28 Mart 2024 Perşembe

5 Aydır Geçersiz Kimlik Kullanıyorlar!

5 Aydır Geçersiz Kimlik Kullanıyorlar!

Isparta

Isparta’da 29 yerleşim birimine bağlı vatandaşların, şu andageçersiz kimlik kullandıkları ortaya çıktı. 30 Mart yerel seçimlerinde tüm Türkiye'de nüfusu 2 bininaltındaki belde belediyeler köye dönüştürüldü. Bazı iller de nüfus artışınedeniyle büyükşehir oldu. Ancak bu değişim sonrası ilginç bir detay ortayaçıktı. Nüfus kütüğü . belediye iken köye dönüşen veya büyükşehir olan yerlerebağlı vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanlarının geçersiz halegeldiği ortaya çıktı. Çünkü bu yerlerdeki vatandaşların nüfus bilgilerindedeğişiklikler oldu.

 HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMADI

 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesinerağmen ne Valilik'ten ne de ilgili kurumdan nüfus cüzdanlarının değiştirilmesinoktasında herhangi bir duyum gelmedi. Durum, Isparta’da belediye iken köyedönüşen bir yerleşim biriminde ikamet eden bir vatandaşın resmi evrak işlemisırasında ortaya çıktı. Bu konunun doğruluğunu öğrenmek isteyen vatandaşe-devlet sistemine girerek, elindeki nüfus cüzdanında yer alan cilt no, ailesıra no ve sıra notlarda değişiklik olduğunu gördü.

 5 AYDIR GEÇERSİZ

Öte yandan 30 Mart'tan bu yana konuyla ilgili yerlere bağlıvatandaşların nüfus cüzdanları resmi işlemlerde geçersiz sayılıyor. Bu süreiçerisinde nüfus cüzdanlarım resmi işlemlerde kullanan vatandaşların ne yapmasıgerektiği ise merak konusu.

 ISPARTA'DA 29 YERLEŞİM BİRİMİ BU ŞEKİLDE

Diğer taraftan Isparta’da 29 belde belediyesi nüfusu düştüğügerekçesiyle köye dönüştürülmüştü. Nüfusu köye dönüşen bu yerlerdekivatandaşların acilen nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerekiyor.

 İŞTE ISPARTA'DA KAPANAN BELDELER

Aksu Yakaafşar, Atabey İslamköy, Eğirdir Barla, EğirdirGökçehüyük, Eğirdir Pazarköy, Gelendost Bağıllı, Gelendost Yaka, KeçiborluAydoğmuş, Keçiborlu Kılıç, Keçiborlu İn-cesu, Merkez B.Gökçeli ,SenirkentUluğbey, Senirkent Yassıören, Ş.Karaağaç Göksöğüt, Sütçüler Ayvalı, SütçülerKesme , Sütçüler Kasımlar, Yalvaç Bağkonak, Yalvaç Çetince, Yalvaç Dedeçam,Yalvaç Kozluçay, Yalvaç Kuyucak, Yalvaç Körküler, Yalvaç Sücüllü, Yalvaç Kumdanlı,Yalvaç Y.Kaşıkara, Yalvaç Tokmacık, Yalvaç Özgüney, Yalvaç Özbayat.

 7 LİRA ÖDEMEK ZORUNDALAR

Zorunlu olarak yapılması gereken nüfus cüzdanı değiştirmeninvatandaşa maliyeti ise 7 Türk Lirası. Ancak vatandaşlar bu paranın nedenkendilerinden alındığını sorarak, "Belediyemizi devlet köye dönüştürdü.Biz şimdi neden bu parayı veriyoruz. Kimliklerimizin ücretsiz olarakdeğiştirilmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdiler. Isparta’da 29yerleşim yerine bağlı vatandaşlar, Nüfus Müdürlüğü'ne giderek 2 fotoğraf ve 7lira karşılığında nüfus cüzdanlarını değiştirebilirler.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR