28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA'DA 20 YIL ARADAN SONRA KAPILARI AÇILDI!

ISPARTA'DA 20 YIL ARADAN SONRA KAPILARI AÇILDI!

Isparta

Hastane Caddesi üzerinde bulunan ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunda Geleneksel Türk Yapısı olarak koruma altında tutulan Isparta’nın kalbindeki bu konak 1950 yılında Isparta emniyet mensubu Mehmet Altıntaş tarafından yaptırılmıştı.

Daha önce mesken olarak kullanılan fakat 20 yıldır kapıları açılmayan, 10 oda, 3 antre ve 4 tuvaletten oluşan konak 2016 yılında Selim Değer tarafından restorasyonuna başlanıp geçtiğimiz günlerde Matematik Bilim Evi olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlandı.

Bu konuda bize bilgi veren kurucu matematik öğretmeni Hasret Değer şunları söyledi; “Matematik Bilim Evi Isparta’da ilk defa lise öğrencilerine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı matematik dersi müfredatının uygulandığı ve buna ek olarak öğrencilerini ulusal sınavlara hazırlayan özel öğretim kurumudur. Amacımız gençlerimizin akademik benliklerinin gelişmesine katkı sağlayıp hayallerindeki mesleğe ulaşmalarında matematik adına üzerimize düşen görevi yapmaktır. Geleceğin eğitim sisteminin bu yönde olacağı inancındayız. Kurumumuzda alışılagelmiş dershane eğitiminin aksine birey farklılıklarını göz önünde bulundurup, gençlerimizin matematik problemini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Tüm öğrencilerimizi kurumumuza bekliyoruz”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gökhan Hoca

09 Mart 2017 Perşembe 11:14

Açılan kurumu yakından inceleme şansı buldum.Gerçekten müthiş olmuş.Değer ailesi şehriniz eğimitine çok büyük bir değer katacağı düşüncesindeyim...

Hoca

02 Mart 2017 Perşembe 14:31

Böyle bir haber, fotoğrafsız sunulur mu hiç Tarkaaaaannn :(

VAtan daş

01 Mart 2017 Çarşamba 21:57

Böyle bir haberin fotografsız sunulması; yemeğin tuzsuz yağsız sunulmasından farlı yok.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR