29 Mart 2024 Cuma

2015 YILINDA 950 ÇİFT BOŞANDI

Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Ayfer Eseryel, Isparta'da kadına şiddet oranının nüfusa göre çok fazla olduğuna dikkat çekti. Eseryel, “2015 yılı itibari ile 1520 çift evlenmiş ama 950’e yakın boşanma davası var. Bu davalarının genel sebebi ise kadına yönelik şiddettir” dedi.

Isparta

Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av.Ayfer Eseryel, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklamada bulundu. Isparta’daki durumun ciddi boyutundan bahseden Eseryel, özellikle kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesini istediklerini bildirdi.

BİNE YAKIN KORUMA TALEBİ ALINMIŞ

Isparta’da kadına şiddet oranının nüfusa oranla oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Av. Ayfer Eseryel, “Isparta’da 2015 yılı itibari ile 1520 çift evlenmiş ama 950’e yakın boşanma davası var. Bu boşanma davalarının genel sebebi ise kadına yönelik şiddettir. Bine yakın koruma talebialınmış. Çocuklara cinsel istismarı ve cinsel taciz olayları da yükselmiş durumda. Biz bunun için de 18 yaşında olan çocuklara cinsel taciz yapıldığında rıza aranmamasını istiyoruz. 16 yaşının üstünde ve rızası varsa ceza verilmiyor. Medyada Özgecan yasası olarak belirtilen, tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılması, infaz koşullarının ağırlaştırılması olarak bilinen kanun tasarısının acil bir şekilde yasalaşmasını istiyoruz. Evlilik yaşının 18’getirilmesini istiyoruz. Kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesini istiyoruz. Soysal ve ekonomik olarak kadının önü açılması lazım” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR