28 Mart 2024 Perşembe

3 Dakikada 5 Büyük Rüya

3 Dakikada 5 Büyük Rüya

Isparta

I- Isparta ‘Deniz’e inmeli II- Duble Yol bitirilmeli III-Gül Çiçeği ‘Stratejik Ürün’ olsun IV- Kozmetik Laboratuvarı kurulsun V- Pisidia UNECSO Listesi’ne alınsın 8’inci Ticaret ve Sanayi Şurası’nda; Isparta, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu.

 

I- Isparta ‘Deniz’e inmeli

 

II- Duble Yol bitirilmeli

 

III- Gül Çiçeği ‘Stratejik Ürün’ olsun

 

IV- Kozmetik Laboratuvarı kurulsun

 

V- Pisidia UNECSO Listesi’ne alınsın

 

8’inci Ticaret ve Sanayi Şurası’nda; Isparta, TürkiyeCumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu’ndan 5alanda talepte bulundu.

 

YHT VE LİMAN’A ERİŞİM: Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT)yatırımı istiyoruz. Gümüşgün (Baladız/ Keçiborlu)- Antalya arasındaki 133 KM’lik hatta yük taşımacılığı odaklı demiryolu istiyoruz. Isparta, demiryoluile ‘Deniz’e (‘- Antalya Limanı’na’) inmelidir.

 

KARAYOLU AĞI: Yol medeniyettir. Orta Anadolu’yu güneye bağlayan stratejik kent Isparta için Çift Yol yatırımları yapılmalıdır.Dereboğazı (Isparta- Antalya) ÇİFT YOL haline getirilmelidir. Otoban Ağı’na mutlak surette Isparta da dâhil olmalıdır. Isparta- Konya ÇİFT YOL olmalı

 

TİFTİK, KOZA, FINDIK, ÇAY’A DESTEK VAR. GÜL ÇİÇEĞİ’NE YOK:Isparta Dünya Gül Çiçeği’nin yüzde 65; Gül Yağı’nın yüzde 61’lik diliminiüretiyor. Ancak Devlet desteği çok kısıtlı… Oysa Tiftik, Koza, Fındık, Çay destekleniyor. Gül Çiçeği de ‘STRATEJİK ÜRÜN’ olsun

 

KOZMETİK ANALİZ LABORATUVARI: Isparta, Dünya KozmetikEndüstrisi’nde çok büyük önem taşıyor. Isparta’da Kozmetik Analiz Laboratuvarı kurulmalı. Isparta’daki şirketler, analiz ve akreditasyon için İtalya’ya gitmek zorunda kalıyor. Bu hem zaman hem de Millî Servet için büyük kayıp

 

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ: Isparta bir ‘Uygarlık Alanı’….‘Medeniyet Alanı’… Kadim Topraklar. Birleşmiş Milletler (UN) Eğitim, Bilim veKültür Kurumu’nun (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girecek büyükdeğerleri var. İlk planda Yalvaç sınırları içerisindeki Pisidia Antiokheia UNESCO Dünya Kültür Mirası Kesin Listesi’ne alınmalıdır.

 

3 DAKİKADA 5 BÜYÜK RÜYA

 

8’inci Ticaret ve Sanayi Şurası Ankara’da hayata geçirildi.Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu 81kenti, 3’er dakika süre ile dinledi.

 

Isparta tarafında Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) YönetimKurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen konuştu. Başdeğirmen aynı zamanda TicaretBorsası (ITB) ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nı (YTSO) temsilen de konuştu.

 

Akdeniz

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mevlüt aydoslu

12 Nisan 2015 Pazar 22:29

Mehmet kardeşim iyi oku o meslekleri n hepisini yapıyor olmam mümkün mü ayrıca elma para etmiyorum demedim

32/32

11 Nisan 2015 Cumartesi 23:50

3 Dakikada ne anlayacak yahu seçim gelince yatırım vaadi seçimden sonra rafa artık masymun uyandı.AKEPE hava alacaksın.

UNESCO:)))

11 Nisan 2015 Cumartesi 18:44

Zaten UNESCO da bekliyordu ahmet Davutoğlu gelsin de yapalım diye kim istedi bu istekleri yahu iyimisiniz siz?

MEHMET

11 Nisan 2015 Cumartesi 13:24

Mevlüt Aydoslu gardaşım elmacısın galiba. Her sene iyi satıyordunuz değil mi elmayı. Bu sene para etmeyince kızıyorsun.

Mevlüt aydoslu

11 Nisan 2015 Cumartesi 12:24

arkadaş kimsenin aklına elmacılık gelmiyor 700 bin yön elma yetiştiren elma üreticileri yok sayılıyor festivalde adı yok ankarada adı yok kardeşim ziraarcısıyla Budama işçisi toplama işçisiyle seçme işçisiyle seyretme işcisiyle iş ekonomisine. nakliyecisiyle tüccarıyla depocusuyla ekonomiye büyük katkısı olan Isparta elması hala görmezlikten geliyorlar.ne diyelim nedemiyelim valla bizde şaşırdık bişey diyecek bi vekil bi vali biticaret odası bi toplum kuruluşu yokmu bekliyoruz.

alirsiniz

10 Nisan 2015 Cuma 18:52

Üç dakada furmustur secim geliyo ya palavra palavra akp liler uyanin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR