20 Nisan 2024 Cumartesi

20'li yaşlar akımına katılanlar dikkat!

20'li yaşlar akımına katılanlar dikkat!

Isparta

Son günlerde sosyal medyada akım haline gelen "20'li yaşlar challenge" paylaşımlarına kısa sürede binlerce kişi dahil oldu.

Sosyal medyada milyonlarca paylaşımın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından  yüz ifadelerini kopyalayan bu gibi akımların, görsel veri işleme alanına zemin hazırladığını söyledi.

Sayan paylaşımda,

"Kişisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalan bu gibi akımlar, görsel veri işleme alanına zemin hazırlıyor. Mümkün olduğunca dikkatli olmalıyız. Yapay zeka teknolojilerinin çözmeye çalıştığı sorunlardan biri de yaşlanmanın oluşturduğu yüzdeki değişikliklere karşı algoritmalara direnç kazandırmak. Kişinin şimdiki haliyle eski halinin değişiminden, yapay zeka algoritmalarını besleyecek istatistiki veriler oluşturuluyor. Aynı zamanda farklı uygulamalar ve cihazlardan paylaştığımız parmak izi ve yüz taraması gibi verilerimiz, genetik verilerimizi barındırıyor. Bu gibi hassas verilerin hangi sunucularda nasıl tutulduğu, yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı tam bir kara kutu. Kişisel verilerimiz; bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanımlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kişisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylaşırken daha hassas davranmalıyız."  dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Spartan

09 Mayıs 2021 Pazar 22:55

o akıma katılanlar bugün de Anneler günü diye annelerinin resimlerini paylaştı babalar gününde de babalarının paylaşırlar cillop gibi sülale boyu biyometrik veri.

Mehmet

09 Mayıs 2021 Pazar 13:08

Yalan makinasi uretiyor. bunlari hep onlarin isi chppkk genel merkezleri urunleri bumlar âciklama bekliyoz yalan merkezinden

yangın var

08 Mayıs 2021 Cumartesi 20:06

kime ne zararı varki hayret birşey ne güzel nostalji yapıyorlar her halta maydanozlar zaten milleti yeterince damgaladılar kişi verisi bilmemne kime ne be herkes paylaşır gençliğini ay geldi yapay zeka vs hade yaw zaten herkes gençlik resmini koyuyordu yenimi bu bulunmaz bursa gumaşımı genetiğimiz adnan hocanın müridi o it doktor kanserim diye kanları toplamış israile vermişti o zaman uyanık olaydınız hani rus gibi güzel olsak genetik dicemde :) :) :)

dışgöçleeryeğenim

08 Mayıs 2021 Cumartesi 13:52

Böyük İsrailin hep oyunu bunla rakıfilı aylesi yapıyor bunları tüm dünyayı yönetmek isteyolar. Böyük ortodoğu projesinin bir deel mi yeğen dola 10 olacak yuro 20 tek derdi bunların biziz biz

20 lik

08 Mayıs 2021 Cumartesi 13:37

'ne yapacaklar boş iş bunlar istediğim fotoyu paylaşırım

Profesör

08 Mayıs 2021 Cumartesi 10:21

Pratik olarak aslında Yapay Zeka elinizde ne kadar çok gerçek veri var ise o kadar iyi tahminleme yapar. Mamematiksel modeller veriye ve verinin doğruluğuna bağlıdır. Bu tür resim paylaşımları bundan sonraki onyıllarda karşımıza çok ciddi sibergüvenlik problemine yol açabilecektir. Günümüzde bile yüz tarama ile ekran açan algoritmalar eğer sizin on sene sonraki halinizi şimiden kestirebilirse bir gün bir bakmışsınız sizin sesinizde sizin yüzünüzde bir robot sizin hesablarınızı boşaltmış olabilir

Sanane..

08 Mayıs 2021 Cumartesi 09:57

Ulan birseyide dış güçlere bağlamayın herseye olumsuz yaklaşın hep bi eleştiri hep bi art niyet...

ISPARTALI DEĞİLİM

08 Mayıs 2021 Cumartesi 04:59

YAAAAAAAAAAAV NE KİŞİSEL VERİLERİ BİLĞİLERİ KORUMAK MIŞ. YALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN . benim telefonumu belki 100 değişik adres çalıyor. NERDEN ALDILAR.HANĞİ ŞEBEKE VERİYOR.HEP EŞEK SANILDIK.

Osman Bilen

08 Mayıs 2021 Cumartesi 04:35

Korkmaya gerek yok, eğlenmenize bakın. Şimdi de korku pompalıyorlar. İznim yok diye başlayan facebook sazanları türer artık. 20li yaşlara ait fotograflarımın facebook tarafından kullanılmasına izin vermiyorum. furyası.

Ayşe teyze

08 Mayıs 2021 Cumartesi 03:58

Don çıkarma modası var ne dersiniz? Haydi donlar aşağıya.

Esnaf

08 Mayıs 2021 Cumartesi 03:31

Yeter gari

Ispartalı

08 Mayıs 2021 Cumartesi 00:45

Bizim millet sazan gibi atlar zaten

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR