28 Mart 2024 Perşembe

25 kişiyi AK Parti'den çevir, hac yapmış ol!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlıların sayısı 32'ye yükselirken, itirafçı olan bir kişinin örgütün amaçlarını ve işleyişini ortaya koyar ifade verdiği öğrenildi.

Isparta

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi daha gözaltına alındı.

Fetullah Gülen'in yeğeni ve aynı zamanda örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 32 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yeğen Gülen'in, örgütle bağlantılı şirketlerden danışman olarak yüklü miktarda maaş aldığı, şirkete kayyum atanması sonrası işine son verildiği öğrenildi.

İFADELER ÖRGÜTÜN İŞLEYİŞİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Örgütten ayrılarak operasyon kapsamında polise ifade veren bir itirafçının anlattıkları, FETÖ/PDY'nin amaçları, işleyişi ve İzmir'deki faaliyetlerine ilişkin önemli bilgileri ortaya koydu.

İtirafçı, ifadesinde, örgütün üst düzey yöneticileri tarafından İzmir'in "Karşıyaka, Buca, Bornova ve Hatay" olmak üzere "4 eyalete" bölündüğünü, "eyaletler"in de kendi içinde yoğunluk gösteren faaliyetler çerçevesinde sanayi, eğitim, turizm gibi bölgelere ayrıldığını, her bölgeye sorumluların atandığını öne sürdü.

Bölgelerdeki örgüt işleyişini "hizmet" adı altında organize eden yöneticilerin maaşlarını örgüt adına toplanan paralardan aldıkları, sorumluların örgüt hiyerarşisi doğrultusunda ihtiyaç, liyakat ve niteliğe göre yurt içi ve yurt dışındaki bölgelere görevlendirildikleri bilgisini aktaran itirafçının, yapılanmada ilçelerden sorumlu "eyalet imamları"nın bulunduğunu, bunlara bağlı olarak her ilçede "abla" olarak anılan kişilerin de kadınlar arasında yapılanmayı sürdürdüğünü iddia etti.

SEÇİMLERE YÖNELİK İDDİALAR

İtirafçının beyanında, örgütün son yerel ve genel seçimler konusundaki tutumuna ilişkin ifadeleri de dikkati çekti.

"Karşıyaka eyaleti imamı"nın 30 Mart yerel seçimleri öncesinde örgütün üst düzey yöneticileriyle yaptığı "mütevelli" toplantılarında, Fetullah Gülen'in "seçimler sonrası gelişmelerin lehlerine döneceği" yönündeki mesajıyla "Her kim, 25 kişiyi AK Parti'ye oy vermemeye ikna ederse ömründe bir kez umre görevini yapmış gibi sevap kazanacaktır" duyurusunun iletildiğini öne süren itirafçı, 2015'teki genel seçimlerde ise Fetullah Gülen'in "rüyasında güzel günler gördüğüne" ilişkin motive edici anlatımlar yapıldığı ve "AK Parti'ye oy vermemesi yönünde ikna edilen her 25 kişinin hac sevabı kazandıracağı" mesajının iletildiğini iddia etti.

İtirafçı, ifadesinde, örgüt elemanlarının 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonrası büyük sevinç yaşadıklarını, kendilerini "devletin asıl sahibi olarak" görerek FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan, tutuklanan ve görevlerinden uzaklaştırılan yargı ve emniyet çalışanlarının eski görevlerine tekrar dönme beklentisine girdiklerini, kendilerine karşı yürütülen soruşturmada yer alanların, devletin tepesinde bulunanlar da dahil tutuklanacağı algısını yaydıklarını, üye ve sempatizanları tekrar bir araya getirme çabasına giriştikleri iddiasında bulundu.

TOPLANAN PARALARLA YURT DIŞI GEZİLERİ

İfadesinde örgüte önemli miktarda maddi destek verenlerin de "motivasyon amaçlı" yurt dışı gezilere götürüldüğünü iddia eden itirafçı, bu gezilerin örgüte çeşitli gerekçelerle aktarılan kaynaklardan sağlandığını, gezilen yerler arasında İsrail ve Vatikan'ın da bulunduğunu öne sürdü.

Operasyonda, örgütün güdümünde faaliyet gösterdiği iddia edilen Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneğinde, örgüt yöneticilerinin himmet, kurban, bağış ve burs adı altında toplanan paralarla yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlediklerine ilişkin belgeler ele geçirildiği belirtildi. Gözaltına alınan bazı kişilerin katıldıkları bu gezilerde Papa'nın her yıl halka seslendiği Aziz Petrus Meydanı'nda ve İsrail'deki "Ağlama Duvarı" önünde çektirdikleri fotoğrafların da operasyon kapsamındaki aramalarda ele geçirildiği öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince dün 73 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in (49) yanı sıra örgütün "Bergama emniyet imamı" Sinan Özmen, "Bergama Işıkevleri imamı" Mehmet Öksüz, "Bergama Diyanet imamı" Celal Döner, "Kınık ilçe imamı" Harun Yeşil, Ovacık Altın Madeni İşletme Müdürü Cemalettin Çetin'in de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Cafer cafer

19 Mayıs 2016 Perşembe 14:16

Allah dusmanin bile mert olanini versin.Masum insanlara iftira atmaktan bikmadiniz dimi.Gucun yanin da olabilmek icin ne kadar yalan dolan konusuyorsunuz ve iftira atiyorsunuz hic utanmadan.Yaziklar olsun size ve sizin gibilere.ALLAH VAR GAM YOK

İzmirli

19 Mayıs 2016 Perşembe 14:05

Bu satılmış ş****sizlerin birini bile bırakmayın dışarıda bize çektirdikleri yeter artık. Ama yorumlardan okuyoruz alınanlar içinde cemaatle ilgisi olmayanlar da varmış. Biraz daha hassas davranın operasyonlarda. Yoksa bir operasyon da operasyon yapanlara mı gerek acaba.

Fikri

19 Mayıs 2016 Perşembe 13:34

2003 den beri bunların derdi İslam değil bunların derdi para derim. O zamanlar çok tepki almıştım hatta uyarilmistim çok ağır konuşuyorsun diye. Bugün bakıyorum çoğunluk bizlerle aynı fikirde. İnşallah bu sefer temizlenecek ülkenin içindeki virüsler

Osmanli

19 Mayıs 2016 Perşembe 11:01

Ya sen nasıl bir şeytanın ya....Dinimize verdiğin zararın ölçüsü yok ya....Lan feto sen ölme çek cezanın T.Ç hapishanelerinde...

mücahit

19 Mayıs 2016 Perşembe 10:40

yazık yaaa bu kadar da olmaz kardeşim ya ipini çekin artık şu baş belasının.

cemil

19 Mayıs 2016 Perşembe 10:31

pensilvanyaya gitmiş gibi olur.başka bir cacık olmaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR