29 Mart 2024 Cuma

2015 YILINI MÜCADELE YILI OLARAK İLAN EDİYORUZ

2015 YILINI MÜCADELE YILI OLARAK İLAN EDİYORUZ

Isparta

Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, 2015 yılının yıpranma payının hayata geçtiği, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ile ilgili olarak mücadele yılı olarak ilan ettiklerini söyledi.

Sağlık Sen çalışanları Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek sağılık çalışanlarının sorunları ile ilgili olarak basın açıklaması düzenlendi. Sendika Başkanı Demiralay; "Bugün sağlık çalışanlarının enönemli sorunlarından başta yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğeyansıtılması olmak üzere bazı konulardaki görüşlerimizi sizlerle paylaşmak içintoplanmış bulunuyoruz. Hepiniz basın açıklamamıza hoş geldiniz. Geçmiş teyetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürmüştür.


Toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getiren Sağlık-Sen, geçen yıl 13 Mayıs’ta Büyük Türkiye Buluşması düzenlemiş, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirmişti. Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz vermiş, konuyla ilgili olarakda ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı vermişti.

Gelinen noktayla ilgili bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmaki stiyorum; Yıpranma Payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları,2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Ek Ödemelerin Emekliliğe Yansıtılmaması da; sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir.Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir.Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır. Bu sebeple 2015 yılı bizim için; ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı olacaktır.Lisans Tamamlama konusunda da önce söz aldık, ardından bu sözün gereği olarak yasanın çıkmasına öncülük ettik. Bir meslek grubuna yönelik lisans tamamlama konusunda özel yasanın çıkmasını Sağlık-Sen sağlamıştır, bu başarı, bu zafer Sağlık-Sen’indir. Çıkan yasanın uygulanması konusunda hem Sağlık-Sen’in, hem deSağlık Bakanlığı’nın YÖK’le görüşmeleri sürüyor. Bu yıl içerisinde planlamanın yapılması ve gelecek eğitim yılında da lisans tamamlamanın hayata geçmesini bekliyoruz.


Kreş Konusu’na gelince; Sağlık Bakanlığı konuyla ilgiliolarak bir genelge yayınladı ve kreş bulunmayan sağlık kuruluşlarına kreşaçılması talimatı verdi. Yine Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde, yeni yapılacak tesislerin projesine mutlaka kreş eklenmesi yönünde bir uygulamanın hayata geçmesini sağladık. Sağlık-Sen’in, imkansız gibi görünen konulardaki talepleri kazanıma dönüştürmesi, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birilerini panikletmiş, eski alışkanlıkları olan emek hırsızlığı ve fırsatçılığa yönelmelerini sağlamıştır. Sağlık-Sen’in talep ettiği ve kazanıma dönüşme arefesine getirdiği konularda sözde imza kampanyası düzenleyen malum sendikanın bu hareketi sağlık çalışanları tarafından ibretle izlenmektedir.





YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

komik

01 Mart 2015 Pazar 22:40

2015 yılı seçim yılı oluncamı aklına geldi?Sadaka gibi verilen yüzde 3 zamlarda ağzını açıp,ses çıkarmadın?üye kaydetmek için yaptığın baskıları,sağlık çalışanların hak mücadelesi için yapsa idin.Bahsettiğin malüm sendikanın üyesi oldunmu?

cihad yakıstıran

27 Şubat 2015 Cuma 15:14

iyi birşey okumadım erdal ve sendıkacılıgı hakkında tuhaf degıl mı :)

cihad yakıstıran

27 Şubat 2015 Cuma 15:13

erdal ve mücadele....bence müdahale ile mücadeleyi karıstıyorsun :) anlamazsın sendıkacılıktan

Sağlıkçı

27 Şubat 2015 Cuma 14:49

erdal sen git birilerine yalakalık yap sen Mücadele'de edemezsin bi halt yiyenezsin sen sus ve otur herseye burnunu **** 2015 yılında inş senden kurtuluruz istenmiyosun artık bunu bil

ahmet

27 Şubat 2015 Cuma 10:52

sEN GİTTİĞİN YERLERE SAĞLIKTA EN YETKİLİ KİŞİLERİN ARAÇLARIYLA GEZİP ORADAKİ PERSONELLERİ PSİKOLOJİK BASKI ALTINA ALDIN VE ÜYE OLMALARINA YÖNÜNDE ETKİLEDİN.ETİK OMAYAN HER ŞEYİ YAPTIN SONRA ÇIKIP HAKTAN ADALETTEN BAHSETME NE YAP BİLİYORMUSUN SUS VE SANA VERİLEN KADAR MAMA YI AL.ŞİMDİ OTURABİLİRSİN

sağlıkcı

27 Şubat 2015 Cuma 10:49

Sen erdal efendi ne zman ve nerede bir sağlık çalışanının, bırak çalışanı kendi üyenin hakkını aramak için dava açıp da dava kazandın göster bir tane bir görelim.iktidarın yanında yer alıp sendikacılık yapıldığını nerede görülmüştür.sendika dediğin iktidarla kavgalıdır.hep ister.özlük hakları için mücadele eder.siz ne yaptınız yalandan onun tayini bunun tayini için yalakalık ettiniz.sendikamıza geçin tayininizi yapalım diye insanlara baskı yaptınız.oysa tayinler hizmet puanı ile yapılır bilirsn

Alay Demir

26 Şubat 2015 Perşembe 18:53

Erdal mı mücadele edecek? geç onu o başka şeyler için mücadele eder.

seni

26 Şubat 2015 Perşembe 18:18

2015 yılı sendikanın senden kurtulduğunu yıl olur inşallah.

ibad32

26 Şubat 2015 Perşembe 15:56

Erdal böyle sendika mı olur..200 şube müdürü alıncamış. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu her şeye rağmen memur seni sevmişem memur sen için ölmüşem... Yalvaç Hastanesinden İbadullah Abin gçzlerinden öper..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR