsleri

Eferecep

14 Mart 2015 Cumartesi 21:32

İhale oluncaya kadar barim: Belediye bu işi ****ürmeliydi. Ispartalı yalnız bırakıldı. Bu meseleler siyasi olmamalı..

Dağlı

14 Mart 2015 Cumartesi 15:52

Havaalanını geliştirmek istiyorsan önce havaalanına ulaşımı sağlayacaksın. Şu anda taksi dışında ulaşım aracı yok. Gözünüz aydın. Yakında yolcu azlığından seferler kaldırılabilir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR