19 Nisan 2024 Cuma

5 TONU GEÇEN YANDI

Belediye Meclisi’nde evsel katı atık tarifeleri belirlendi. Bundan böyle Çevre Temizlik Vergisi su faturalarına yansıtılacak. Çok su kullanan az vergi ödeyecek.

Isparta


Belediye Meclisi Ocak ayı ilk oturumunda tüm Isparta’yı yakından ilgilendiren Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) konusunda önemli bir değişikliğe gidildi. Tarife Komisyonu Başkanı Musa Kaya, bundan böyle evsel katı atık yani ÇTV kapsamında abonelerin vergileri su faturasıyla birlikte ödeyeceklerini duyurdu. 

5 TON SU KULLANAN 95 KURUŞ, 10 TON SU KULLANAN 1,9 TL ÖDEYECEK
Kapsamın kişiler, okullar, kahvehaneler ve AVM’ler olarak bölümlere ayrıldığını bildiren Kaya, ‘’Üniversitede öğrenci sayısı, su abonelerinde ton başına olmak üzere dilimlere ayrılmıştır. Bunlar yeni dönemde evsel atık olarak su faturalarına yansıyacaktır. Bu artma fazla değildir. Örneğin 5 ton su kullanan bir aile 0,95 kuruş olarak ÇTV, 10 ton su kullanan bir aile 1,9 kuruş ÇTV ödeyecektir. Bu ÇTV’ler bizim belirlediğimiz 7,05’den düştükten sonra su abonelerine yansıtılıyor. Örneğin yine 5 ton su kullanan bir aile 6,1 TL, 10 ton kullanan bir aile 5,15 TL olarak ödeyecektir.
 
50 TON SU KULLANAN 9,5 TL VERGİ ÖDEYECEK
Su ton kullanımı arttıkça bu ödeme miktarı azalacaktır. Örneğin abone 50 ton su kullandı. O abone 9,5 TL olarak ödeyecektir’’ diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kiniyorum

08 Ocak 2015 Perşembe 07:49

İsrafa davetiye çıkaran bi zihniyetle karşı karşıyayız. Rabbimiz akıl versinBelediye dediğin proje üretir. Bu ise israf yapmayı öneriyor.

anadolu kartali

08 Ocak 2015 Perşembe 06:12

Sahsen ben bu adami destekliyorum soyle ki iti an comagi hazirla Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir diyorlar sacmalamaktan baska yaptiklari bir is yokBunu secenlerin kafasinda sorun var yoksa kim buna oy verir ki alzaymir hastasi olan bi belediye baskanimiz var bunu secenler bilmiyormuydu ki bunun akil yasi vadesini doldurdugunu Arastirmadan verilmis bi oy aman benim partim kazansin diyenlerden ne beklersin ki bunlarin ne vatana ne millete saygisi var cehalet ten kalan kitle

İhsan

07 Ocak 2015 Çarşamba 12:04

Ya işlem hatasıdır yada gölü kurutmaya çalışıyorlar

yazık

06 Ocak 2015 Salı 16:31

DİNİMİZ "İSRAFTAN KAÇININIZ" DERKEN ISPARTA BELEDİYESİ İNSANLARI İSRAFA TEŞVİK EDİYOR. YANİ "MUSLUKLARI AÇIK BIRAKIRSANIZ AZ SU PARASI ÖDERSİNİZ" Mİ DEMEK İSTİYOR. BU DA GÜNAYDIN'IN YENİ SLOGANI OLSA GEREK "VAAD ETMİYORUZ. İSRAF EDİYORUZ"....

Doğan

07 Ocak 2015 Çarşamba 11:06

Yazık...Asıl şu habere ve yoruma yazık.Bir araştırın allah aşkına türkiyede suyun ton fiyatı nedir?Bedavaya su tüketip bu kadar ağlayan bir memleket görmedim!Üstelik su kullanım faturalandırması her yerde aynıdır.Bu ıspartaya has bir durum değildir.Bu konuyu israfa bağlamak insafsızlıktan başka bir şey değildir!Bu kadar cahilce bir haber ve yorum yapmak için nasıl bir zihin taşıyorsunuz merak eiyorum.Ve el insaf diyorum!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR