26 Nisan 2024 Cuma

28 AYDIR HAKKINI ARIYOR!

ISPARTA’da 2010 yılında Kredi Yurtlar Kurumu'nda güvenlik görevlisi olarak işe başlayan Ali Tuncer, bundan 3 yıl önce maaşlarındaki kesintilerinin sebebini öğrenmek için şirkete idari yönetime bunun sebebini sordu. İddiaya göre, ne olduysa bu süreçten sonra yaşandı.

Isparta

2010 yılında Isparta'da Kredi Yurtlar Kurumu'nda güvenlikgörevlisi olarak işe başlayan Ali Tuncer, iddiaya göre 2013 Eylül ve Ekimaylarında personel maaşlarında yarıdan fazla kesinti olunca bunun öğrenmek içinKYK yetkililerine başvurdu.

Tuncer’in anlattığına göre, KYK Müdürü Ahmet Şavklıyıldız'a maaşındaki kesintiyi sordu. Karşılığında ise 'Sus Karıştırma' yanıtını aldığını belirten Tuncer, daha sonra ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Isparta ziyaretinde bu sorunu bakana ve Milletvekili Recep Özel'e aktardığını söyledi.Bakan Kılıç’ın kendisiyle ziyarete gelen KYK Genel Müdürü Recep Kaymakcan'a bu sorunu çöz talimatı verdiğini belirten Tuncer: “Genel Müdür beni çağırdı. Yurt müdürü, genel müdür, genel müdür yardımcısı, bölge müdürünün olduğu ortamda sıkıntıyı anlattım. Genel Müdür, Bölge Müdürü Ahmet Sütçü'yü sert bir dille uyardı. Ahmet Sütçü’de şirkete talimat vermiş “Ben bu personeli istemiyorum”demiş. Bana daha sonra tutanak tutuldu. İşten çıkış sebebi olarak da 'cinsel taciz, devlet malın zarar verme, bilgi sızdırma, hırsızlık' suçlamalarıyla 28 Kasım 2013 tarihinde beni işten çıkardılar" dedi.

“İŞE İADEMİ İSTİYORUM”

Bu yaşananların ardından hukuk mücadelesi başlatan Tuncer,"28 ay boyunca hukuk mücadelesi verdim. Isparta İş Mahkemesi'ne gittim.Karşı tarafın şahitleri dahi atılan iftiraların doğru olmadığını beyan ettiler.Mahkeme 6 Mart 2015 tarihinde iş sözleşmesi feshinin geçersizliğine ve işe iademe karar verdi.26 ocak 2016 tarihinden itibaren temyiz sonucuna göre şirket yetkilileri işe iademin yapılacağını belirtmişlerdir 18 şubat 2016 tarihinde ise işe iade edilmeyeceğimi haklarımı aramama devem etmemi şirket avukatı bildirmiştir.Bu süreçte yalnız bırakıldım Bana verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi" şeklinde konuştu.

KESİNTİ MAAŞI HESABINA YATMADI

Tüm bu sürecin yanında maaştaki kesintiler nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor. Kesinti nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bir başvuruda bulunan Ali Tuncer’e cevap olarak: “Kesilen bu paraların yasal olmadığını kurum müfettişinin hak ediş evraklarını incelemesi sonucu geriye dönük sağlık rapor parası olduğunu tekrar iade edilemeyeceğini” söylediler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişinden gelen raporu açıklayan Tuncer; “Kesilen bu paraların yasal olmadığını ve Antalya Şekerbank hesabımıza bu paraların yatırıldığını belirten raporu elimdedir. Böyle bir para yatırılmamıştır. Üzeri kapatılmaya çalışan bu kesintiler nereye gitti?Göz yumanlar var mı? Evrakta sahtecilik var ise hesabı neden sorulmadı?Bunların cevabını yargı yolunda alacağım. Benimle birlikte 65 çalışan halen daha maaşındaki kesintisini alamadı. Bu mağduriyet giderilmedi. Ve kurumun kendi müfettişleri gerekli incelemeyi yapmıyor. Üzeri kapatılıyor. Biran önce bu hatadan dönülmesini istiyorum. Paramın ödenmesini istiyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

25 Şubat 2016 Perşembe 10:45

eden bulur kardeş acaba söylediklerin doğru mu tanıdığım kadar sen pek doğru söylemezsin

Allah islah

20 Şubat 2016 Cumartesi 21:43

Bende sdu de paralelci amiri tarafindan mobbinge, iftiraya ugramis rizki ile oynanmis bir calisanim.gorevini kotuye kullanan tum amirleri gorevden alsinlar.ama hala utanmadan calisiyor,calistiriyorlar ayni makamda

vatandaş

20 Şubat 2016 Cumartesi 15:24

allah her zaman haklı olanın yanındadır..

ali

20 Şubat 2016 Cumartesi 13:37

allah yardımcın olsun arkadas. hakkını aramakda ibadettir..

yok ölee

19 Şubat 2016 Cuma 18:34

fazla direnmeyeceksin,

ali

23 Şubat 2016 Salı 01:45

sebebi var hemşerim sana ulaşmamı sağla ben sana sebebini anlatayım

+32

19 Şubat 2016 Cuma 14:37

ALLAH YARDIMCIN OLSUN BE BİRADERSENİN İŞ HAKKETEN ÇOK ZOR GÖZÜKÜYOR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR