25 Nisan 2024 Perşembe

5 TL için canlarını hiçe sayıyorlar

5 TL için canlarını hiçe sayıyorlar

Isparta

Yaz ayının gelmesi ile birlikle düğün merasimlerinin yoğun olarak yaşandığı şu günlerde yaşları 5 ile 14 arası değişen çocuklar canları pahasına kendilerini düğün konvoyunun önüne atıyor.

 

Ramazan ayının hemen ardından düğün sezonu tüm hızıyla yeninden açıldı. Hemen hemen her gün düğünün olduğu ilimizde çocuklar durumu fırsata çevirmek istiyor.

 

Bunun mahallelerinden geçen düğün konvoylarını gözlerine kestiren çocuklar bahşiş alabilmek için türlü planlar yaparak kendilerini konvoyun önüne atıyor.  Son olarak tesadüfen yakaladığı o anlar durumun vahami yetini gözler önüne seriyor. Çifts ıra halinde düğün konvoyu yapan ailelerin yolunu yaşlan 5 ila 14 arası değişen çocuklar tarafından kesilmek isteniyor. Daha fazla bahşiş alabilmek için kendilerini deyim yerindeyse araçların önüne siper eden çocuklar 5 TL için canlarını hiçe sayıyor.

 

YARALANMALARI YA DA ÖLMELERİ İÇTEN BİLE DEĞİL

 

Tehlikenin farkında olmadan tamamen harçlığa odaklanan çocuklar dikkatsiz bir şekilde hareket ediyor. Sürücülere zor anlar yaşatan çocuklar belki de kazaya bile sebebiyet vermekten kaçınmıyor. En ufak bir hataya da dikkatsizlikte yaralanmaları yâ da ölmeleri içten bile olmayan bu durum karşısında ailelere ve yetkililere büyük görevler düşüyor. Şu an kadar ilimizde herhangi bir yaralanma olmaması sevindirici bir gelişme olarak görülse de düğün sezonun yoğun olarak devam ettiği şu günlerde ailelerin ve yetkililerin oldukça dikkatli olmaları gerekiyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR