24 Nisan 2024 Çarşamba

28 EV HEYELAN TEHLİKESİ NEDENİYLE BOŞALTILIYOR

28 EV HEYELAN TEHLİKESİ NEDENİYLE BOŞALTILIYOR

Isparta

ISPARTA'nın Sütçüler ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde bulunan 28 evin heyelan tehlikesi nedeniyle Kaymakamlık tarafından boşaltılmasına karar verildi. Kaymakam Göktuğ Kaan Ayaz, bölgeye 10- 15 gün içinde konteynerler geleceğini, bu süreçte halkın yurtlarda barınacağını söyledi.

Yeşilyurt köyünde Mandallar Mahallesi mevkisinde mermer ocağı işletmesinden çıkan molozların birikmesi sonucu heyelan riski oluştu. İhbar üzerine bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD ekipleri, köy ve çevresinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede, günde 16 santimetrelik bir toprak kayması olduğu belirlenirken, çalışmaların sürdüğü bildirildi. Sütçüler Kaymakamlığı ise toplamda 28 evin heyelan riski nedeniyle boşaltılmasına karar verdi. Tahliye kararı bugün köylülere tebliğ etti.

KÖY HALKI BİLGİLENDİRİLDİ

Sütçüler Kaymakamı Göktuğ Kaan Ayaz, "Can güvenliği olduğu için gelir getirici faaliyetleri şu aşamada düşünmemek zorundayız. Konteynerler gelene kadar köylülerimiz yurtlara yerleştirilmek durumunda. Bizim önceliğimiz can güvenliğini sağlamak. Konteynerler 10- 15 gün içerisinde gelecek. O süre zarfında yurtlarda barınacaklar" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ayvazın Ali

27 Ocak 2021 Çarşamba 10:29

Muhtar ile bir röportaj yapın lütfen, mermer ocaklarına karşı olduğunu beyan etsin bir zahmet

Vatandaş

27 Ocak 2021 Çarşamba 00:21

Birilerinin cebi dolarken birilerinin yaşadığı evden yerden olması kabul edilemez...

Mermerimde mermerim..

26 Ocak 2021 Salı 10:01

Mermer önemli. Doğa insan hayvan neki? Birde bolge halkı ekmek yiyordu o işten değilmi?

Memnune

26 Ocak 2021 Salı 09:41

Halk memnun sorun yok

doğa aşığı

26 Ocak 2021 Salı 09:07

DAĞDAN İNEN BAĞDAKİNİ KOVAR. YILLARDIR YAŞADIĞINIZ DAĞLARI SATARKEN GÜLÜYORDUNUZ ŞİMDİ CEREMESİNİ ÇEKECEKSİNİZ. O DAĞLARIN OLDUĞU ALAN ÇOK GÜZELDİN KİLİSENİN OLDUĞU ALAN YOK YERİNDE MERMER OCAĞI VAR GEYİKLER,N DOLANDIĞI KAYALIKLAR YOK OLMUŞ. KOCA KOCA ÇAM AĞAÇLARI KESİLMİŞ KISACASI HER YER TALAN EDİLMİŞ. DAHA BUNLAR BAŞLANĞIÇ. BÜYÜK FELAKETLERE HAZIR OLUN.

Hüseyin

26 Ocak 2021 Salı 06:45

Hayret çevre il müdürlüğü gelmiş. Önceden mermer ruhsatı verirken nerelerdeydin. Tarım il müdürlüğü nerde. İl özel idare nerde. Birax daha bakın bakalım. Açılan ve kapanan ocaklar köstebek gibi duruyor. Ruhsat tatihi bittimi üzerleri kapstılıp yeşillendirikecekmi. Bakacağız kanunen devket para alıyor. Ya ocak sahibi ya devlet üzerini kapatmak zorunda. Yoksa hepsini i muhtarları mahkemeye versinler. Millet tozdan sesten rahatsız. Hiç gelen yok. Cimere yazıyorsun masabaşından cevap yazılıyor.

...

26 Ocak 2021 Salı 00:53

Maden ocağına çeki düzen verip faaliyetini sınırlandırmak yerine insanları bu mevsimde yıllardır yaşadıkları ve anıları olan evlerinden, kiminin tarım kiminin hayvancılıkla geçindiği arazilerinden alıkoymak çok yanlış. Ocakların doğaya zararları zaten ortada. Devlet halk yerine patronu korumaya devam ederse devletliği kalmaz paravan şirkete dönüşür.

Doğadaki İnsan

26 Ocak 2021 Salı 00:17

Peki molozlar orada neden biriktiriliyor? Başka yere taşınamaz mı? Kaymakamlığın bu konuda soruşturma açması yerinde bir karar olacağı kanaatindeyim. Mermer ocağının doğal hayatı tehdit ettiği aşikar...

Çandır

25 Ocak 2021 Pazartesi 23:37

Mermer ocağını kapatmıyorlar.ama gariban köylüyü yerinden yurdundan ediyorlar.bunlar halk düşmanı.

Hüseyin

25 Ocak 2021 Pazartesi 23:21

Burda kim suçluysa gereken yapılmalı. Sütçüler ilçesinin bazı köyleride böyle tozdan sesten rahatsız gidip bakan yok. Millet petişan derdini kime anlatacan

Doğadostu

25 Ocak 2021 Pazartesi 22:52

E olacağı buydu şaşırdık? Tabii ki hayırr! Doğa intikamını alacaktır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR