25 Nisan 2024 Perşembe

41 KÖYDE 1,3 MİLYON LİRALIK TASARRUF SAĞLANACAK

41 KÖYDE 1,3 MİLYON LİRALIK TASARRUF SAĞLANACAK

Isparta

Vali Şehmus Günaydın ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı,AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle içme suyu için kullanılmak üzere 64 köye güneş paneli kuruluyor. Vali Günaydın, bu yıl 41 köye kurulacak güneş panelleriyle yaklaşık 1,3 Milyon TL elektrik tasarrufu sağlanacağını ve artık köylerde muhtarların elektrik parası toplama derdinin olmayacağını söyledi.

Vali Şehmus Günaydın, Isparta’ya önemli hizmetler yapıldığını belirterek, bu hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Köylere 205 kilometre sıcak asfalt planlaması olduğunu ifade eden Vali Günaydın, Türkiye’de en çok planlama yapılan şehrin Isparta olduğunu söyledi. Vali Günaydın, 64 köye kurulacak güneş panelleri sayesinde de elektrik ücretlerinden önemli tasarruflar sağlanacağını vurguladı.

ISPARTALI HEMŞERİLERİMİZ İÇİN EN İYİLERİNİ YAPALIM DEMEK İSTEMİŞTİM

Isparta’da göreve başladığı ilk gün “Isparta’mız için aklında, hayalinde, torbasında, heybesinde kimin neyi varsa gelip bizimle paylaşsın” dediğini hatırlatan Vali Günaydın, “Bu sözümle gelin hep beraber Isparta’mızı yönetelim, Isparta’mız için güzelliklere imza atalım, Ispartalı hemşerilerimiz için en iyilerini yapalım demek istemiştim” diye konuştu.

GÜZEL BİR BİRLİKTELİĞİMİZ VAR

Isparta Valiliği görevinde geçen bir yıl içerisinde Isparta sevdalıları, başta milletvekilleri olmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in büyük gayretleriyle Isparta’ya hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Vali Şehmus Günaydın, “İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek ve bu çizgide değişiklik olmayacak. Burada bulunma nedenimiz Isparta’ya hizmet etmek. Elbette eksikliklerimiz olacak. Hiç kimse mükemmel değildir diye değerli bir söz vardır. Biz de mükemmel olduğumuzu iddia etmiyoruz ama mükemmeli yakalamaya istekli, arzulu olduğumuzu, bu konuda gayret ve çaba göstereceğimizi ifade ediyorum. Sonucunda da Isparta’mıza layık hizmetler çıkacaktır diye düşünüyorum. Çünkü güzel bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliği devam ettirdiğimiz müddetçe mutlaka önümüze çıkan sorunları da hızlı şekilde aşacağımızı düşünüyorum.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Gerek ekonomi alanında gerek sanayi alanında gerek spor gerekse diğer alanlarda birçok alanda hizmet yapıldı. Geçmişte yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese, siyasetçilerimize, valilerimize, sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyoruz. Değişen ve gelişen ihtiyaçlar nedeniyle de yapmamız gereken birçok şeyin olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde ortaya koyacağımız çalışmalarla yapmak istediklerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

205 KİLOMETRE PROGRAMI OLAN BAŞKA BİR ŞEHİR YOK

Sıcak asfalt konusunda Isparta’nın Türkiye’de en çok planlaması olan vilayet olduğunu kaydeden Vali Günaydın, “205 kilometre programı olan başka bir şehir yok. Bunu hep beraber yapacağız ve gerçekleştireceğiz. Bu konuda bize destek veren Gelendost Belediye Başkanımız gibi katkı veren herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu çok önemli. Biz ulaşımı kolaylaştırırsak, köylerimize gidecek insanlarımıza zorluk yaşatmaksak ve önlerindeki zorlukları giderirsek, köye gidip üretime katkı verecek bir çok vatandaşımız var. Bunun için ulaşımı önemsiyoruz. Onun dışında altyapı konusunda önemli çalışmalar yapılmış. Geçen yıllarda parke taşı konusunda Türkiye ilk vilayetleri arasına giriyor” ifadelerini kullandı.

41 KÖYDE 1,3 MİLYON LİRALIK TASARRUF SAĞLANACAK

Son olarak 64 köye içme suyu konusunda güneş paneli kurulduğunu anlatan Vali Günaydın, “ Sadece 2017 yılı içerisinde 41 köyümüze yapacağımız güneş paneliyle bir yılda tasarrufumuz 1 milyon 300 bin lira civarında. Yatırım bedelimiz ise 3,5 milyon lira dolaylarında olacak. Biz bunun 3’te 1’inden fazlasını bir yılda amorti edeceğiz. Bu yatırım 3 yılda kendisini amorti ettiğinde köyde artık muhtarlarımızın elektrik faturası toplama derdi kalmayacak. Bu hizmet başlı başlına devrim niteliğinde bir hizmettir. Kaynak ve imkan buldukça bütün köylerimizi bu hizmete kavuşturup tüm köy muhtarlarımızı elektrik faturası toplama sıkıntısından kurtaracağız. Şuanda köylerimizin 3’te biri bitti. Kaynak buldukça köylerimize bu hizmeti getirmeye devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR