26 Nisan 2024 Cuma

25 Bin İnfaz Koruma Memuru Alınacak

Ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Adalet Bakanlığı'na devrine ilişkin yasayla, 5 yıl içinde 25 bin civarında yeni infaz koruma memuru alınacak.

Isparta

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Adalet Bakanlığı'na devrine ilişkin yasayla, 5 yıl içinde dış güvenliğin kademeli şekilde Bakanlığa geçeceğini belirterek, bu kapsamda 25 bin civarında yeni infaz koruma memuru istihdam edileceğini bildirdi.

 

Türkiye'de cezaevlerine ilişkin şikayetlerin büyük ölçüde azaldığını vurgulayan Bozdağ, son 12 yılda atılan adımların bu noktadaki şikayetleri minimize ettiğini dile getirdi. Bozdağ, azalsa da var olan şikayetlerin üzerine kararlılıkla gittiklerini, gitmeye devam edeceklerini bildirdi.

Cezaevlerinde çalışan personelin büyük fedakarlıklarla görevyaptıklarını belirten Bozdağ, onların sıkıntılarını bildiklerini, atılmasıgereken adımların bir kısmını yerine getirdiklerini kaydetti.

 

EKİMDE İNŞALLAH YASAYI ÇIKARACAĞIZ

Ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Jandarmadan Adalet Bakanlığına devrini öngören düzenlemenin Meclis Genel Kurulunda olduğunu anımsatan Bozdağ, "Ekim'de Meclis açılınca inşallah yasayı çıkaracağız.Yasanın çıkmasından sonra cezaevlerimizin tamamının dışı güvenliği kademeli şekilde Adalet Bakanlığı'na geçmiş olacak. Bunun için 5 yıllık geçiş süreci öngörüyoruz" dedi.

 

"İKİ BAŞLILIK VAR"

Şu anda cezaevlerinde adeta ikili bir yönetim olduğunu, dışgüvenlik ve içerinin yönetimiyle ilgili iki başlı bir durum yaşandığını ifadeeden Bozdağ, "Güvenliğin el değiştirmesinden sonra, yönetimde de birbirlik oluşacaktır. İşlerin sağlıklı yürümesi ve sorumlunun tek olması sonderece önemli. Şimdi infaz koruma memurlarıyla ilgili ayrı, jandarmayla ilgiliayrı usul var. Ortada olay olduğunda çözümü zorlaşıyor. Onun için sorumlularıda tekleştiren hesap soranları da tekleştiren bir adımı atmış olacağız. Bu  çerçevede yasanın yürürlüğe girmesinden sonra 25 bin civarında yeni infaz koruma memurunu istihdam edeceğiz" diye konuştu.

Bozdağ, yeni istihdam edileceklerin dış güvenlikte çalışacağını, belli bir yaştan sonra içeride görev alacağını anlattı.

 

YIPRANMAYI YENİDEN GETİRİYORUZ

İnfaz koruma memuru ve diğer çalışanların yıpranmalarıylailgili sıkıntılar olduğunu belirten Bozdağ, "Bu sıkıntıları çözüyoruz.Yıpranmayı yeniden getiriyoruz. Özlük haklarında süper olmasa da önemli orandaiyileştirmeler de yapıyoruz. Yasamız büyük ihtimalle Ekim ayında yasalaşacaktır" dedi.

 

Tutuklu ve hükümlülerin de beklentileri bulunduğunu dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti: "Tutuklu ve hükümlü insanlarımızın beklentileri farklı farklı. Cezaevlerinde, askerde olduğu gibi konuşulan konular var, 'falan kanun çıkacak' şeklinde. Bu iftar sofrasında kimseyi üzmekistemem ama hükümetimizin gündeminde bir af çalışması yok. Böyle bir çalışma dadüşünülmüyor. Fakat cezaevlerinde bulunan insanlarımızın şartlarının daha iyileştirilmesi, belki infaz sisteminde açık cezaevine ayrılma konusunda birtakım genişletmeler yapabiliriz. Açık cezaevine çıkmayla ilgili sınırı genişletebiliriz. Bununla ilgili bir çalışmamız var, bittiği zaman onu da Meclis'e sevk edeceğiz. Ne kadar genişleyecek, çalışma bittikten sonragöreceğiz. Fakat Bakanlık olarak açık cezaevine ayrılmadaki alanı biraz dahagenişletmek istiyoruz. Böylelikle cezasının infazını kapalıdan ziyade açıktageçiren insanımızı çoğaltmak istiyoruz."

 

Bozdağ, konuşmasının sonunda hükümlü ve tutukluların sağlık içerisinde cezalarını tamamlayarak ailelerine kavuşmalarını diledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bojuware 201

24 Eylül 2014 Çarşamba 14:12

BOZdayı adama sorarlar ekonomin dış borcun ne diye. Buyıl eğitime sağlığa ayırdığın bütçe ne. Sen sırf askeri ceza evine sokmıyacağım diye 25 bin personel alıyorsun. Bu parayla eğitime ve üretime yatırım yapsan insanlar suçtan uzaklaşsa cezaevi ve personel ihtiyacı azalsa. Yok siz milleti ceza evine sokup hırsızla suçluyla dışarıda olacaksınız. Zihniyetinizin içine tükürsünler. Buldunuz 20 milyon andaval sürün sefa.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR