23 Nisan 2024 Salı

2023 HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN…

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Uğur Büyükçulcu 12 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde yüzünü dünyaya çevirmiş bir Türkiye’nin kendine 2023 hedefleri koyduğunu söyleyerek “2023 hedefleri olan bir Türkiye’de hedeflere oturduğunuz yerden ulaşamazsınız. Bu durumda bizde oturamazdık. Bu nedenle görev istemek için aday adayı oldum” dedi.

Isparta

Isparta siyasetinin genç kuşak temsilcilerinden olan Uğur Büyükçulcu neden aday adayı olduğunu ve Isparta’nın gelişimine yönelik hedeflerini Gülses’e anlattı. Isparta siyasetinde genç yaşlarından itibaren aktif rol alan ve bugüne kadar Isparta Gençlik Meclisi başta olmak üzere Ak Parti’de çeşitli kademelerde görev üstlenen Uğur Büyükçulcu 2007 yılındaki genel seçimlerde 5. sıra milletvekili adayı olarak girdiği yarışta yeniden görev istedi.

 

GENÇLERİN SİYASETTE YER ALMASI ÖNEMLİ

Isparta ve Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmak için aday adayı olduğuna dikkat çeken Uğur Büyükçulcu “siyaset gençleşmenin sağlanması gerektiğini Ak Parti yıllardan bu yana söyledi ve belli oranda sağladı. Çünkü kadınların ve gençlerin siyasette yer alması yadsınamaz bir gerçek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ‘Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır’diyerek bunu belirtmişti. Çok hızlı gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz.Her şey çok hızlı gelişiyor ve değişiyor. Bugün düne göre teknoloji ve bilişim alanında çok ciddi bir gelişim var. Bu süreci gençlik daha hızlı yakalayabiliyor” dedi.

TEK AMACIM ISPARTA’YA KATKI SUNMAK

Bugüne kadar hem Ak Parti içinde hem de diğer sivil toplum kuruluşlarında Isparta’yı temsil etmek için çalıştığını ifade eden Uğur Büyükçulcu “TOBB Genç Girişimciler Kurulu Kurul Başkanlığı, IGSİAD BaşkanYardımcılığı gibi birçok alanda görevler aldım. Aldığım görevlerde de her zamangençliğe ve genç girişimcilere önem verilmesi gerektiği konusunda çalıştım.Örneğin Isparta iş dünyası buluşmaları, ortak akıl toplantıları gibi çok önemlive büyük organizasyonlar yaptık. Buralarda tek amacımız Isparta’ya katkı sunmak oldu” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ BAKANLIĞINA RAPOR HAZIRLADI

Yüksek lisans tezinde dahi Isparta’yı ve Isparta’nın kalkınmasını konu edindiğini belirten Ak Parti Milletvekili Aday adayı Uğur Büyükçulcu “şimdide bölgesel kalkınma ve kalkınma politikaları üzerine doktora yapıyorum. Bu anlamda partimizin ve Türkiye’nin gelişim politikalarına katkım olacağına inanıyorum. Bu güne kadar Isparta’ya ilişkin çok sayıda rapor hazırladım. Örneğin Isparta’da hangi alanlara yatırım yapılabilir diye rapor hazırladım. Bu raporlar direk Ekonomi ve Sanayi Bakanlığına sunuldu” diye konuştu.

HER YIL İÇİN HEDEFLERİM OLACAK

İş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve siyasetin bir arayagelmesi ile bir çok hizmetin sağlanması noktasında daha hızlı yolalına bildiğine dikkat çeken Uğur Büyükçulcu “birlikteliğimizi ortak paydaIsparta noktasında geliştirmeliyiz” dedi.

Büyükçulcu açıklamasında “bence her milletvekilinin 4 yıllık görev süresi boyunca her yıl içinde önünde bir hedefi olmalı. Nasip olurda milletvekili olursam her yıl için kendime sonuç alabileceğim hedefler koymayı düşüyorum. Örneğin Antalya’da yapılacak 2016 EXPO Isparta için büyük bir avantaj. EXPO’yu en iyi şekilde değerlendirmek için herkesin ortak akıl etrafında neler yapabiliriz diye kafa yorması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

UĞUR BÜYÜKÇULCU KİMDİR? 

2007 yılında Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olarakAk Parti’den 5. sıra milletvekili adayı olan Uğur Büyükçulcu Ak Parti Gençlik Kollarında 2004 yılında mahalle temsilcisi olarak çalışmaya başladı. Ardından Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Yardımcılığı, 2006 yılında İl Yönetim Kurulu üyeliği, Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Arge’den Sorumlu Başkan Yardımcılığı gibi görevde bulunan Uğur Büyükçulcu, Isparta Gençlik Meclisi Başkanlığı, Ulusal Gençlik Parlamentosu üyeliği gibi görevler yaptı. Isparta Gençlik Meclisinin de ortaklarından olduğu ‘Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor’ projesi ileIsparta’ya Avrupa Birliğinden ödül kazandıran Uğur Büyükçulcu’nun başkanlığı döneminde Avrupa Birliğine 3 tane proje yapıldı.

2010 yılında Japonya’ya giden Uğur Büyükçulcu ticari ateşe ile yaptığı görüşme sırasında Japonya’da bir gül festivali yapıldığını öğrenerek Isparta’nın festivale katılması yönünde çalışma yaptı ve Gül turizminin ilk tohumlarını atan kişilerden oldu. Uğur Büyükçulcu gül turizmi konusundaki katkısını “gül bahçem yok, gülyağı çıkarmıyorum, gül ürünleri de üretmiyorum. Ama Isparta’nın değerlerine katkı yapmak gibi bir görevim var”diyerek özetliyor.     

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

akar

05 Mart 2015 Perşembe 13:08

düne kadar fettuşu yere göğe sığdıramayanlar bugün aday oluyor.senden ancak aday adayı olur ,halk içine girmeden tepeden bakarak hiçbişey olamazssın.hadi şimdi uzaaa

2023 ne demek

05 Mart 2015 Perşembe 13:02

2023hedefiniz nedir.T.C'nin 100.yılı dolayısıyla Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedeflerine ulaşmak ise çok güzel.

Pensilvanya

05 Mart 2015 Perşembe 07:59

Uğur kardeş, tamam iyi, hoş adamsın da, özgeçmişine neden Pensilvanya ziyaretlerini, Isparta'da düzenlenen sohbetlerdeki organizasyon yeteneğini eklemedin? Geçmişinden bu kadar utanıyorsun madem ve yılda en az 2 defa gidip icazet aldığın Pensilvanya'yı bu kadar kolay satıyorsun, Ak Partiyi de aynı hızda satmayacağın ne malum? Sahne gerisinde, Cemaate selektör yapıp, mesaj vermeyi de kes bence, Sayın Cumhurbaşkanımızın kulağına giderse bu mesajlar, bırak listeyi, Ak Partiyi bir daha göremezsin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR