25 Nisan 2024 Perşembe

20 yıllık doktoru Aylin Cesur, 9. Cumhurbaşkanı Demirel´i anlattı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in başdanışmanı ve özel doktoru Aylin Cesur, 17 Haziran´da hayatını kaybeden Demirel´i, "Bir ömür boyunca daha hür, daha demokrat, daha zengin, daha güçlü ve daha mamur bir Türkiye hedefine koştu" sözleriyle anlattı.

Isparta

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in başdanışmanı ve özel doktoru Aylin Cesur, 17 Haziran´da hayatını kaybeden Demirel´i, "Bir ömür boyunca daha hür, daha demokrat, daha zengin, daha güçlü ve daha mamur bir Türkiye hedefine koştu" sözleriyle anlattı. 

Ispartalılar Eğitim Kültür Sağlık Turizm Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (ISVAK) tarafından, "Özel Doktoru Aylin Cesur Demirel´i anlatıyor" konulu söyleşi düzenlendi.

Vakıf merkezinde düzenlenen söyleşiye, Süleyman Demirel´in yakın mesai arkadaşları ile eski bakanlar İsmet Sezgin, Esat Kıratlıoğlu ve Nahit Menteşe de katıldı.

Demirel çiftinin 68. evlilik yıl dönümü

Söyleşi, Süleyman Demirel ve Aylin Cesur´un fotoğraflarından oluşan slayt gösterisiyle başladı. Söyleşi için 12 Aralık tarihinin özellikle seçildiğini belirten Cesur, bugün Süleyman ve Nazmiye Demirel´in 68. evlilik yıl dönümü olduğunu söyledi. Cesur, "Nazmiye hanım, vefatına kadar geçen 65 sene zarfında, zor günlerde hep sevgi dolu, dimdik ve gururlu, vakur ve güçlü bir şekilde eşinin yanında oldu" dedi. 

Cesur, 20 yıl boyunca hemen her gün Demirel´in yanında olduğunu ve tarihe tanıklık ettiğini söyledi. Türkiye´nin son yarım asırdaki politikalarında Demirel´in büyük katkısı olduğunu dile getiren Cesur, "5 sene DSİ Genel Müdürlüğü, 7 kere ve 12 sene Başbakanlık, 20 sene milletvekilliği ve 7 sene Cumhurbaşkanlığı yapan bir liderin yanında olmaktan onur duyuyorum" dedi 

Demirel için, "Milletine hizmet için adanan bir ömür" ifadesini kullanan Cesur, "Bir ömür boyunca daha hür, daha demokrat, daha zengin, daha güçlü ve daha mamur bir Türkiye hedefine koştu" dedi. 

Aylin Cesur şunları söyledi:  

"Demirel gerçek bir devlet adamıydı. Fedakardı, hoşgörülüydü, sosyal olaylara ve sanata olan ilgisi ve bilgisi çok üst seviyedeydi. Vicdan sahibiydi, hayırsever ve yardımsever bir devlet adamıydı. Demirel insandı. Ertesi gün hep yapılacak işi olandı. Isparta sevdalısıydı.Türkiye sevdalısıydı. Babaydı, babamızdı."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR